Dėl bulkos šviesų jungiklių.
regis parejo mano bulkei tie jungikliai. Isjungus ilgasias sviesas, veikiant
trumposioms, lempos visai uzgesta. Tada reikia isjungti sviesas ir vel
ijungti, kad predetu sviesti. Lempos normalios ne 100W. Buvau pas elektrika
atsisake ka nors daryti. Sake blokas neardomas pirk nauja. Isivaizduoju, kad
naujas kainuos (kelis simtus), uz 50 Lt nusipirkau deveta. Pakeite
meistriukas, bet ten velniskai nemaloniai rankeneles junginejasi, posukiai
istiesinus vaira neissijungineja. Gal kas esate susidure su panasia problema
kaip ja sprendete. Siaip gerai butu nuvaryti i lauzyna ir is kokiu 10
issirinkti geriausia, bet cia Mazeikiuose, tik viena suvaryta bulkute
testovi.
na nezinau man uz 50lt. pradegusius kontaktus sutvarke ir nereikejo nieko keisti
nors aishku meistriukams lengviau kita idet nei su sena vazilintis
na aiškino, kad va audi 100 normaliai remontuojasi, o bulkos užknieditas. Šiaip dabar turiu savo sena prie savęs, bet rankos klišos pats bijau lysti, sako pasipila spyruoklės, nebesurinksiu.
O vaira buvo nueme? Gal pamirso ta plastmase idet, kur posukius atmetineja?
O gal kas yra nuiminejes bulkai savomis rankomis? Prasiknisau gera valanda. radau kazhkokius sheshiakampius varzhtukus, kuriuos reikia atsukti nuo paneles puses. Taip ir nepritaikiau jokio irankio, su kuriuo galechiau prieiti. Arba ten lievai padaryta, arba ash maunuosi kelnes per galva
Aha, pas mane Audi 90 irgi pareidinejo- esme- viduje kontaktai padega. Rekia pravalyt, tada viskas susitvarko. Sako, kad blokas uzkniedytas ir neardomas. Nesamone, as su grazteliu pragreziau tik virsu kniedes ir issiskyre. Taciau del kniedziu atsiskiria tik virsutine dalis. Ten dar yra vienas issiskyrimas. Tik cia biski sunkiau- tie bronziniai stori jungimaisi yra suvirinti, bet is apacios uzkisus atsuktuva ir panaudojus jega, atsoka. Taigi, viska issiardai, isvalai su skurke ir surenki atgal. Siaip daug pysiaus, pirma karta uztrukau apie 3-4 valandas, antra karta uzteko pusvalandzio. Taigi, isvalai viska ir surinkineji. sunkiausia yra sudet posukiu ir valkytuvu rankeneles- sonuose rasi dvi skylutes, ten ispaudes rankeneles isuki po samarieza- bet tik tiek, kad rankenele neissoktu lauk, neperverzk. Kiekviena rankenelei is sonu- po 2 samariezus- viso 4. Tada dedi virsu. Uzdejes sita virsu is kitos puses isuki samarieza-gipskartoniniai tinka, 3.5x3.5, kad is apacios pritrauktu viduriniji sujungima su posukiu ir valytuvu rankenelem. Tada dedi avarinio ir sviesu ijungimo rankeneles. Jas sudejes, uzspaudi virsu. Tada paimi 2 varztus (juos jau buk is anksto nusipirkes, kuo ilgesnius ir kuo plonesnius- jie bus vietoj kniedziu.) ir pritrauki virsutine dali. Tada issuki samariezus, su kuriais buvai pritvirtines tik apatine bloko dali ir i tas vietas isuki tokius pacius varztus. Viskas tvarkoj. Tada pasiimi reples, lituokli ir sulituoji tas jungtis, kurios buvo suvirintos.
Dedant ant vairo- per daug nenustumk tolyn. Rasei, kad neatmetineja posukiu. Jei neatmetineja, tikriausiai ir pypyne sunkiai labai toli spaudzias, t.y. stipriai spaust reikia. Is apacous, kur istrizas varztas, ji atpalaiduok ir atitrauk arciau vairo visa kera. Beje, ziurek, kad kero viduje esanti kojele nebutu nuluzusi. Tai tiek is mano asmeninio patyrimo.
Beje, vienas sunkiausiu dalyku buvo surenkant ideti ta posukiu atmetimo kojele. As dariau taip- uzspaudziau stipriau tas 2 spyruoklytes, perveriau siula ir is sono laikiau itempta. Tada uzdejus virsu, atleidau ir daverziau samariezais. Pysiaus yra, bet padaroma.
Po tokio remonto po 2 menesiu vel parejo. Tada susinervinau, vel pasitaisiau, vel veike gerai, garaze isistaciau reles ir po siai dienai viskas OK.
Ko tu nerandi kaip nuimt? Nusiimi vaira, galva lyg tai ant 24, po vairu randi skylute, pro kuria matosi istrizai varztas, kuris laiko toki kaip chamuta. Ji atleidi (bet kartoju- atsuktuvas eina istrizai. Pasisviesk ir pamatysi), tada visas keras atsilaisvina. Istrauki visus pajungimus ir issiimi ta kera. Ir tada skaitai mano aukstesne zinute.
Sesiakampiu rades nebuvau. Matyt kazka ne ten ieskai. Arba pas tave kitokie varztai. Bet varztai esmes nekeicia- visu bulku keras toks pats. Tik buna, kad naujesniu bulku rankeneles kaip 100- suapvalintos, o senesniu bulku- keturkampos.
Nulupi ta visa plastmase kur 0000 zenklai nupiesti, po juo varzta atsuki ir vairas nusiima.
Nu, gavosi?
Savo buvusiai bulkai keiciau. Nuimi vaira ir cia kaip kazkas rase is apacios atsuktuvu atleidi varzta ir nusiima tas kelmas. Siaip pries ~3 metus uz ta kelma mokejau ~30lt srote
Dėkui Privačiam sekliui ir kitiems už išsamią informaciją, bet truputi atbaidė mane ta instrukcija. Dar primečiau varianta, kad tiems kontaktams degant (oksiduojantis), kontaktas prastėja, dėl to šviesos turėtų silpniau šviesti. Šiaip maniškė bulka turi savybę svylančiom plastmasėm kvepėti. Kada prie progos reikės pas elektrika varyti, kad reles pridėliotu ant lempu (trumpu, ilgu), galinio lango šildymui, rūko žibintams.
O gal tinka tas šviesų perjungimo blokas nuo B4. Jis naujesnis, gal technologiškai geresnis, nes dabar perki iš šroto tą dalį ir lauki kol pareis.