Draudimas / zalos atlyginimas…
Keletas klausimeliu tiems kas zino: 1. Ar numatytas kazkoks terminas per kuri draudima kompanija privalo sutvarkyti masina? Ar is esmes ja gali taisyt nors ir 3-6-12 menesiu ir cia nieko nepadarysi? 2. Ar tikrai yra tokie punktai (ir tai teisiskai teisinga) kad jeigu detale keiciama tai skaiciuojamas nusidevejimas ir apmoka tik kaip uz naudota detale. Ypac idomus faktas kai Lietuvoj netik nenauja… bet ir NAUJA detale nerasi, reikai uzsakinet is USA pvz. 3. Jeigu as reikalauju kad man kompensuotu pinigais tai ar as paskui dar privalau pateikti kazkokius dokumentus kiek man apsiejo remontas? 4. Jeigu draudimas labai axu@lins ir siulys maza suma kompensacijai, tai pas kokius nepriklausomus ekspertus geriausiai kreiptis? 5. Ir kaip vyksta tas procesas, tarkim ERGO sako 700LTL, o ekspertai 1200LTL tai tada draudimas butinai privalo tiek ir sumoket? Aciu visiems uz atsakymus…
na galėčiau tik į 3’ą punktą atsakyt, dėl kitų nesidomėjau. Man pačiam kai buvo sudauže mašiną, draudimas apskritai grąsinosi, kad nemokės. Atseit labai sena mašina 83’, ir kad jos rinkos kaina mažesnė nei jos taisymas atsieis - laukit sąmatos. Bet mes labai gražiai pašnekėjom, (svarbiausiai nepasimest), ir man po savaitės į sąskaitą pervedė 1245 lt. Daugiau jokių popierių, susitikimų ir pan. dalykų nebereikia. Tavo problemos kaip tu juos išleisi. O atsiremontavau su visomis naujomis dalimis uz 900 lt.
Ar dar bus nuomoniu?
Su draudimo expertais visada galima susitarti,buvo atveju ,kai tiesiog susitari suma ir jie tau ja perveda,toliau daryk ka nori. Visi daliu nusidevejimai yra Lietuvos istatymuose, kiek % kokiai mashinai skaiciuoti nusidevejima.
va… pasidare idomu… jei tarkim masinoj imestas koks nors priburtas mataras, ar kas nors panasaus… ir jei tarkim po autoivykio nukentes tas mataras… tai ar draudimas atlygins uz tuos priburimus ar ismoketu tiek kiek standartui priklauso ?
Uz agregatus ishmoka normaliai(bet jei kosmine remonto suma gaunasi,tai bandys tartis), bet jeigu tavo bamperis ar kapotas koks nors shustras ir mashina kokiu 90` metu ,tai skaiciuos arba kaip nauja taiwani arba svalka.
nu aisku… cia man tik smalsu buwa ir tiek
Cia sudetyngas dalykas, faktiskai jei pas tave yra tiuningas ir uz pirktas dalis neturi jokiu fakturu ar cekiu tai draudimui dzin ir jis mokes kai uz iprasta daly. Tu draudimui turi pats pasakyti kaip tavo auto taisyti, ar i savo servisa varysi ar i draudimi (nepatariu-sudarankiai tik bapkes plauna, pvz bulkos posukio isemimas-idejimas kainuoja 30lt) Patarciau varyti pvz Audi i audi servisa kad nustatytu visas visas ir dar smulkiausias visas pazeistas dalis, kad surasytu tau daliu kainas (orginaliu) ir jas pateikti draudimui(jiems akys isoks), bus toliau sunku bet jei nesimetai bazare ir ne durnas tai pavyks. Pvz buvo taip (ne man) neblogai perbrauke sona (daug ka sulankste) audi 80 82m tas nuvare i Audi servisa, pasieme israsa, pateike darudimui ir pasake kad dalys butu autentiskos (reikia tokias dalis siusti is Vokieciu, uzsakineti ir t.t.) samata 5000lt Jam buvo sumoketa visa suma galima tik pavydeti nes dar ir senoji auto jam liko
O jei i auto idetas neoriginalus variklis, tarkim vietoi bendzo dyzelis stovi, tai del to draudimas nesikabintu
Cia sudetyngas dalykas, faktiskai jei pas tave yra tiuningas ir uz pirktas dalis neturi jokiu fakturu ar cekiu tai draudimui dzin ir jis mokes kai uz iprasta daly. Tu draudimui turi pats pasakyti kaip tavo auto taisyti, ar i savo servisa varysi ar i draudimi (nepatariu-sudarankiai tik bapkes plauna, pvz bulkos posukio isemimas-idejimas kainuoja 30lt) Patarciau varyti pvz Audi i audi servisa kad nustatytu visas visas ir dar smulkiausias visas pazeistas dalis, kad surasytu tau daliu kainas (orginaliu) ir jas pateikti draudimui(jiems akys isoks), bus toliau sunku bet jei nesimetai bazare ir ne durnas tai pavyks. Pvz buvo taip (ne man) neblogai perbrauke sona (daug ka sulankste) audi 80 82m tas nuvare i Audi servisa, pasieme israsa, pateike darudimui ir pasake kad dalys butu autentiskos (reikia tokias dalis siusti is Vokieciu, uzsakineti ir t.t.) samata 5000lt Jam buvo sumoketa visa suma galima tik pavydeti nes dar ir senoji auto jam liko Nejuokink zmoniu audi 80 82` daliu nusidevejimas eina apie 80% jis daugiau 1000 litu gaut negalejo ir ish kur ishtraukiai kad posukio isheminas idejimas kainuoja 30litu ??? 5litai kainuoja
Jei tu ir turetum Audi 1999 metu tau 100% niekas neapmoketu(Audi atstovybeje)
Jei tu uz tiuninga ir turetum fakturas tau vistiek skaiciuotu kaip uz paprastas dalis .Tuningas draudziasi atskirai
Bajoras 2 rašė :
Prisiskaitei fantastikos knygelių , arba čia buvo brolio draugelio uošvio pusbrolio tetos arklio sūnaus draugelio pažystamam , ir suveikė kaip sugedęs telefonas… Visiška nesamonė… A700
del ivertinimo…is patirties parasysiu buvo avarija, as nukentejele buvau tai variau i draudimo servisa, kad man paskaiciuotu kiek kainuos remontas ir samata sudarytu…nu kaip uz '84m golpo galini sparna tai 450 lt nemazai…tik PVM ateme, nes grynais ismokejo taip kad nereik baimintis ju servisu…bet va kas del remonto ten - nezinau
Bent jau mano servise nera jokio skirtumo ar tu darai draudimo atsiusta mashina ar kliento ish lauko kokybe ir pinigai tiepatys,tuolabiau darbuotojai nezino kur keno mashina.
tai gali but, nesiginciju
Apie nepriklausomus ekspertus niekas nieko nepasakysit?
Kazkaip nelabai susidure buvau
paskambink jiems ir jie viska labai populiariai ishaishkins
O ka jie? Ju ishvados draudimui neprivalomos, o tik rekomenduojamo pobudzio.
del posukio idejimo kainos 30lt yra tiesa ir faktas net faktura yra, kalba eina apie draudimo servisus kurie jie siulo
Bajoras 2 rašė :
Tokio dalyko kaip “draudimo servisas” nėra. Draudio kompanija turi rekomenduotinus servisus. O kiekvienas bent kiek save gerbiantis servisas nori būti tam sarašėlyje… A700