Ekraniukai nuo skaiciafkiu

Ekraniukai nuo skaiciafkiu

Gal zinot kaip juos pajungt?
Viena pajungiau ant 3v-sudege…

lcd? led?..

lcd

Kadaise rasiau kursini apie LCD ekranus, bet nieko nepamenu Cha cha

Cha cha

idomu pasidare, kaip jie atrodo sudege? Juokiasi
man atrodo, kad ten uzdega po viena skaiciu vienu metu, kitu momentu kita skaiciu, ir taip daug kartu per sekunde, o akis mato visus is karto

jei pastovią V paduosi, sukepina kristalus…kintama 400hz eina…

Paprastai tam naudojami spec LCD draiveriai, arba mikroprocai su tokiais draiveriais "onboard". Pvz Atmega169 ir kt.

Cha cha

idomu pasidare, kaip jie atrodo sudege? Juokiasi
man atrodo, kad ten uzdega po viena skaiciu vienu metu, kitu momentu kita skaiciu, ir taip daug kartu per sekunde, o akis mato visus is karto

Dekui

Pabandymui gali paimt tiesiai is zeminancio trafo kintama ~10V ir pabandyt atskirus segmentus uzdegt. pavyks Šypsena

Na jau…

Joo man su tais ekraniukais tik viena ideja buvo kilusi. Deja ji beveik neigyvendinama… Norejau masinoj langus tokius turet, kur reguliuotusi tamsumo tonai. Nu zodziu paduodi ten kokis kelis voltus ant lango - ekraniuko ir jis uztamseja. Bet ideja ir lieka ideja…

Kodel tik ideja,
ji jau senokai igyvendinta…
Aisku ne pas maneCha cha

naudojama tas…tik ne namų salygom pasidarytCha cha

o ne paprasciau kokia sviesai jautria medziaga padengt?
kuri pati patamsetu daugiau sviesos intensyvumo gavus?
nu kaip kad akinius daro…

o kam tau juos jungt?
Nustebęs

Darysiu laikrodi…

Dėl laikrodžio pigiau štampovkę už 4Lt. nusipirkt. Nors aišku, savas padarytas arčiau dūšios. Dėl didelio ploto pralaidumo šviesai, principas aišku taspats - bet pritariu, ne namų salygom…
Įsivaizduoju mašiniuką kur priekinis stiklas skaičiovkės lcd nuklijuotas Cha cha

tai fainiau ant LED…