dešrų daug o kurią išsirinkti-visos neskanios
situacija banali-stovi prekybos centre priešais ilgą vitrina su dešromis ir bandai kurią vieną išsirinkti.tą valgei-neskani, ta-neskani,ta-neskani ta-neskani, ta-neskani…visos vieno skonio ir visos neskanios,firmos skirtingos bet matyt cheminius priedus visos veža iš to paties sandėlio,net ‘panevėžio file’ sugadino-kažkoks bekvapis beskonis plastmasės gabalas.ką manot apie visokiausių nematekų mėsos gaminius ?gerai tam kas turi bobutę kaime,o jeigu ne…
tai i turgu eik paieshkot, ten kvapai naturalesni
Plastmasės gabalas… Tai nereikia valgyti pakuotės.
Shiaip man labai patiko, ir dabar perku, zverienos rukytos deshros kiek maciau maximose yra
as pastebejau toki dalyk,kad anksciau nemateko desros buvo geresnes,nei dabar.Kai renkiesi desra,manau pravartu paziureti ir i jos 1kg kaina.Kuo ji aukstesne,tuo labiau gali tiketis,kad gausi geresnes kokybes produkta.,bet tas galioja ne visur
ir ne visada
Vienas protingas žmogus pasakė: "neieškok problemos ten, kur jos nėr"
O as paziurejusi atskiriu, tas daiktas skanus ar ne Ypac tai galioja desru, kumpiu, etc. atzvilgiu. Nezinau kaip, bet paziurejusi visad zinau, ar tas daiktas man bus skanus (siaip maistui esu isranki, tad skanu man toli grazu ne viskas
)
atsakymas
viskas paprasta kaip 2 kapeikos UK ir Airijoje isspresta - parduotuvese tik 3 rusiu rukytos desros geriausiu atveju ir tos ale Italiskos atseit - su mazai prieskoniu, su daugiau ir dar daugiau pipiru
perki ta kuria seniausiai esi pirkes paprasciausiai…
problemos bendriau atsiranda kai nueini i rusu ar lietuviu atidarytas parduotuves - o, tada jau reikia rinktis is 10 rusiu
Tapk vegetaru. Tai bus protingiausias sprendimas, jei nieko skanaus nerandi.
jei pagal firmas, tai maziausia slamshto yra Cecetos desrose… bet ju didziuose marketuose berods nebuna… Nematekas yra , visai suprastejes, jau geriau Vilniaus mesos kombinato ar utenos mesos… siaip tai ash rukytu desru visai nemegstu… nebent namines is tevishkes… bet ne rukytas, o dziovintas
NaturProdukt
is tiesu,tai Lietuvos desru desreliu gamintojai dergiasi is zmoniu
,pradzioj pateikia gera produkta,o veliau jis vis prasteja,kaip ir su Nemateko desrikem
atsitiko,nesuprasi kokio s…ten prikisa dabar…
ir isvis, kai po Nauju metu mesa taip atpigo, tai geriau nusipirkt zalios ir ka nors is jos pasidaryti, nei tas perdirbtas atliekas valgyti… va, pvz. siandien uz 8 lt nupirkau mesos karbonado su sonkauliuku (po ~6,5 lt/kg), ismushem, ishkepem, prisivalgem ir dar liko… manau, kad rukyta desra tinkama tik alkiui malshinti kur gamtoje, o ne namie valgyt…
iš kur bus tos dešros skanios, jei jose vien mėsos atliekos sumaltos,prieskonių privaryta? Be to, ten dar deda kažkokių apetitą skatinančių medžiagų, kad tik daugiau pirktum.
Jei kartais gyveni Kaune, tai nuvaziuok prie Vitebsko iki parduotuves, ten salia tokia mazute krautuvele yra - joje visada sviezia ir labai skani desra, o dar ir nebrangi.
Man skaniausios yra "Klaipedos maisto" Saliamis…
. Kg kaina kazkur apie 32 Lt., bet uz toki skoni negaila
Geriausios, skaniausios ir, palyginti, sveikiausios desros, yra ne rukytos ar kazkokios virtos, o vytintos. As jau nuo mazens tai zinojau ir, stebiuosi, kad kai kurie zmones, is viso, net nezino, kas yra vytinta desra. Aisku, ju dabar yra daug rusiu, reikia rinktis, ragauti. Skonio reikalas, bet vytintos lietuviskos desros…
o aš dešrų nemėgstu verčiau renkuosi delikatesinę jautieną, vištienos arba kalakutienos file
ir nereikia bijoti, kad bus galas žino ko primalta
Pastebejau, kad tos neskanios desros turi viena bendra bruoza - mesa dar kaip mesa, bet jau desroje esantys lasiniai… toks ispudis, kad ten deda lasinius is strateginiu Lietuvos fondu. mazdaug koki desimtmeti palaike, kazkaip daugiau nera kaip laikyt tu lasiniu, tai deda i desra.
Skonis - kaip kompbizhyr’o (jei kas toki pamenat).
Anksciau pirkdavom Utenos mesos, bet kai Biovela nupirko Utena, tai tapo vienodo slykstaus skonio tiek Biovela, tiek ir Utena. Vilnius - irgi suprastejo iki nezinau ko.
Neseniai pirkom Cecetos nepamenu pavadinimo desra, su kazkokia kulturinio paveldo premija. tai dar pakenciama. O is "daktarisko" tipo - tai tik Lietuviska virta desra (kur Vysniauskas kilnoja).
Gal reiktu maisto prekiu prieziuros tarnybai pasiskusti?
"Na vkus i cvet, tovariščia net" ir ši patarlė tikrai yra teisinga. Jei negaliotų šis dėsnis, nebūt toss parduotuvės užverstos tokiu kiekiu dešrų - bankrutuotų gamintojas jei didelė dalis pirkėjų prieitų vienigos išvados, kad kažkuris iš gaminių yra nieko vertas.
Parduotuvėse aš jau senokai nebeperku nei mėsos , nei jos gaminių (nebent vaikai išsikliančina šlapiankės ), o perku Kalvarijų turguje kur visada duoda paragauti prieš perkant arba pats darau.
Šįmet pirmą sykį pats dariau dešras rūkymui ir vytinimui ir galiu pasakyti, kad jos pakankamai gerai gavosi.Apie tai galiu spręsti iš to, kad vaikai jau nebeprašo šlapiankės, o atsilaužę šliosą naminės dašros,gardžiausiai jį valgo.
P.S.O jeigu tai išvertus dar ir finansine plotme ir maybe kokybine, tai apie parduotuvėse parduodamus gaminius išviso nesinori galvoti.