Dvi OS viename kompe

Dvi OS viename kompe

Turiu win xp, noreciau dar Linux isimest. Pas mane du hardai, vienas su windows na antra Linuxini noreciau padaryti. Taciau kaip padaryti kad ijungiant kompa galeciau pasirinkti kokia operacine sistema man uzkrautu.Gal tarp zinanciu cia kas galetu "lietuviskais" terminais paaiskint.Dekui is anksto.

intaliuoji linux ir ju instaliacijos pabaigoj pasirenki ideigti LILO (grazus boot menedzeris kuris duos pasirinkti koki os krauti). Beje kai instaliuosi ne duog dieve suinstaliuti linux i ta pacia particija kaip ir xp. Priezastys: 1.rizikuoji xp windowsais 2.linuxai dirbs sux’iskai.
Kad taip neatsitiktu downloadini partition magic(su sia programa ir vaikas daug maz mokantis anglu kalba moketu dirbti) (versija geriausia butu 7(nuo jos prasideda xp palaikymas)). Tada savo kazkuri diska (kuriame yra vietos) imi ir isdalini: 1.Turi likti tau vietos (FAT32) 2.Linuxam paskirk kokis 5gb (ten pasirinksi linux tipo particija (nebeatsimenu pav.)(juk programas i ji downloadinsi ir instalinsi (nu karoc cia skonio reikalas Šypsena)) 3. Sukuri swap particija (tipas-linux swap)(apie 100mb). Tada kai instaliuosi linuxus kai paklausk kur det tavo linuxa pasirink experta ir 5gb primoutink “/” o savo 100mb “/swap”. Viskas turesi ir linux ir xp. Tikiuosi supratai Šypsena

Turėjau aš jau taip padaręs, kaip nori, ir kai gausiu Linux CD vėl taip padarysiu. Su Partition padarius specialiai linux ( rodos Ext2 vadinasi) particiją plius swap instaliuojant niekas net neklausė į kurią particiją dėti, nors buvo iš viso jų 4, Linux pats sulindo, ten kur jam priklauso Šypsena Antra, OS pasirinkimo programėlė buvo Grub (ar panašiai, tiksliai nebeatmenu), ne lilo, tad gali būti visokių variantų. tai turbūt priklauso nuo Linux distribucijos.

Kai instaliuosi Linux, patarciau Linux bootinima nurodyti is flopiko. Jei veliau noresi ismesti Linux (o taip daznai kam buna), maziau bedu turesi, nes MBR sektoriais nereiks modifikuoti.

Na dekui hebryte, isigyjau Linux SuSE 8.0, nieko beveik daryti nereikejo nes linux pats viska padare, ir particijas ir t.t. Na dabar studijuoju,tik niekaip per linux`a negaliu interneto nustatyti.

Rasyk kokios problemos su inetu, remontuosim Šypsena