del nervo

del nervo

ar is sitos foto galima sprest gyvas ar negyvas desiniojo vidurinio danties nervas? Nekaltas

Panasu, kad turetu but negyvas, nes kazkas panasaus i apikalini zidini matosi, be to matosi ir priezastis - gilusis kariesas, kuris kaip ir susisiekia su pulpos kamera. Siaip negarantuosiu, nes sioje nuotraukoje nelabai ryskiai matosi apikaline minetojo danties sritis, gal kai originala ziuri ir geriau matosi…

P.S. tau ir susiformavo pulinys priekiniu dantu saknu srityje virsutiniame zandikaulyje? Matosi, kad priezasciu gali buti ne viena Cha cha

na siaip jo, po tuo viduriniuoju dantimi is desines (minejau). siaip man atrodo nuotrauka kiek neobjektyvi atrodo todel kad kai ja dare buvo jau nervo kanalas beveik atviras ir pats dantis neplombuotas, irgi paliktas atviras nuotraukos darymo diena, tai va, gal del to atrodo kad tai gilusis kariesas? o siaip kokias dar to pulinio priezastis ivardintum? siaip kas keisciausia dantis is priekio atrode sveikas ir tik takart kai suskaudo jau velnias jam buvo, tik as nemaciau is vidines puses kad reikia kreiptis kazkur…

Hm, pagal ertmes lokalizacija panasu, kad buvo kariesas is kontaktinio bei gomurinio tolimojo pavirsiaus. Pulinio priezastis - negydytas kariesas, o nuo jo seke pulpos nekroze, o tada infekcija pateko i periodonto audinius, is kuriu ir susidare pulinys… Speju, kad nesilankai profilaktiskai pas odontologus kaip priklauso, del to ir neisvengei pulinio Šypsena

Mano manymu, visų keturių priekinių dantų kanalų pulpa yra nekrotinė-t.y visi “nervai negyvi”.

kodel taip manai? Laimingas na kairysis priekinis kairysis kolei kas (tfu tfu tfu) skiria salti, kuris nepatinka visiems mano dantims Cha cha o vat tas kur supuliavo jau nebe… Liūdnas