du parašai

du parašai

Labutes ir labuciai. Daznokai aplankau si foruma, bet savo trigrasi ikisti sugalvojau tik siandien. Pasidare idomu suzinti kaip imonese, kurios naudojasi e-bankininkystes paslaugomis realiai veikia du parasai. Kiek zinau, daugumoje imoniu abu slaptazodzius zino buhalteris arba finansininkas. Realiai direktorius prie piningu pervedimu pirstu nekisa. Kaip vykdoma kontrole.
Jei klausimas durnas - atleiskite. Vis tiek busiu dekingas uz Jusu patirti.

Na pas mane e-bankas su vienu parašu. Manau su dviem parašais vienas logiškiausių variantų yra kai vienas asmuo sukuria pavedimą (tarkim vadybininkas nori apmokėti tiekėjui), t.y. nurodo pinigų gavėją, sumą, surašo kitus rekvizitus. Tuo tarpu asmuo, tiesiogiai atsakingas už pavedimų atlikimą (greičiausiai finansininkas) įsijungęs kompą mato sukurtą pavedimą ir tipo antru parašu jį patvirtina.
Kitais atvejais tie du parašai manau nelabai būtini.

vyr.buhalteris (arba jo pavaldinys), kurie žino slaptažodžius, suformuoja ir atspausdina pavedimą… nuneša ta popierių finansų direktoriui, kuris pasirašo… tada daromas pavedimas. tokia ir kontrolė… be finansų direktoriaus parašo - bet koks pavedimas neteisėtas…
bet čia didelėje kompanijoje…
ten, kur vyr.buhalteris atlieka ir, atseit, finansų direktoriaus pareigas, tai jis spausdina pavedimus, neša juos direktoriui ir tada daromi pavedimai…

UK

Aciu, tai issamiausias atsakymas.Alus tau

don’t forget Alus Cha cha

Cha cha

Kiekvieną rytą iš buhalterinės programos atspausdinama atskaita "Neapmokėtos sąskaitos-skolos tiekėjams"
Ten yra grafa "Padalinio vadovo parašas ir kita grafa "Patvirtinimas" Kur visada pasirašo gen.direktoriaus pavaduotojas finansams. Jo patvirtinantis parašas reiškia, kad tą dieną reikia vykdyti mokėjimą tam Tiekėjui.
Taip vyksta viskas mūsų įmonėje. Jokių parašų ant pavedimų niekas nededa, nes jie nespausdinami.

Anciuk, tu visai nebjauriLaimingas. Aciu uz atsakymaBučkis

Bet vis tiek… jei darai elektronini pavedima, tai kieno autorizacijos reikalaujama?

Pavedimai daromi į Vilniaus Banką. Yra spec. programėlė pavedimų išsiuntimui. Viskas parasoma buhalterineje programoje, toliau vykdomas duomenų issiuntimas i VB programa. Priejima prie tos programos , kad issiusti parasytus (bet nespausdintus, nezinau ar moku isaiskinti) pavedimus turi vienas imones darbuotojas, pas mus vyr.buhalteris. Ten yra keletas prisijungimo slaptazoziu. Banke nespausdinami jokie banko israsai. Ryta suimportavus duomenis, viska matai, kokie mokejimai kam padaryti.