Cia man iskilo vienas klausimelis… Ar nepakenks kompui mano jei salia stovi koloneles Nu aisq nemazai garso megstu) tipo vibracija ir pan… Gal kas galit patart, ar geriau neklausyt garsiai??
Na paprastas palyginimas. Prie teliko buvo pastatytas basavykas… (tipo namu kinas) ir kelios koloneles kambaryje. Basavykas po pusę metų išėjo. Sako pataisoma. Taigi, išvada - greičiau nukentės kolonėlės, o ne kompas
Didesni poveiki, mano manimu, tures tavo paties smegenys ir ausys, nei kad kompu gelezis.
Salia monitoriaus stovintys dinaminiai irengimai (su magnetais) gali ishkraipyti vaizda, bet tas poveikis juntamas kai magnetas yra per kelis cm nuo CRT monitaro. Nemanau kad tu prisikishes kolonkes prie pat jo.
Vibracija gali pakenkti tik tuomet kai pigiose m/b esant dregmei patalpose oksidacija paveikia nepadengtas korozijai atspariais metalais kontaktines grupes bei lizdus. Tada vibracija gali pakenkti, suprasteti kontaktas lizduose. Bet juk nestatai i kanalizacine ar i dusha kompo, a ne? Karts nuo karto tektu valyti lizdus arba paprasciausiai istraukt ir vel idet plokstes. Tai daugiau teoriniai dalykai. Nors kai nesiseka, tai ir nosi krapshtydamas pirshta nusilauzt gali.
Nu kakzada prie savo seno moniko Tatung laikiau S50 koloneles per koki 10 cm
tai uzleidus grasa moniko vaizdas virpedavonu zodziu jauciu nelabai gerai
a va pas pazystamus kompoiuterines koloneles salia moniko, tai kai jas jungi ar isjungi tai monikas labai jaucia, ten trinitronas
zodziu itariu kad nepatartina laikyti koloneliu arti moniko
aha, znt Trinitron tai net realiai matoma, jei yra didesne vibracija - vaizdas "dreba".
O LCD kenkti neturetu, nebent super pas tave sistema…