dingineja tepalai...

dingineja tepalai…

dingsta tepaliukai…siaip variklis ± posausis,dumas ne melynas,o jie dingsta…gal galima kaip nors pagyti ji?juk yra kazkokiu stebuklingu skysciu ar nelabai?

Koks automobilis???

peugeot 306 93 metu variklis 1.8

na, maziau ant tapkes stovek, gal pajusi kad tepalas tauposiŠypsena

o kiek dingsta? pas pezuka gi doze yra 0.5L ant 1000km, o kad aitu melynas dumas tai jau tepalai turetu konkreciai dinginet…

tai jei tapke butu ne taip uzmygta,tai tepalu sutaupyciau?!ApakęsApakęsApakęs man 1000km apie litra dingstaLiūdnas

na tai cia tai perdaug.Gal tik voztuvu gumytes pasikeist uzteks

kai saule nusileidzia ir miesta apgaubia tamsa, is tavo pezo kaskas siurbia tepala paslapcia…

taip irdingineja tepalai…
Juokiasi

1000km - 1L tai kilometrui 1g tepalo, melyno dumo matytis dar neturetu…

tai ar galima ipilti kokio gerimelio i varikli,kad tepalu nemazetu ar teks jau vel ardyt ir tvarkyt…gal vistik kur prasisunkia truputuka…hmmm…NekaltasNekaltasNekaltas

Alusmanai, pagal automobilio amžių dar neturėtų tepalų ryti? Ar stebiesi, kad mėlynas dūmas nerūksta? Mėlyno dūmo nebus, jei nors kiek gyvas katalizatorius (liambda zondas) netgi jei per mėnesį 4 litrus tepalų sumaitinsi. - Praktiškai patikrinta. Ar tepalą ryja cilindre (o taip ir yra, be abejo), galima pasitikrinti dviem paprastais būdais:

1. Stebėti dūmo mėlynumą užkuriant. Variklis turi būti ataušęs. Po nakties, pvz. Pirmi 85 pir pir pir pir išmeta akivaizdžiai mėlyną, netgi juodą dūmą. Tik po to katalizatorius pradeda veikti.
  2. Pasitikrinti kompresiją. Jei ji 10% sumažėjusi lyginant su sklandžiai dirbančio variklio, ir jei skirtinga cilindruose nors per 2,5%, tai rodo stūmoklio - cilindro nesandarumą.
    Beje, apie kompresijos tikrinimą. Labai geras būdas - užvažiuoti į Šeškinės kalną ta pačia šaiba ir panašiai pakrautu automobiliu, kaip prieš metus tuo pačiu laiku. Jei nepasieki buvusio greičio, reiškia, kompresija juntamai sumažėjusi, jei aiškiai pakinta variklio burzgimo garsas, reiškia, žymus skirtumas tarp atskirų cilindrų.
    stebuklingų miltelių (paruošimui pardavimui) patars pardavėjai, tik nepagailėk pavaišinti. Yra puikių priemonių.Mirkt

PAs mane bulkoj 1,5 litro 2000 km rydavo. Supyliau daktara kazkoki uz 10 lt., ir nustojo ryt, bent jau nepastebiu kad mazetu tepalu, gal kazkik dare ir rija, bet akivaizdziai maziau. Pardavejas sake kad nepakenks varikliui. Tikiuosi.

kai vazinejau su passatu 1,6l taip pat ryjo tepalus nerealiais kiekiais nusipirkau WYNNS produkcijos meduti uz 10lt. ir kazkuriam laikui pagelbejo…

o tie skystymeliai neatsilieps vasrikliui po kokiu metu ar kitu?..

Matai, pakeitei Nissan i Peugeot - ir prasidejo problemos… Kietas
Nu siaip su savo R19 jau 7000 pravaziavau - kiek buvo tepalo, tiek ir yra. Keista girdet, kad tiek daug tepalo ryja. Pas mano senaja Audi perechoda buvo ziedai pareje, uzvedus melyna duma, kartais net juoda mete, ir maniau kad daug tepalo rijo, bet tikrai ne 1l 1000 km. Keista man cia labai… Apakęs