Einu skiepit savp pupuliuka…
Jei vaikas klaus ar skaudes, tai pasakyk, kad skaudes bet greitai praeis… Na o jei tas pupuliukas visai mazytis, tai svarbiausia ji tvirtai laikyti: viena ranka prispaudi nugara, kita - kojas.
Tauškalytė rašė:
Jei vaikas klaus ar skaudes, tai pasakyk, kad skaudes bet greitai praeis… Na o jei tas pupuliukas visai mazytis, tai svarbiausia ji tvirtai laikyti: viena ranka prispaudi nugara, kita - kojas.
Mano pupuliukui metukas ir devyni menesiukai. Per pati skiepyjema ji gana vyriskai atlaiko, bet po kokios valandos kai sutinsta koja ir pakyla temperatura
afera rašė:
Svarbiausia, nedaryk iš to tragedijos, tai ir pupuliukui nebus baisu, o tas kelių sekundžių skausmas greit pasimirš…
Zinoma kad pasimirs, bet paprastai jam budavo ne kelios sekundes bet 3 dienos. Girdejau kad kiti - po skiepo, kad miegotu naktimis duoda " tavagilio" Ar jum steko girdet? O gal kokius kompresus dedat ant koju, kad ne taip skaudetu?
na, mano vyresnėlis po pirmojo skiepo kažkodėl klykė ne savo balsu kokią valandą, kol atvažiavusi gydytoja nedavė kažkokios raminančios žvakutės. Kitais kartais nieko nuo skiepų nebūdavo. Jam dabar jau 7, bet prieš gerą pusmetį reikėjo pasiskiepyti nuo difterijos. Labai bijojo, bet nieko - viskas buvo gerai, na, po to kiek rankelė ir paskaudėjo, atsirado pūlinukas, po to šašiukas, o dabar randelis, kaip ir pas visus suaugusius, bet taip ir turi būti po skiepo. Gydytoja neleido jokių kompresų dėti. Sako, kad negalima.
Mažesnysis (beveik 3) tai išvis lengvai iškęsdavo skiepus, bet gydytoja patardavo grįžus namo sugirdyt pusę šaukštelio Panadolo. Jis truputį apramina, truputį skausmą nuima. Galite ir jūs pabandyti, o dėl kompresų - nežinau. Bet turėtų gydytoja patarti, jei jau vaikas toks jautrus skiepams.
tiesa, mano draugų tarpe yra iš viso prieš bet kokius skiepus. Kaip jūs manote?
Aš pati manau, kad gyvenam gan užterštoje aplinkoje, todėl skiepai neturėtų baisiai pakenkti. Bus blogiau, jei vaikas susirgs tuberkulioze ar kokia stablige.Ir jei niekas nebesiskiepys, grįšim prie maro ar raupsų.