coreldraw
nezhinau ar pataikiau i ta foruma, kurio man reikia. Turiu labai rupima ir svarbu man klausimuka. Programa - coreldraw. Problemele - yra joje tox dalykelis kaip trace. Bandysiu paaishkinti ko gi ash noriu. Tarkim taip. Turiu nuskanuota pieshtuku pieshta pieshtuku, noriu ji pakoreguoti coreliu. Gerokai pakoreguoti, o ne shiaip tiesiog papeckioti kazhka ant virshaus. Taigi, kad nukelchiau ta pieshtuku pieshta pieshini nuo popieriaus lapo ir galechiau su juo dirbti toliau ash naudoju corel trace, bet kartais pieshinukas buna didokas ir trace jam jau nebetinka. Kaip man paversti ji koreguotinu? Jeigu kasnors supratote klausima ir zhinote, kaip tai padaryti, nepatingekite ir paaishinkite tai man neishmanelei ;] Busiu labai dekinga. Achiu visiems bent perskaitchiusiems ;]]]
Eik geriau miegoti.
shiandien galbut jau tuoj taip ir padarysiu, bet ryt man vel tai bus labai svarbu ir reikalinga ;]
Ar ne lengviau būtų nuskanuotą paveiksliuką įsikelti į CorelDraw (ne Trace) ir piešti “ant viršaus”.
Jei po to dar ir redaguoti norima - tikrai geriau. Tik labai daug laiko atima - ypac jei piesinys sudetingas. Nes trace rezultatai, ypac jei bandoma gauti kazka artimo originalui, buna itin sudetingi ir juose besikrapstydamas sugaistum dar daugiau laiko.
Na trace labiau tinka, kai reikia paveiksliuką kreivėmis pasiversti. Bet čia tikrai ne tas klubas - gal geriau į IT klubą kreiptis. O dar geriau - į omnitel.design newsgroopą.
Itariu niekada realiai nebandei
Treisinti nebandžiau - su spauda nedirbu, coreli naudoju minimalistiškai, helpą paskaitinėdamas, o.design teko kelis kartus logų/fontų prašyt - man regis vieną kartą kažkas gal ir padėjo Na bet nereikia prarasti vilties
Butent Kol bandai pazaidineti - lyg ir graziai treisina. Bet kai reikia ta sutreisinta rezultata paredaguoti - paaiskeja, kad dazniausiai tas rezultatas naudojimui netinka. Gaunasi didziule mase be rysio objektu, kuriu visuma nors ir atitinka piesini, taciau kokiam nors redagavimui beveik nepasiduoda.
Turejau siek tiek reikalu su Corel OCR-TRACE. Nusivyliau. Jeigu is tiesu reikia “gerokai pakoreguoti”, kazin ar nebutu greiciau is naujo nupiesti. Bet mano patirtis cia nera didele, negaliu grieztai tvirtinti. Bet atkreipkite demesi, temos autore klausia kitko: kaip apdoroti per dideli piesineli. Atsakymo nezinau, bet pagalvojau stai ka: nusiskanuok maza piesinelio fragmenta ir pamegink padirbti su juo. Gal paaiskes kad Corelis tau nepades…
Beje - o kodel piesinys gali buti per didelis del trace? I skaneri netelpa?
teisingiausia butu skanuoji-ikeli i programa tik kaip guide ir tada perpiesi viska is naujo jau programoje su vektoriais - rankinis trace taip sakant. Naudoju Illustrator, teoriskai tas pats kas corel - jokiu problemu kad ir sudetingiausia karikatura atitracinti rankiniu budu, reikia tik kantrybes - bet uztat turi piesini tinkama spaudai, netui ar kur besugalvotum ji panaudoti. Svarbu tik mintyse sugrupuoti kas ‘apacioje’, kas ‘virsuje’ piesiasi - pasipraktikavus greitai galima igusti, nera cia aukstoji matematika Programinis trace tinka tik labai paprastiems piesinukams.
prisiminiau dar programa skirta butent trasinimui - Streamline. Gaunasi neblogi rezultatai, bet rankinis budas kai ipranti daug geresnis bei net ir specializuota programa nevisada gali padeti. adobe.com/products/streamline/main.html - panasu i CorelDraw’s OCR-Trace funkcija tik siek tiek geriau.
netinka man shiaip papeckiojimas ant virshaus ash tai jau rashiau. Man reikia tarkim redaguoti pavyzdzhiui pieshtuku uzhrashyto teksto linijas ir formas. Taip, kad jis neprarastu savo ishvaizdo ir netaptu kompiuterinis. Zhodzhiu, chiuju nemoku paaishkinti. ;]
Butent su shia problema ash ir susiduriau. Zhinau, kad netgi tame pachiame corelyje yra kazhkox kitas budas paversti pieshini “koreguotinu” (kreivemis). Tik pati niekaip negaliu jo rasti. ;]
dekui. pabandysiu ;]
Va dar vienas dalykelis. O jeigu man ta pieshinuka tiesiog reikia nukelti nuo popieriaus lapo, kuriame jis buvo pieshtas ir su kuriuo kartu (savaime suprantama) buna ir nuskanuojamas. ;]]] Kaip tai dar imanoma padaryti nenaudojant trace?
Yra tik du būdai: arba trace’ini arba pati perpieši ( na dar gali aplink kompą nubrėžti ratą ir atlikti kokį woodoo ritualą )
Tuomet iškyla klausimas: Kam tau tą paveiksliuką versti į kreives? Tokius darbus yra paprasčiau atlikti su Photoshopu
Tam tikrais mistiniais atvejais, kuriu as dar neperpratau, Corel’is bakstelejus berods piestuku ant bitmapo automatiskai apvedzioja jo konturus. Ligi siol net nezinau, kaip samoningai aktyvuoti sita “navarota”.