\"Dievo knyga\" - reik skaičiusiųjų nuomonės...

"Dievo knyga" - reik skaičiusiųjų nuomonės…

Noriu paklaust apie vieną knygą… Kadangi čia renkasi vyresni žmonės, sutrukdysiu jus kultūros klausimu… Kalbu apie Walter Wangerin “Dievo knyga”. Trumpame knygos aprašyme parašyta, kad tai knyga pagal Bibliją. Gal yra žmonių, kurie skaitė ir “Dievo knygą” ir Bibliją? Aš neskaičiau Biblijos, bet man tiesiog juodai reik savo http://www kai kurių dalykų, kurie paminėti “Dievo knygoje”, bet šios knygos nesirįžtu cituoti, kad nebūtų nuklysta į neteisingą kelią… Tad gal kas galit padėt? Tiesiog klausimą galėčiau suormuluot taip: ar “Dievo knyga” tikrai parašyta pagal Bibliją? Ar daug joje neatitikimų?

Neitiketina, kad zmones 04valanda 14 minuciu gali formuluoti tokias rimtas uzklausas Cha cha
Neatitikimu galima ieskoti tik vaikiskose uzduotyse "Surask 7 skirtumus", kai virsutiniame piesinelyje parsiuko Ciuko kaire akis uzmerkta, o apatiniame - atmerkta… Mirkt
"Dievo knyga" - menine interpretacija, tad jei reikia cituoti, verta cituoti tik pirmaji saltini…

siulyciau neskaityti biblijos nes po kiekvieno puslapio uzmigsi

nemanyk, kad visi tokie miegaliai, kaip ir tuCha chaLiežuvis
Flirtas

Jo šią knygą tikrai gali skaityti tie, kurie turi miego sutrikimų.Taip
Čia kipšas savo juodą darbą daro, kad žmonės jos neskaitytų.

tada tu manjake Liežuvis

Ačiū visiems už pasisakymus GėlėTaurėAlus ir truputį pratęskime temą… Tikiuosi pagalbos iš skaičiusiųjų Bibliją Nekaltas

Niu mane domintų tokie dalykai:

1. Ar Dievas tikrai reikalavo Abraomo, kad tas paaukotų jam savo sūnų? Aišku, Jis po to apsigalvojo, bet ar taip buvo?
  2. Ar yra tokie žodžiai? "Nedarysi drožinio nei jokio paveikslo, panašaus į kokį nors gyvą žemės daiktą, kad jam lenktumeisi ir jį garbintum. Mat aš, Viešpats, tavo Dievas, esu Pavydus Dievas, už tėvų nuodėmes keršijąs vaikams, kurie manęs nekenčia (…)" Ar Biblijoj taip parašyta?
  3. Jis beveik išnaikino vieną iš Izraelio genčių? Benjaminus?
  4. Jeftė: "O Viešpatie, geru už gerą. Jei dovanosi man šią pergalę, aš tau atiduosiu pirmą gerą daiktą, kurį išvysiu grįžęs namo! Paaukosiu tau kaip deginamąją auką." Ar Dievas tikrai priėmė šia jo auką, jo dukrą?

Daug turiu klausimų tad rytoj gal dar šiek tiek pratęsiu ir iš anksto visiems dėkoju Labas

1. Taip bet dėl to, kad įsitikintų ar tvirtas Abraomo tikėjimas.Dievas neapsigalvojo, jis tik tikrino Abraomą.
  2. Ten parašyta, kad "neturėk kitų dievų-išskyrus mane vienintelį". Čia apie tai, kad yra vienintelis dievas ir jokie dievai(stabai) jam nepriimtini(panašiai, bet netiksliai surašiau, nes neturiu pasiėmus biblijos).
  3. Nežinau
  4. Nežinau

Teisingai. Ir aš Biblijos į darbą nesinešioju, bet jeigu žmogus rašo, tai gal taip yra parašyta, tik interpretuoja ką nors kitaip…

Nemigdo nuo Biblijos. Bet Senasis testamentas man nelabai patiko, nes ten pagrinde zydu istorijos chrestomatija, Dievo ten nedaug, tik kai kurios jo dogmines interpretacijos. Bet Naujasis testamentas - visai kitas reikalas. Taip Galima skaityti daug kartu ir kiekviena karta rasti daug nauju dalyku. Šypsena

[quote]superego rašė:
2. Ar yra tokie žodžiai? "Nedarysi drožinio nei jokio paveikslo, panašaus į kokį nors gyvą žemės daiktą, kad jam lenktumeisi ir jį garbintum. Mat aš, Viešpats, tavo Dievas, esu Pavydus Dievas, už tėvų nuodėmes keršijąs vaikams, kurie manęs nekenčia (…)" Ar Biblijoj taip parašyta?
[/quote]

sitas berods yraCha cha… ziaurus tie krikscionys su savo religijaKietas

Kazkokias grubias vietas cituoji ir dar akcentuoji ne tai,kas
svarbiausia ir priimtiniausia gyvenime.Siaip ,jei darai kazkoki rimta darba,remkis savo nuomone ir perskaityk dar karta,tai kas
kelia abejones.Gal viskas pasirodys kitoj sviesoj…?

Niu kad man būtent šių grubių vietų ir reik… Ar tikrai tas krikščioniškas Dievas tox žiaurus? Noriu citatų…

tektu vartyti tai ko dabar nenoriu vartytiNežinau

Gaila, kad nenori, nes man labai svarbios įvairios nuomonės Nekaltas

Ziaurus? Nekaltas Matai, jei remsies tik citatomis ir pavirsutinisku ju supratimu, tada gali taip pasirodyti, bet paprasciausiai neizvelgsi esmes. Šypsena Tad Tau svarbiau, negyvu citatu, istrauktu is konteksto, pazodinio supratimo, ar esmes supratimas? Šypsena

zinoma ziaurus: jis taip pamilo zmonija, kad atidave savo viengimi sunu…
ar tu atiduotum savo sunu?

priklausomas Gerai
Nesuprantu, kaip žmonės nesupranta, kad dievas nėra žiaurus Nekaltas
Bibliją reikia mokėti skaityti, ten gi parašyta: kas turi ausis, tegul klausos.

kas yra ziauru, o kas ne? netikejimo zmogui, Abraomas, kuris laikomas tikejimo proteviu, - nusikaltelis. tikrai nemanau, kad jeigu pas mane dabar ateitu kas nors, pasakytu esas mano Dievas, as imciau ir taip paprastai patikeciau. naturalu, juk as zmogus, su savo abejonemis, kat ir ka kalbeciau ir postringauciau apie tikejima. maza to, ateitu ir paskytu, paaukok savo sunu…kaip atskirti, kur tikra, o kur ne? juk Abraomo sunus buvo viengimis, mylimas… kaip suzinoti, ar tai isties Dievas liepia, ar sizofrenija? jeigu nebtu avinelio paaukoto vietoj sunaus butu isties ziauru, bet velgi, tik mano akimis…