[/bNa ir baudos.]
Vakar per radija girdejau,kad viena vairuotoja (Sauliu Levana) nubaude 25Lt bauda uzh tai, kad galineje automobilio sedyneje jis veze 17 –ete dukra neprisisegusia saugos dirzhu.
Tai tikriausiai jau mums, vairuotojams, skelbiama nauja prievole?
Ka manot?
matyt praeitas vairuotojas pilicininkams per mazai dave tai supyke buvo.
galu gale zengiam i vakarus…taip sako… tai ir bus kaip ten
Ant sviezio po ucebkes mento pataike,arba ant kokio idejinio,o greiciausiai tai mentas pachmielingas buvo per savaitgali viska pragere tai ir prireike babkiu !!!
Nežinau situacijos, bet aš savo dukros nevežiočiau ant galinės sėdynės su neprisegtais diržais. Saugumas svarbiausia
srs> jei važiuoju ant galinės sėdynės ir ten įrengti saugos diržai, tai VISADA juos užsisegu. Ir visai ne dėl mentų. O amžius čia ne prie ko. Nebent tau žuvusios ar sužalotos penkiametės dukros būtų labiau gaila, nei septyniolikametės.
pagirtina, as nesugebu prisisegti, nors prieky - visada
Eudas> taip, tu teisus dėl baudos nereikalingumo, bet… Taip jau pas mus Lietuvėlėje yra
makavelli> sunku patikėti ar ne? Deja, nuvilsiu tave - jei tik yra galimybė (diržai yra, gale sėdi ne 5 žmonės ir panašiai), užsisegu diržus. Tikrai. O dėl dukros gal aš biški ir perdedu, nes kol kas vaikų neturiu. Tik vat man pasistojo klausimas - kodėl priekyje užsisegti diržą yra pakankamai natūralu ir suprantama, o gale užsisegti diržą yra kvaila, nepatogu ir šiaip iš ufonautų serijos? Kame esminis skirtumas?
na jo suprantu bet pasakyk pats ar taip saziningai prisisegi dirza gale?
as asmeniskai tik viena kart buvau prisiseges
pirma iprotis, be to man asmenskai atrodo kad sedyne pristabdytu, aisku jei neprieky ir ne vidury sedi. zinoma cia ne pasiteisinimas, pagrindas yra iprotis. zmogus - iprocio vergas
Na gal todel, kad gale sedeti visada atrodo saugiau negu prieky, kur visokios plasmases, stiklai ir t.t… O gale sedint atrodo viskas paprasta - prieky minkshtos sedynes, jei bus avarija, nieko baisaus neacitiks… Gal tai ir klaidingas poziuris, bet tokie yra neprisisegusiu gale zmoniu motyvai… be to gale sedint zmones daugiau juda - jiem nereikai vairuott, ziuret y kelia, o dirzas naturaliai varzo judesiu laisve, nebent kazkam patinka sedeti kaip prikaltam prie sedynes…
Ash pac retai sedziu gale, bet prieky jau pripratau ussisegti dirza, nors pradzioj labai jo nekenciau…
srs> aha, pristabdytų Pabandyk bent jau 40 km/h greičiu kalti į sėdynę. Be visų savo traumų dar ir priekyje sėdinčiam sėkmingai pagelbėsi priekinį stiklą greičiau ir smagiau pasiekti
Tai technishkai gal ir nepristabdytu, bet gale sedintiems taip atrodo, supranti, jie ysivaizduoja kad yra apsupti mikshtos odos ir veliuro ir yra saugus kaip dievo uzanty…
as neneigiu kad klaidinga, bet cia…kaip sako…psichologija
Visada vazineju neprisiseges ir nieko
rricardas> Ir Černobylis iki 1986 birželio 26 dienos veikė ir visai ukrainiečiams nieko buvo…
makavelli >>
bole yra pirmasis ir vienintelis mano masinos keleivis, sedejes gale ir visa laika segejes saugos dirza! Ir uz tai ji gerbiu; nieko smerktina cia nematau…
ddt> nu tavo ir atmintis
Na chebra zhiuriu jei visi taip mastytu kaip mes, tai stribai neturetu prasmes tikrinti dirzhu. Visi butu prisegti. Neblogai