Dėmesio - posūkyje smėlis ant asfalto!
Tiek daug mano pažystamų yra griuvę darydami posūkį, kur asfaltas pabarstytas smeliuku, kad nusprendžiau apie tai parašyti ir perspėti naujokus arba tuos kurie nesusidūre su tokia situacija.
Jei didesniu greičiu ateini į tokį posūkį ir pastebi smėliuką, tai tiesiog nieko nelieka daryti kaip tik iki kol smėlis neprasidėjo stabdyti iš visos sveikatos, o jei dar greitis per didelis nesukti o varyti tiesiai, nes jei bandysi sukti, tai vis tiek čiuoši ant šono.
Na kam teko pakliūti į tokią situacija - papasakokit kaip pavyko išimti tokį posūkį, pasidalinkit patyrimu, kaip elgtis tokiu momentu.
Reikia nestabdyt priekiu Nes tada tikrai nuciuosi. Gala tokiu atveju uznesa ir eini skersas kaip krose
Viena karta taip buvo Variau ant posukio su motoroleriu ant kokia 50-60km/h ir vos vos issukau ratas priekinis pradejo ciuos be nesupratau net nenudribau
Nu man tai laimingai baigesi sistra ant to posukio plojosi su savo drauge
Blyn gyvos liko o gaila
Jo pamacius smeliu pabarstyta posuki reietu stbdyt,o jei nesigavo tai stengtis kuo maziau palenkt moca
Hm…teko ir man ne viena karta lekti motoroleriu ir posukyje pabendrauti su smeliuku!Viena karta slystelejo priekinis ratas - issisukau.Kita karta slystelejo galinis ratas - prakaitas ispyle.Bet gyvas islikau.Na,o lemtingas atvejis buvo motoroleriu varzybose - einant is posukio,atlekdamas i kita posuki nepastebejau keliu dulkiu…vot cia tai buvo slydimas!!!bet tai,kai geriau pagalvoju - menkniekis!
Tai tiek tu ivykiu.
Na,o issisukti is tokios situacijos galima,jei:
1.Motociklo arba motorolerio ratai geri ir nebijo truputelio smeliuko
2.Vairuotojas kiek patyres ir gali rizikuoti slystelt galiniu ratu
Is dalies Pulsui pritariu - reikia stabdyti kiek sveikata leidzia,taciau patartina stabdyti tik ligi smeliuko,o paskui tiesiog graziai pravaziuoti…taciau problema,jei greitis didelis.Tuomet nepatartina sukti - reikia vaziuoti tiesiai arba jei kas moka daryti triukus - apsisukti vietoje(padaryti saulute).
Na,ir siuo atveju viskas pakankamai rizikinga - o jei uz smeliuko duobe?Tuomet sakes!Tad siulau elgtis intuityviai!Sekmes vaziuojant!
Man gi tenka lekioti dviraciu Motoroleris taisomas ir taisomas,ir taisomas,b… ir nepataisomas…:I
blin… o man shi savaitgali tox klausimas ishkilo, kai vos neishbelde priekinio stiklo nuo asfalto pakelti akmenukai… kiek teko pasivazhinet po EU ir kitas shalis Vakaru Europoj, niex shalikelej akmenu nepila, tik zholyte ir vsio… o chia in lt viskas atvirkshchiai… pripila skaldos… nafik jos reikia? nu tipo ilgiau laikys kelio danga, bet…
Taaaip loco, o jeigu taip pakeltas akmenukas i galva, tai stiklo aisku ne taip gaila. Man viena karta paskui sunkvezimi vaziuojant, kokio 1kg akmenukas is tu jo dvigubu ratu tarpo isleke - ir taip kaip suletintam filme - ziuriu tiesiai i galva lekia, o as kaip uzkeretas ziuriu ir nieko nedarau, tik paskutine sekunde linktelejau galva i sona, tai pataike i paskui vaziuojancio automobilio fara ir visa sukale.
buvo pasitaike… atsipirkau sumusimu ir remontu uz 400 lt is pradziu taip ir nesupratau kas acitiko paskui geriau apsiziurejus rasta smulkios skaldos… jausmas nekoks
As su tokia situacija jau susiduriau ir nusibalnojau sonus!!! Nuo to laiko nebespaudziu sukdamas!!
buvo proga nevienakarta tai paragaut ir neperseniausiai su savo baiku ant tokios skaldeles uzlekiau o toliau viskas aishku ant shono .smagu man nieko tik moto lankelis labai nesmagei nusibrozdijo .o patarimas toks pamatei skaldele ir jei zinai kad spesi pristabdyt kol ant jos dar neuzvazevai spausk stabdzius o jei matai nespesi nedaryk nieko nei posukio nei stabdziu tik galimas pristabdymas varikliu o toliau bus matyt jei lemta pasibuciusi su asvaltu ojei ne tai ne
negraziai sparnai galiniai ispusti ir siaip kazkaip nelabai skoningai padaryta
shita gera…