Canon EOS 300D - ar pakeis nuomonę apie skaitmeninius?
Turiu Canon EOS 300 ir iki šiol niekas neperkalbėjo mane jį pakeisti skaitmeniniu - žinoma, skaitmeninis 100x patogiau, bet kokybė… Perskaičiau žinutę kad Canon’as išleido nauja skaitmeninį veidrodinį EOS 300D - kokios nuomonės apie šį skaitmeninį aparatą?
Aš tai taikausi į naujausią Canon EOS 33.Peržiūrėjau aš tuos amerikoniškus e-šopus ir radau už 480 usd .
P.S.Draugelis naudojasi skaitmeniniu Canon 10 D už kurio body sukišo 1600 eur ( o kur dar objektyvai) ir šiaip tai labai kritiškai atsiliepia apie jį - prieš tai turėtas analoginis berods Canon 3 buvo žymiai geresnis.
300D JAV "body" kaina 899$, Europoje - 1100 eurų.
Bet ne tame esmė, kainos sąlyginis dalykas. Mane labiau domina pati kokybė: analoginis 300 mano poreikiams tiesiog puikus, o kiek esu susidūręs su skaitmeniniais, jai nuomonė labai nekokia - spalvos iškraipytos, uždarose patalpose vaizdas "suplaukęs", atspaustinus visai nekoks vaizdas… Norisi kažką bent panašaus gauti iš skaitmeninio, ką gauni iš analoginio.
Ir dar, manau ant šio 300D "body" galima uždėti savo objektyvą, visvien planuoju prie turimo 28-80 nusipirkti 90-300.
kazkaip kaip supratau tas 300D yra kazkuom ypatingas tik del to, kad kaina kaip veidrodinio skaitmeninio yra maza, visais kokybes parametrais jis yra silpnesnis nei brangesni/l.brangus skaitmeniniai veidrodiniai fotikai, taip kad jei del kokybes tai manau 300D nieko naujo neparodys …
Spalvos iskraipytos - WB buvo sureguliuotas?
Vaizdas "suplaukes" - su islaikymu viskas tvarkoj? Fokusas buvo reikiamoj vietoj?
Ir su paciu geriausiu fotoaparatu galima sudarkyti nuotrauka, jeigu nesinaudosi galva.
Neturiu skaitmeninio, tad nedaug apie juos nusimanau - sprendžiu iš daugybės nuotraukų kurias mačiau monitoriuje ir spausdintas, darytas įvairiausias aparatais, tame tarpe ir neprastais, Nikon, Olimpus, Canon G3, neprofesionalų, net ir "ne žalių".
Tiesa sakant, abejoju ar atsirastu daugiau nei pora sio forumo dalyviu, kurie ta aparata butu laike rankose. Panasiais klausimais geriau pasikuisti specializuotuose forumuose, pvz http://www.dpreview.com/forums/ saite.
As dirbu su Canon eos 5 ir dar turiu Canon G2. Kol kas sekmingai dirbu i skaidre ir neplanuoju keisti i skaitmena. Bet - kiekvienam savi poreikiai. Jei reikia liuks kokybes - kol kas skaidres neperspjove niekas. jei dirbti reikia greitai ir reportazui - skaitmuo nepakeiciamas dalykas.
Siaip kiek teko skaityti informacija yra toks dalykas, kaip skaitmenines nugareles. Sako jos jau realiai kokybe priartejo prie analogines fotografijos. Deja ju kaina kaip normalaus automobilio.
Zinau jas. Starletas Vilniuj prekiauja. Kokybe - unikali. bet dydis kaip nedidelis saldytuvas (gali buti kad mano informacija jau pasenusi) ir reikia jungti tiesiai i kompa. Tai labiau tinka studijiniam darbui.
Nebutinai. pavyzdziui sis variantas http://www.ixbt.com/digimage/imaconnikon.shtml arba sitas http://www.itkom.com.ua/n_jen-eyelike-11.php3 . Siaip visas ju pliusas kad jie turi gana didele matrica (fizine prasme). Bet kaip raso failo dydis tai nerealus 256 megabaitu.
MEGABITŲ o ne magabaitų
eilinės gamintojų reklaminės gudrybės. O jei taip elgiamasi, reiškia prekė yra she
Ten juk tik 10Mpix. Beje tiksliau paskaičiavus 10,213… Mpix, o ne 11Mpix, kaip gamintojai reklamuoja. Bjauru.
