Dviratis......ir šuo

Dviratis…ir šuo

Kaip manot,ar ne per anksti 10-ties men. ryzeniukui pradet begiot su dviraciu?Mane prigasdino, kad per jaunas ar gali pabloget displazijaNe(jei ji yra, o daryti galima tik nuo metu)

As ir noreciau savo vokietuka prie dviracio pradet pratint, nors jam jau 2.5 metu. Bet net nezinau kaip reikia pradet pratint Nekaltas

visu pirma pratinkit suni begiot, stenkites kasdien, ar bent jau kas antra diena su juo parke ar kokioje nuosalioje vietoje pabegioti, padukti. po to pabegiokite pririse suni saligatviais, kur nera intensyvus eismas.na po kiek laiko galima pradet treniruoti suni ir dviracio pagalba.taciau ir tam pasirinkite tinkama marsruta, kad butu maziau zmoniu bei kitu pasaliniu veiksniu. pavadeli stenkites naudoti trumpa, kad nuo jusu suo nenutoltu daugiau kaip 1 metra.niekada nepradekite iskart greitai vaziuoti, ispradziu letai ir po to vis greiciau, kad suo priprastu prie ritmo.suni galima pradet dresuoti tik pakankamai jam subrendus, nes per dideli fiziniai kruviai gali pakenkt jo augimui ir atsiliepti neigiamai. dresuros pradzios amzius priklauso nuo veisles ir yra labai ivairus. Šypsena

as tai manau kad per anksti, geriau palauk kol sueis bent metai ar daugiau… as irgi noreciau pralekt su dviraciu su savo suniu bet man daug kas patare neskubet dar nes suo visdar vystosi ir bresta o raumenu mase bus galima uzaugint veliau… net nezinau kur tiesa Apakęs Cha cha

suo skirtingai nei zmogus vystosi…zmogus tarkim vaikysteje nesportaves ir pan uzauga suluzes tox truputi, o suniui per velu kaip sakant nebuna Šypsena
Laimingas

na gal bandyk manau!o jei pabloges daugiau nebegiok!NeMirkt

niu ash savo suniuka bandziau mokyt begt prie dviracio…bnet baiges taip-kad jis perkando padanga…ka daryt?kaip suni atpratint kast i padangas?Nustebęs

suniui kartais est duok ir palix ramybej jis tavo padangas JuokiasiJuokiasiJuokiasiJuokiasiJuokiasiJuokiasi

per ankstiTaip pažįstamos ryzenas 10 mėn. gavo dviračio, ir po to nelabai augt pradėjo, sustojoNekaltas bet aišq, jis gavo kai reikalasKietas

[/quote]

suo skirtingai nei zmogus vystosi…zmogus tarkim vaikysteje nesportaves ir pan uzauga suluzes tox truputi, o suniui per velu kaip sakant nebuna Šypsena
Laimingas

[/quote]

na as su zmogaus vystumusi lyg ir nelyginau Mirkt o del to kad suniui per velu nebuna tai as sutinku Taip. o siaip tai as uz tai kad reik neskubet dar

Tai kap supratau ne verta vazinetiLiūdnas.As cia pabandziau su juo prasibegt, jam tai labai patiko.Aisku vaziuoju, kad jis begtu leta ristele.Nes siaip tai negaliu jo niekaip iskraut va kur problema.Kai zaidziu su kamuoliuku, tai jis greit uzdusta ir irgi nieko gero is to nera.O su dviratuku tai kazkodel nieko, dar paleistas ir lakstoŠypsena

Man veisejas patare su mano bigliuku lakstyti dviraciu tik lengva ristele. Suniui kruvio tikrai pakanka - juk tenka begti pakankamai dideli atstuma, be to suniukas mokosi lengvesnes, parodines, lygios eisenos ir… kantrybes… Mirkt

tik va laiko pastoviai "vazineti" truksta…

geriausia , kad šuo ne bėgtų, o eitų, tai jam yra sunkiausiaŠypsena

As tai jau matau kaip vedzioju savo suni su dviraciu. Kai pasileist jis begti tai as vaziuociau iki pirmo stulpo arba iskart pabuciuociau asfalta Cha cha

Cha chaCha chaJuokiasinu mano tai neee graziai begiojo.Bet mane visi prigasdino tai laukiu…metuku,bet jau bus ziema beveikNežinaubus salta brrrrBaisuir reiks laukt kitu metuPavargęs

O tai ką, be dviračio šuo nebėgioja? O jei bėgioja, tai kuo jam pakenks jei šeimininkas sėdės ant dviračio? Tiesiog prisitaikyk kokiu greičiu važiuoti. Saviškį aš, beje, pratinau iš viso be pavadžio, nes su pavadėliu labai nervindavosi ir stengdavosi aplenkti ir užbėgti skersai kelioBaisu. Palaidas tik lodavo. Atpratinau labai paprastai - tik pradeda psichuoti - padidinu greitį, apsiramina, vėl sulėtinu. Greitai suprato. Dabar be problemų bėga šalia ir nesidrasko. Užsienyje mačiau (gal ir pas mus yra?) tokį specialų priedą prie dviračio: atsikišęs į šoną strypas ant spyruoklės. Jei šuo staiga sustoja - neužsismaugia (ir dviratininko nenuverčia…).

Be dviracio begioja Taip Dar ir kaip begioja… laukais, miskais… bet tai ne sportas. Kai suo bega laisvai, jis bet kada gali sustoti, pailseti, t.y. jis nepalaiko tempo, o raumenys, plauciai ir dar kas tai dirba ne sistemingai, vadinasi ir rezultatas gaunasi visai kitas. O be to, jei as vaziuociau paskui suni, matyt, namus po gero menesio tesurasciau Cha cha

Tai kiek kilometru ir kokiu greiciu reikia lekt, kad shuniui sustotu vystymasis??Apakęs
Ash savishkius pradedu mokint nuo 7 menesiu. Vazhiuoju letai, kad shuo begtu vidutinio greitumo ristele. Iki metu uzhtenka pravazhiuot 20 min. 10 min. pirmyn ir 10 min. atgal. Bet reguliariai, kiekviena diena. Shuo mokosi taisyklingai begiot, vystosi raumenys, stipreja nugara, bet tuo paciu jokio perkrovimo sanariams. Pats geriausias fizinis kruvis! Nebijokit ir treniruokit! Svarbiausia neperlenkt lazdos! Suaugusiam shuniui pilnai uzhtenka 40 min. prabegimo. Daugiau tikrai nereikia. Taciau ash kaitalioju tempa. Pradedu letai, paskui pridedu greicio, tiek kad shuo begtu maksimaliai greita rishcia. Paskui greiti po truputi mazhinu ir pabaigiu leta ristele.
Shuo ishmoksta pajaust savo fizines galimybes. Tai ypac aktualu parodose - tada net mazham ringe shuo gali pademionstruot maksimaliai gerus judesius. Jam nereikia isibeget ar prasibegiot… Ish ish kart gali paimt dinamishka tempa ir 2 ratus prabegt geriausiai, kaip jis tik gali.

nu jo, bet tada sunku ne tik šuniui bet ir man Cha cha Pati supranti - takso bėgimas ristele yra ne toks jau greitas, sunku išsilaikyti ant dviračio. Cha cha