del Interneto tiekejo, reuterio, serverio, svetaines ...

del Interneto tiekejo, reuterio, serverio, svetaines …

Jei esate pramyne kelius patarkite.
Ofise norim pasileisti normalu interneta ant 5-6 kompiuteriu.
Bet nezinom koki tiekeja geriausia rinktis ,
o dar iskyla kita problema be interneto dar norim uzsiregistruoti pavadinima ir pasileist svetaine kol kas nedidele (eksperimentams).
Jei imant ADSL paslauga kad ir 128 Kb yra suteikiamas Ip statinis adresas tai gal tada apsimoketu statyti serveriuka su modemu vietoj reuterio ir ten pasileisti eksperimentine svetaine - ineto dalinima ofiso kompams…
Tai vat tokia ta pradzia gal patartumet kaip geriau daryti ir su kokiom kainom reiks susidurti.Veiksmas Vilniuje Vytenio g.
Dekoju Is anksto
TaipTaipTaipTaipTaip

Jei jusu imonei nereikalingas YPAC stabilus internetas, tada laisvai galite rinktis DSL.

Siulyciau rinktis Info Strukturos EkoDSL B1 plana, bet jei negalite sau to leisti tada A1. Nei A nei B planai jums netinka jei jusu interneto svetaine bus lankoma, nes ten siuntimas labai siauras.

Kiek zinau IS visada stato hardvarini routeriuka, uz papildoma mokesti, o gal ir dykai, IS specialistai jums ji suknfiguruos taip kaip jus panoresite. Tada galite lengvai pasistatyti atskira kompiuteriuka savo svetainei, arba tiesiog pirkti tokia paslaiga is IS kas man rodos jusu porekiams butu netgi tinkamiau.

Is tiesu jei imtumete A1 plana as rekomenduociau statyti savo serveri jungi ji tiesiogiai i interneta, jame uzkurti proxy serveri. Tai labai taupo jusu interneto greiti.

Nors sunku cia ka nors pasakyti reikia daugiau informacijos.

Is patirties galiu patarti, pigiausia yra sharintis dsl ar bevieli greitaeigi. tipo susimeta 8 useriai issiperka 512 ar daugiau ir turi daikta.
o jei vieni tai takasDSL, delfiDSL, omniDSL. dar Baltneta su savo bevieliuDSL. kur pigiau ir geriau, ten ir eikit. svarbus rodiklis linijos stankinimas, Baltneta giriasi maziausia turinti, del to greita.

5 ar 6 pc sujungti rekomenduociau per paprasta trendnet ar dlink dsl routeri ar routeri ir huba, ir nereikia jokiu statiniu ip ir savo servu islaikyti, integruotas NAT’as - naturalus firewallas. o puslapi geriausia ant domeno deti, nes maila jei noresit [email protected] tai vistiek mokat delfiui ar kitam hostingui 30lt/men, tikrai uz tokia kaina patys nepasidarysit 1gbit pralaiduma, patikima veikia ir kt. tik mysql palaikymas dar kainuoja, bet Baltnetoj girdejau yra tik vienkartinis palaikymo mokestis, taip gaunas efektyviau.

arba galit palaukti geresniu laiku, girdejau ateina "elektrinis internetas", sako mus gerokai kainas…Kietas

Standartiskai imonese reikalingas gana nemazas saugumas. Ta prasme, kad darbuotojai nepridaryto to ko nereikia. Tai efektyviai pasiekti galima tik su servu. Jei imate A1 paslauga 5 kompiuteriams jos uzteks, bet greitis bus prastas, todel reiketu proxy serverio (jis issisaugo puslapius savyje ir kai kita karta bandote ji atidaryti jau uzkrauna is saves). Jei norite normalaus http://www tinklapio geriau tureti savo serveri i kuri tinklapi desit. Priedo ant serverio galima uzkurti dar daugiau labai naudingu servisu, kurie taupys interneta, bei palengvins jums gyvenima.

Isvada reikia savo serverio.

Kita vertu reikia gerai ivertinti kiek tai kainuos Nežinau Sakyciau be 1500Lt serverio pirkti neapsimoka + jo konfiguravimas gali atseiti dar iki 500Lt. Tiesa po to (jei geras zmogus konfiguruos) serveri pastate galesite pamirsti, kad jis yra Šypsena

Hmm cia kazkas netycia painiot pradejo “pigu perku” Cha cha
medys gana gerus pasiulymus teikia, kiek suprantu routeri nuo tam tikro plano teikia tiekejas? Tada siek tiek pakonfiginus galima laikinai apseit be servo-viena is darbiniu kompu padaryt kaip serva, grynai pabandymams kad suprastumet kokiem poreikiam reik investuot…
siaip pabandykit pasiskaiciuot kiek tai atseis ir kiek atseis jei puslapi talpinsit kur delfyje… Taip pat meilas…
reikia padaryt dvieju pasiulymu samatas, ir ziuret ar firmos finansiner ir kas svarbiausia protines galimybes leidzia daryt

Dekui uz info.
Siu metu turime ineta Baltnet lan labai lievas kuris dalinamas per pagrindini kompa viso 6 ir huba 8 port 10mb ,bet kai uzsileidzia daugiau nei trys kompai su pagrindiniu ner kaip dirbt jis visiskai stoja.
tai vat reikia kazkaip nuimt dalinima nuo pagrindinio komp. cia aisku servaka ar rueteri ? be to dar norim pasileist svetaine ir domena uzregistruot cia vat ir pakimba klausimas kaip geriau. perspektyvoj numatoma didele svetaine tai tada geriau imt vieta pas tiekeja bet kuri ?
pradziai noretusi pasileis pigesni varianta kol prie visko apsiprasim ir issieksperimentuosim.Todel ineta imam 128A0 plius tipo o ka daryt su rueteriu ar servaku ir su svetaine ir su domeno registravimu kaip geriau ir pas ka kol kas neaisku.

IS su bet kuriuo savo planu duoda neribota (proto ribose) pasto dezuciu skaiciu. As kalbu apie rimtesnius sprendimus, nes serva pastates tu ji pastatysi karta ir visiems laikams, o darydamas serva is darbinio kompiuterio ka tu gausi? Karta darbinis kompiuteris pasens ir ji reikes keisti, o servai taip greitai nesensta.