Cepadienis
mmm kaip skanu, kada i svecius galima
Negalima. Karantinas
koks karantinas pas mus jau jis kaip ir i pabaiga
Pas mus dar ne
kliackas valgyt uzsimane
nu niekas neisverda tokiu ma cepu
va čia tai natiurmortas
cipakai padažas
atradau nedavažiavus Marijampolės nuo Prienų pusės karčemėlę, ciapakai reto gerumo, jau senai viešoj maitinimo įstaigoj tokius valgiau, o ir spirgai pagaliau teisingi, pagal mane
Kodėl padažas ?
aš mėgstu spirgus tik iš sūdyto lašinio, spirgai turi būti smulkūs ir gerai su cibuliu sučirškinti, ant cepelinų dedami atskirai nuo grietinės, man viskas turi susimaišyti lėkštėje bevalgant, ne keptuvėje ar padažinėje
Nu nx as viska maisau kartu ir dar dedu kavamale sumaltų džiovintų grybų
o man dzin kaip kas uzdeta viskas vistiek pilve susimaiso
šitas žydiškas patiekalas yra
Kiek atkrenta problemu kai nera jokio skirtumo ar su grietine iskart pamaisytas padazas, ar atskirai leksteje susimaiso. O ir sirgiu dydis jei dar aktualus, tai iskart vien del siu dvieju dalylyku daug sunkiau (atkristu kie, turbut bent du trecdaliai kaip minimum) gauti megstamu cepaku butu
todėl labai retai kur gaunu tokių, kokius mėgtsu, pagrinde vien dėl padažo bet visada yra išimčių - pvz Tigrasos ciapų padažas irgi ne pagal mane, bet visvien geriau už rūkytų lašinių spirgius, todėl kai tik yra proga, važiuoju iki ten papietaut
Man idealu, kai ant cepelinų taukai su spirgais, o grietinė atskiram inde. Tada taukuotus/spirguotus cepus dažau grietinėje ir valgau
tai jei grietne butu tam paciam inde kampe, nelabai ten daug kuo prasciau butu, greiciau ant gal susimaisytu su taukais, bet nelabai toks esminis skirtumas, kad papildoma inda imti