O 300D - brangus žaisliukas megėjams, kaip jau rašiau
norint gauti gera nuotrauka reikai kad visos terpines butu geros - foto aparatas, juosta, sakneris, matrica, pats fotografas turi buti geras, botolabas ar sapustuve gera, popierius ar dazas… taip pat fotografavimo objektas, jo pasvietimas … suklupti vietos daug. man kolkas savo 10D per akis - kai reikia isgaunu reikaima vazda, kai nesigauna pasinervuoju ir praeina.
300D geras fotikas uz gera kaina - semipro variantas (megejiskas). vaizda monitoriuje gausi tikrai geresni nei fotografuodamas su Gold200 padares foto labe printu ir nuskanaves namu skaneriu - ciau galiu duoti garantija
Geri vertinimai- vienam A70 yra auksciausias troskimas, kitam 300D yra zaisliukas Skaidre yra geriausia… Kur renkasi skirtingi vertintojai, ir vertinimai gaunasi skirtingi.
Bet isties skaitmena greiciau turetu gyventi salia, nei pilnai isstumti juosta- juk ir ploksteliu iki siolei nemazai besiklausanciu, ir bekeikianciu CD, DVD "sausuma".
Is esmes: skaitmenineje technikoje informacija dukart transformuojama- i skaiciukus ir atgal. Kiekviena transformacija atnesa nuostoliu. Analogines informacijos netenka transformuoti. O akys ir ausys linkusios ignoruoti nedidelius analoginius trikdzius- kitaip seniai butume isnyke, tad ju pasalinimas nera esminis dalykas.
Atrodo, tureciau eiti i kita tema…
Tai kad dabartiniai minilabai juostas irgi skanuoja ir po to is skaitmenos spaudzia… Grynai analoginio vaizdelio siais laikais paieskoti reikia.
Cia tu priestarauji pats sau. Juk gaunasi, kad ausys ir akys ingoruoja ir tuos nedidelius trikdzius, kurie atsirada del transformaciju? Vadinasi, viskas gerai?
Be to, nemanau jog kvantavimas yra pagrindine problema. Kazin ar bent viena akis gali atskirti 4096 pilkumo tonus, kuriuos teoriskai duoda 12 bitu ADC. O juk yra ir 14 bitu. Man atrodo, fotomatricos optinio elemento trukumai yra zymiai reiksmingesni.
Bet tikrai, gal i kita tema?..
[quote]a u d r i u s rašė:
Is esmes: skaitmenineje technikoje informacija dukart transformuojama- i skaiciukus ir atgal. Kiekviena transformacija atnesa nuostoliu. Analogines informacijos netenka transformuoti.
[/quote]
OP!
va cia visks ir pasakyta.
pirkau skaitmena nes uzsiparinau ties nuotrauku skenavimu - visiskas laiko gaisinimas, kokybe krenta ir vsio - o laika dar kaip ryja, be to uzknyso kaip minilabuose pakoreguodavo savaip spalvas - spaudziant is digital bent jautiesi padeties seimininkas - kaip paruosei taip gauni. Nespjaudau i skaidres - bet man tai per brangu - geriau stroba nusipirkti -kokybelabaiu tada pajusiu
tokie vat pamastymai…
Nu cia dar irgi klausimas. Bent jau Kaune Savanoriuose, tai ir is skaitmenos, jeigu nepasakai, kartais atspaudzia savaip nureguliave
Daznai gerai, o kartais ir blogai. Pvz. labai grudeta fotke gali buti grazi, kartais to siekiama tycia, o labai triuksminga ar su isbalansuotom spalvom- kazin. Cia todel, kad analoginis perdavimo budas neturi sistemingu trikdziu, o spalvu disbalansa "galima kentet" Bet geras skaitmeninis fotikas padarys viska gerai. Arba teks pasidarbuot Shope.
O dar minilabai… jie spausdina skaitmeniniu budu is juostos- ar tik ne todel paskutinius pora metu man nebepatinka ju gaminiai? Nors gal cia autonustatymu ir operatoriaus kalte, bet spalvos kuo toliau, tuo labiau "negyvos"
Uztat tai privalumas fotkinantiems skaiciukais, ten manau automatika nagu nekisa?
Kas liecia analogini irasa, cia daugiau patirties turiu muzikoj- iskart skaiciukais irasyti CD retokai skamba puikiai. Uztat perleisti seni analoginiai irasai kurkas mielesni. Biski cia nesuprantu, nes abiem atvejais klausau skaiciukus, bet skirtumas visgi yra. Tiesa, CD visad kompresuojami, kaip koks JPG, o fotikai gali irasyt ir "zalia" faila…