Blicas "Vivitar zoom thyristor 2500"

Blicas "Vivitar zoom thyristor 2500"

Sveiki, gal kas turit blico “Vivitar zoom thyristor 2500” instrukciją, būčiau dėkingas. Taip pat norėčiau sužinoti ar šį blicą galiu naudoti su Canon 300D?

Ar tinka ant 300D niekas nepasakys, nes Vivitaras (manau) gamina su skirtingu ‘batu’, tad nezinia kokiam fotikui jis gamintas (jei pirkai pardoj, turetum zinoti). Nors jei kontaktu mazai, tai vienodai tinkamas su visais, (jei nera TTL), bet ir funkciskai ribotas.

Jei turi tik viena kontakta ant “bato” - tai gali tureti ir neredukuota itampa ant koju. O 300V pilnai uzteks nuvaryti tavo 300d i dausas.

O ka tada veikia tiristorius, jei ten 300V?

Tirstorius palieka nepanaudota energija kondensatoriuje. Be tiristoriaus kondensatorius visada pilnai iskraunamas. Su itampa ant koju tai nesusije.

Vivitaras senelio dovanotas, jis kokių 83 metų gamybos, dar manęs nebuvo, turi vieną kontaktą; o įtampa užsikrovus kondensatoriui ~98 V, šimto neperlipa. Surizikavau ir pabandžiau, veikia. Tik neaiški čia ta lentelė, kažkokia raudona juostelė, mėlyna. Ir jungiklis yra - galima pastatyti ant mėlyno, raudono, ant “M”, ant trikampio. Galva slankioja - W, N, T - čia taip suprantu yra wide, normal, tele. Prie raidžių - yra skaičiai, kiek suprantu tai metrai. Jautrumą galima pasirinkti, bet čia tik ASA (ar ji atitinka ISO?). O tai kokį čia išlaikymą duoti: pvz.: kai ASA 100, N, 3 metrai, diafragma čia turėtų būti - 8, tai koks čia išlaikymas?

Automatinis Taip Yra pasirinkimui 3 diafragmos. Itampa vistik didoka… dar suzeisi brangu daikta, paskui gailesies.

O tai kas čia gali sudegti?

Senam fotike blicui yra primityviausias mechaninis kontaktas viduje, o cia jau turetu but elektronika. Kiek girdejau, normali valdymo itampa apie 30V.

EOS sistemos blico valdymo itampa 4,5 V. Su 98 V jis uztikrintai keliaus i dausas. Sudegs kaip minimum blico valdymo elektronika, o ivertinus skaitmenos integruotuma - gal ir daugiau. Remonto kaina kosmine, nes keisti tektu istisomis plokstemis.

Prakaitėlis, taip sakant, pradėjo mušti … Šypsena, ačiū chebryte už paaiškinimus. O gal dar galit pasakyt, ką reiškia išsireiškimas “pagrindinis skaičius” nusakant blico charakteristikas? Ačiū dar kartą.

Vedantis skaicius nusako galinguma. Jis reiskia kiek metru blicas issvies pilnu galingumu berods prie 1.0 diafragmos. Zuminiams paprastai matuojamas prie telepadeties. Placiam kampui gaunasi mazesnis. Kaip suprantu pribrendo reikalas rinktis dedikuota blica. Ieskok butinai tokio, kuris palaiko E-TTL, nes senesni modeliai gali ir nepalaikyti, o va naujos dezutes (300D irgi) veikia tik E-TTL rezimu.

just for your information - botzilla.com/photo/strobeVolts.html