Klausiu patarimo,bo geriau ishsiklausineti, o tik tada pult pirkt nauja akuma apturiu jau 2 savaites bedele…ateinu prie masiniuko (5cvekas) atsirakinu (pyp pyp pyp), pasiimobilaizinu ir bandau uzvesti…ir pradeda masiniukas ant visos cypti nius tipo,kad ishsikrove per daug tadum isjungiu signalizacija,ieshkausi pagalbos,pakraunu ir toliau vazinejuos…viena nakti buvau palikus ji krautis-nius bet vel tas pats…sian is darbo jau nebeisvaziavau per pietus- pradejo rekti…
ar jau jam (akumuliatoriui) reik pasakyti ate ir nusipirkus nauja nebeturesiu bedu? ar gal kazkame kitame gali slypeti gedimas?
aciu uz ats
Gal vertėtų pradžiai pasitikrinti ar viskas tvarkoj su generatorium.Aįšku yra krovimo kontrolinė lempa, bet ja labai pasitikėti neverta.
Jei ten viskas gerai, reiktų įsitikinti ar niekas srovės nenaudoja, kai palieki mašiniuką, pvz bagažinės apšvietimas.
Tada gali ramiai pirkti kitą akumą…
Rūtavyšnia, aš tai supratau kad ten sirena su autonominiu maitinimu.Šiaip jai dar pakanka energijos, tai tyli, o kai bando jungti starterį, sirenai jau ytampos maža, jungiasi savas maitinimas ir aliarmas.Signa tvarkoj, problema kad nusėda akumas,o kas del to kaltas reikia išsiaiškinti…
nu pati abejoju kad patikrinsi
nuvaziuok pas meistriukus ir paprasyk kad paziuretu akuma…gal jis aptarnaujamas pas tave, tai tik dapilt reiks skyscio.
ir manyciau reik generatoriu paziuret…
beje, as turiu akuma 55 devetas, bet geras, dar iki balandzio garantija kaina sutarsim
kazkada jau buvau prisiruosusi pirkti nauja akuma,ale tik vienoj vietoj radau dabar kiba vel tex perziura visu parduotuviu darytis,kas tures tu akumu,jei beda jame…o jei generatoriui… siaubas
Tai pasitikrint ta akuma, neskubek sakyt atia jam. Pirma pasiziurek, ar jisai aptarnaujamas. Jei taip, tai reikia patikrinti, ar akumo sekcijos nera mirusios, dapilti i jas skyscio.
Tai jei akumas geras,reikia tikrinti ar jį normaliai užkrauna, ir ar kas nesodina …
Man su mitsubishi dyzeliu neseniai buvo atvejis.Po nakties radau akumą visiškai nusėdusį.Užsivedžiau nuo "prikurkės" ir iškart puoliau matuot krovimo įtampą.Parodė 13.2V su įjungtais visais ėmėjais.Lyg mažoka, bet pamaniau kad pinai iškrautas akumas daug srovės ima, ir tiek…Po pusdienio akumas vėl negyvas…Kadangi jis dar beveik naujas, neturėtų būti blogas, krovimas lyg ir yra, tai ėmiau ieškoti kur srovė nuteka.Ir radau.Pasirodo visgi generatorius kaltas.Jo lygintuvo tiltelyje parėjęs vienas diodas, ir eina atbulinė srovė 3.5A į generatorių…Kadangi akumo + tiesiogiai sujungtas su generatoriaus + tai per kelias valandas akumas nusodintas…
O krovimas šioks toks visgi buvo(13.2V),kontrolinė lempa nedegė…O pakeitus generatorių įtampa 14.2V.
Su ijungtomis lempomis, sildymo peciuku, galinio lango sildymu, prie 2000 apsuku turetu buti krovimas nuo 13.8 iki 14.6. Jei rodo maziau- greiciausi bus nudile generatoriaus sepeteliai, o jei daugiau nei 14.6 - tada sugedusi genero rele ir nuo to verda akumuliatoriaus elektrolitas.
aciu visiems labai uz ishsamius ats
beda buvo tame,kad kai po krovimo dejom atgal akuma…kazkokis laidelis buvo bliogai pritvirtintas
nius bet daabr viskas ok
dar kart aciu