Du klausimeliai. foto nakti (raudonas dangus) ir juosteles atsukimas po kadra
ispyskinau juostele, paskutinius kadrus kaip visad i viena i kaire tris i desine, kad tik pasibaigtu… padaro nuotraukas, pusiau dziaugiuosi bet biski nusivyles. fotkinau dangu nakti, zvaigzdes, expozicija truko vienoj foto apie 15min kitoj apie 30min. viskas chiki lyg ir Zeme tikrai sukasi!!! dailus zvaigzdziu nubrezti lankai, bet vietoj juodo dangaus - raudonas!!! apsisviete. juostele fuji 200vienu atveju objektyvas buvo tele kitu placiakampis. abu rezultata dave bemaz vienoda (tik vienam zvaigzdiu daugiau ) tai kaip cia gaunasi? kaip padaryti, kad nebutu raudonas tas dangus? diafragma uzdaryt kiek imanoma? juosteles jautruma kita? ar dar kaip? gyvenu uz miesto, fono tikrai nebuvo
kitas kl. pas mane ZENIT 412DX kartais ima ir sauna mintis ant vienos foto dar kita nufotkinti. tam atsukinet juostele reik. gal kiti fotikai toki dalyka turi… as gi rankom bandziau, nu ir prasokau ne per kadra bet per du.
kaip jus darot? ar pvz pries fotografuojant pazymejus juostos atsukimo rankeneles padeti su korpusu, butu tikslu? turbut vienintelis budas?
dangus paraudonuoti galejo nuo tersalu/smogo esancio ore (net ir uzmiestyje, priklauso nuo vietoves, vejuotumo). Dar galejo buti padidejes saules radioaktyvumas tuo metu (ne siaures pasvaiste bet panasiai…). Bandyk kita nakti kai menulio faze kita (esant pilnaciai daugiau sansu raudona dangu pagauti), kai vejas didesnis ar paprasciausiai dar ir dar karta bandyk
Pritariu _flyer: dangus net nakti gali buti spalvotas, tik zmogaus akis to nemato, o juostele mato, nes pasviesinta 100000 kartu. Jeigu zvaigzdes palieka pakankamai sviesu pedsaka ir yra to sviesumo rezervas - siulau uzdarineti diafragma, mazesnio jautrumo juosta arba koki nors filtra.
Apex: kartais ne prie Visagino kokio paveikslavai? ar Kedainiu, Jonavos, Mazeikiu rajonuose? idek koki skana, idomu paziureti
nu jasna, reiks bandyt ir bandyt…
ne ne… ne prie ignalinos AE buivydiskese. o kaip del kadru prasukimo?
Buivydiskes… - tai ir sakyk kad Vilniuje na ne centre, bet 15min ar 30m islaikymui tai kaip mieste jau gaunasi. Reikia kad keliasdesimt KM butu nuo dideliu miestu - pasiimk zemelapi ir bandyk tokia vieta atrasti. Nors su spalvotu dangumi irgi buna idomios nuotraukos
Siais laikais aklai daryti multiexpozicija kazin ar verta- paprasciau du kadrus sumontuoti kompu. Nors tam nuskenuoti teks… Nespalvotas paciam darant lengviau butu Su rankiniu persukimu du kadrus idealiai sudeti sunku net tuose fotikuose, kur tai lyg ir numatyta.
buivydishkes, tai cia miestas dar kaip reikiant. net 10 km atstumu nuo vln esant paziurejus miesto pusen i dangu atrodo,kad vilnius is on fire
nu bet su tair 3 jei neklystu 12 laipsniu kampas gal kiek didesnis. tai zinai, as nuo miesto per 3km esu. o 12 laispniu ant 3km tikrai aukstai pakyla. man keisciausia kad nesiskiria vaizdas su placiakampiu ir tele. na zvaigzdes arciau bet raudona per abi foto. nu reiks gadinti juosteles
arba nespalvota, nedidelio jautrumo imti ir rugputi fotkinti. aciu
man lygiai tas pats gaunasi, priejau isvada kad tai tik nuo miesto fono