DAO
Kokia Jūsų nuomonė apie Dao filosofiją? Kas esate su ja susidūrę ir ką apie tai manote? Galbūt domėjotės giliau? - kokį įspūdį paliko? Praktikavote/praktikuojate? ir kaip tai keičia Jūsų gyvenimo kokybę?_Aš visai neseniai atradau tai ir man Dao filosofija pasirodė tikrai artima sielai. Dabar pradedu giliau ir plačiau domėtis, ir būtų įdomu išgirsti kitų nuomones
_Dėkui už atsakymus
mano kompiuteriniame zodyne toks skyrelis “sentencijos”, ten buvo daug Dao ideju tada susidomejau, ir dabar i rankas pakliuvo knyga ‘365 DAO’. nors cia labiau pradziamokslis, parasytas vengiant specifiniu terminu, paprasta kalba, stengiantis kad Dao principus butu galima taikyti kasdieniame gyvenime. na, o pradziai, manau ir uztex
ypac daoistui, juk pagal Dao principus, reik gilintis pirmiausiai save, ziniu semtis stebint save, ne skaitant
mes patys esame isminties saltinis
bet butu saunu ir malonu, jei kas nors paraasytu, jei zino, kur galima rasti daugiau informacijos
Domėjausi šiek tiek dao. Tikriausiai tai yra antra mano mėgstamiausia religija/filosofija, po budizmo. Tiesa, būdamas skeptikas ir ateistas, jos teiginius suprantama vertinu kritiškai. Tačiau vis tiek įdomi
As praktikuoju dao. visa mano literatura buvo 365 dao. dar internete siektiek. gyvenimas pagrazejo tiesiog toks gyvenimo kelias yra jame ir akmenu yra jame ir pievu
Jei tikrai domina-skaitykit originalius Lao Dze rastus,o ne popsa europeciams,plz.
turiu namie knygute “LAOZI” kazkada varciau …
Popsas europiečiams yra atskira rytų religijų ir filosofijų šaka. Labai juokingas dalykas :lol: Bet, norit tikėkit, norit ne, komerciškai sėkmingas
gal tiesiog europieciams ir reikia pradeti nuo popso europieciams, nes musu viduje negludi tie mastymo pagrindai, kurie ateina i kinus ju socializacijos metu, nuo pat gimimo. jei iskart pultume prie autentisku rastu - dauguma, nebutinai visi, bet daug kas, gali tiesiog nesuprasti! tai gali pasirodyti per daug svetima ir nesuvokiama, nes paimta is kitos kulturos. sis popsas europieciams - kaip apsilimas, padedantis kazkiek geriau suprasti, o tada, jei jauti, kad gali eiti giliau - imtis autentisku rastu. as taip manau
Abejoju, ar jis padeda geriau suprasti. Greičiau sudaro iškreiptą vaizdą apie rytų kultūras.
as pati dar neskaiciau jo, tad negaliu nei gincytis, nei pritarti
Manycew, kad tema kaip ir kartojasi [bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showForumPosts/2985 65.245-=(1031592046](http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showForumPosts/298565.245-=(1031592046)
deja, nesu susidures
ir reikia dėl to apsiskelbti?
Jo jo… a jeigu esi katolikas, tai tiesa atsivers tik ASMENISHKAI pakalbejus su Jezumi…
Kokia dar tiesa?
kazkaip apziurejus neradau panasios temos… tai uzvedziau… na bet jei ka - atleiskite uz nepastabuma
o turbut neradau todel, kad paieskoje ieskojau “daoizmas” o seniau uzvestoji - “dao s izmas”