eBay + TNT + mokesčiai

eBay + TNT + mokesčiai

Gal biškį nevieta čia to kausti, bet čia matyt didžiausia koncentracija nekaimiečių, kurie naudojasi eBay.
Situacija: pirkau prietaisą per eBay iš kinijos. Ten jį pažymėjo kaip “Repaired” (aceit iš garantinio) ir vertę už $70 (tikroji vertė - virš 1kLt).
Kitaicui už siuntimą per TNT buvo sumokėta 130 Lt (1kg!). Pirmadienį išsiuntė ir jau penktadienį gavau skambutį. Paskambino iš TNT ir pareiškė, kad turiu susimokėti už muitą ir pan. Bičiukui paaiškinau, kad kitaicai siuntė atgal po garantinio aptarnavimo, bet jiem dzin. Muito gavosi 44 Lt - na su tiek dar galiu susitaikyti. Taip pat TNT prašo 60 Lt už mano ir jų ‘bendradarbiavimo’ sutarties surašymą ir dar keli litai ten už kažką.
Pašnekovas pareiškė, kad dabar turėsiu važiuot kažkur į laukus už vilniaus ir susimokėti grynais, pavedimu sumokėti dėl kažkokių priežasčių negalima. Aceit po susimokėjimo gausiu siuntą su visais kviteliais.

Susidarė ne tokia jau maža papildoma suma - 109 Lt.

Iš to plaukia klausimai:

1. Ar čia bando mane api_ist?
  2. Ar garantiniam aptarnavimui galioja muitas?
  3. Ar dėl to kaltas selleris?

Jie kartais neziuri ar tai gift, repaired… Jei suma (verte+shipping) iseina daugiau nei 160lt tada turi moket muito mokesti: suma+18%+3.5%

O kaip su TNT tai as nzn, ziurek ju saite
http://www.tnt.com/country/lt_lt.html

Kątik kolega pasakė, kad muitas negalioja, jei prekė nenauja.
Invoise nurodyta, kad tai garantinis (nenauja).

O kaip suprasti tuos "kartais"?

nebando. nesuprantama tik tai, kur ten į laukus reiks važiuot atsiskaityt. tegu siunčia kurjerį, jam ir sumokėsi.

galioja. niekas ten nesigilina garantinis ar ne. value viską jiem pasako.

nevisai. garantiniam paprastai iš vis tas value minimalias deda, bet $70 visai normaliai. va kai man apie $400 buvo uždėjęs asilas vienas, tai liūdna buvo. bet visada išeičių galima sugalvot Šypsena

Tai va aš ir ieškau tos išeities.
Jei jie nesigilina ar tai garantinis ar ne, tai jau jų atmestino darbo rezultatas.

O kaip pagal įstatymus?

Nes pagalvokim:
Tarkim nusiperku laptopą už 5kLt, kuris po mėnesio sugenda. Siunčiu atgal selleriui, jis sutvarko, pažymi tai kaip "repaired", apdraudžia siuntą, užrašo tikrą vertę (juk reikia, kad draudimas po to kompensuotų visą sumą?) ir siunčia atgal. Tai ką, taip gaunasi, kad man reiktų antrą kartą mokėti to laptopo muito mokestį?
Juk tai nesąmonė!

Nekaltas

del draudimo tegu uzraso verte 1lt ir bb dek ant tu muitu. tik melsk dievo, kad neatsitiktu kokia nors nelaime siuntai. Cha cha

Beje, o kam ish kinijos pirkai, nebuvo ish kur archiau ? Aash pvz jei ka perku per ebay tai niekada ish azijos neuzhsisakineju.

Koks skirtumas is kur pirkti. Ar tiesiai is Kinijos ar is kokio mikimauzo kuris uzpirkes didele partija is Kinijos. Bet kai kas atsitinka, lengviau susitarti su mikimauzu nei su azijatu.

O jei i tema, tai kaip TNT gali reikalauti kazkur lekti i laukus pasiimti, kai jiems yra sumoketa uz pristatyma.

[quote]kaip TNT gali reikalauti kazkur lekti i laukus pasiimti, kai jiems yra sumoketa uz pristatyma
[/quote]
tai ne TNT, o išmuitinimo agentas, greičiausiai firma “AdRem” Kirtimuose. pats gi be muitiniės tarpininko neišmuitinsi. reikalauk raštiško paaiškinimo, kokiu įstatymu remiantis tai siuntai uždėtas muitas. tik turėk omeny, per razborkės laiką išlaikymas muitinės sandėliuose Tau kainuos Pinigai

turėjau panašią situaciją. Nekainavo man joks išlaikymas, nors aiškintasi buvo 1,5 savaitės.

siuo atveju manau turetum pildyti muitines deklaracija kaip "laikinas isvezimas/ivezimas". tada nereiketu moketi muitu du kartus.

Tik va tas deklaravimas kainuoja 60 Lt…