Europieciu invazija i NBA
Na ka, i NBA isvyksta Jaricius, turbut ir Meneginas
NBA siuo metu europieciai pati paklausiausia preke
Siaip tai manau, kad tai labai teigiamas dalykas…
Ir bandysiu tai pagristi:
- Visu pirma, tas negru pasibegiojimas ir pasimetimas jau buvo igryses iki gyvo kaulo
, pastaruosius pora metu buvau beveik nustojes dometis NBA organizuojamomis varzybomis (isskyrus lietuviskas komandas), - atsibodo, tas zaidimas be taktikos, deriniu, be minties …
Europos krepsinis siuo atzvilgiu tikrai yra aukstumoje, - gal del to kai kurios NBA komandos pradejo zvalgytis europieciu treneriu (ko anksciau nera buve).
- Kadangi nemaza dalis NBA ziurovu auditorijos yra baltieji, ju susidomejimas vien tik juodaodziu zaidimu pastaraisiais metais taip pat labai sumazejo, - lyga buvo tapusi beveik "juoda". Sio proceso pasekoje, NBA prarado nemazai pelno tiek del ziurovu sk. mazejimo, tiek del prekiu su NBA firminiu zenklu pirkimo sumazejimo.
- Jaunieji Europos krepsinio talentai, - Novitzkis, Stojakovicius, Gasolis, Kirilenka, irode, kad yra ne is kelmo spirti
Jie yra universalus, moka imesti, perduoti kamuoli, gerai mato aikste, neblogai ginasi. Universalumas, tai yra ta savybe, kurios truksta daugeliui amerikieciu krepsininku. Daugelis is ju moka gerai atakuoti, taciau nemoka kartu ir gerai gintis, ar atiduoti rezultatyvius perdavimus… Kita dalis negriuku, - laba gerai ginasi, kovoja del atsokusiu kamuoliu, blokuoja daug metimu, taciau visiskai nemoka mesti i krepsi
Europieciu bendras zaidimo supratimas, krepsinio pagrindai ir mastysena aiksteleje yra aukstesnio lygio, nei amerikieciu. Ju zaidimo maniera daznai yra patrauklesne ziurovams…
Gal todel, mano manymu, ateityje Europa krepsinyje uzkariaus Amerika
Beje, yra dar vienas didelis sio proceso privalumas, - zaisdami stipriausioje pasaulio lygoje europieciai sustipres individualiai…, - prie to pridejus kitokia (pazangesne) ju zaidimo mastysena aiksteje, - gali buti, kad karalius greitai bus nuverstas nuo sosto
P.S baltaodziai zaidejai vel sukels baltuju USA gyventoju susidomejima NBA krepsiniu, atsiras didesne pagarba krepsininkams is Europos tiek treneriu, tiek agentu, tiek USA ziurovu, tiek paciu USA zaideju tarpe…
Kaip sakant sis procesas naudingas abiem pusems, - jie suteikia mums galimybe tobulintis ir zaisti auksciausio lygio varzybas, mes - pritraukiame i NBA sales ju ziurovus (beje, turincius didziausia perkamaja galia)
Pasirasau po kiekvienu sakiniu
Man tai atrodo, kad NBA isgelbetu ne tiek baltaodziai zaidejai, kiek Naujas Dievas (turiu omenyje nauja MJ)
Sako toks jau auga, - jo vardas Le Bron James…
P.S atsiminkite sia pavarde
Sutinku uzteks europai but antra…del atletizmo galbut juodaodziai ir atletiskesni imant vidurki (apie kasiorus), bet daznai jiem truksta trupucio mastymo ir komandos jausmo…jau per olimpiada ir ne tik lietuviai parode kad ne viskas remiasi jega ir greiciu…ateis laikas ir paziuresim iki sezono dar yra laiko o Songailai atrodo pusetinai sekasi tik kad nesedetu ant suolo geriau grybautu bet nesedetu…o realiai kol kas isleidziamas i start 5 tai gal ateityj ir matosi biski sviesos
Idomu gal LewDux zinotu statistika, kiek NBA sedi europieciu (arba neamerikieciu) centru, palyginti su kitomis pozicijomis? Man atrodo, centru turetu but ryskiai daugiau negu pvz. gyneju.
O kas del domejimosi NBA, tai as siuo metu esu “visishkai” atveses, nesekiau praejusio sezono visiskai, “total egal” …neidomu kazkodel - turbut kad ner uz ka sirgt