Blemba pirma kart noriu uzduoti rimta klausyma…
Nu visi zinom kad yra lengvoji atletika, sunkioji atletika ir panasiai. Suolininkai,begikai,stangistai ir kiti sportininkai dalyvauja europos pasaulio savo salies ir olpiadu cempionatose. Ar ne? kolkas viskas gerai? As juk nenusisneku ar ne? ATi skaitykit toliau…is ko tie sportininkai pragyvena? Aisku turi remejus, bet juk jiem reikia ir uzdirbti! Tuose cempionatose juk jie pinigu tai negauna, nebet laimi prizines vietas…o prizines vietas laimi 3 is 100. Kiti gauna spyga…Yra dar aukso lyga, kur super sportininkai dalina 1000 statu dolvu( alekna buvo netoli nuo to tikslo, bet fazekassas lopas susiko reikalai laimejas 5 etapa) nu va…bet girdejau kad tie sportininkai dalyvauja dar ir komercinese varzybose. Kas tai yra? Kokios tai varzybos? Kiek jie gauna pinigu? Kogero is tu komerciu vidutiniai sportininkai kutrie nelaimi olipiadu ir negauna reklamos sutarciu ir pragyvena. Karta girdejau kai Vysniauskas stangistas sako…bus cempionatu, dar reiks dal;yvauti ir komercinese varzybose. Nu va…visas ir klausymas p.s. mano mama didziuotusi manim, kad jos sunus auga ir pradeda uzdavineti rimtus klausymus.neka maziau manim didziujasi ir sio klubo moderai, kad pagaliau subrendau. Aciu…laukiu paaiskinimu kai[p ten yra su komercinem varzybom
Jo, man seniai kilo klausimas iš ko jie gyvena ir senatvei kaupia. P.s. vienas sakinys mane labai linksmai nuteikė
Koks alekna ar ten kokia JAV zveigzdes tai aisku is kur kaupia, bet koks geras sportininkas bet ne zvaigzde koks Krungolcas ar tas pats vysniauskas, ar siaip kokia kulturistai tai idomu…
Nu jooo, iki tokiu rimtu klausimu as dar nedaaugau
na klausimas rimtas… bet kaip tu ji uzdavej… vis tiek syptelejau…
Fig znajet, visai nežinau tų visų niuansų… Tik įstrigo vienas komentaras, kažkoks amerikonų sporto apžvalgininkas komentavo, kokie ereliai ir pasikėlę buvo JAV krepšinio DrymTym nariai (gyvenimas kruiziniame liuks laive, na ir visas požiūris į Olimpiadą daugelio JAV kašiorų yra gerai žinomas) … ir kaip normaliai, pagarbiai, ir t.t. (olimpine dvasia, taip sakant) elgėsi dauguma kitų JAV sportininkų - plaukikai, lengvaatlečiai, etc. Ir buvo toks jo komentaras, maždaug: “Nu jo… NBA žvaigždėms Olimpiada yra tiktai dar vienas ‘pain in the ass’ … Po sunkaus sezono reikia varyti į kažkokius suknistus Atėnus, ten žaisti pagal keistas taisykles, namie visi laukia tik aukso, čia visi tik švilpia, trukdosi sezonas, neleidžia normaliai dirbti ir kalti babkes savo klubuose… O tuo tarpu JAV plaukikiams, bėgikams etc. nuo pasirodymo Atėnuose priklauso pajamos keliems metams į priekį” … Nežinau aš to mechanizmo, labai jau nesidomintis esu sporto šakomis, išskyrus fulę ir kašę… Įtariu, kažkoks mišinys turėtų būti: Iš dalies – sponsorių, reklamos ir pan. pinigai. Man, pvz., visai svetimas buriavimas ar žirgų sportas… Bet yra juk daugybė žmonių, kurie tuo aistringai domisi, seka varžybas, patys mėgėjiškai užsiima… Yra susidomėjimas – yra rinka daryti verslą. Reklama, specializuotos firmos, gaminančios įrangą (o kodėl olimpinis čempionas negalėtų pareklamuoti kokios tai konkrečios firmos?, ir t.t. Na, ir valstybė atseikėja kažkiek savo sportininkams, be to neapsieisi… Medalius Štatai ir Kinija ne veltui skaičiuoja, toje kovoje reikia sportininkams ir tvirtą valiutą mokėti. Nafig reikalingas valstybei tas prestižas – čia kitas klausimas.
Kokiems nors tenisininkams tos premijos ne tokios svarbios, o vat badmintono meistrams – visai kas kita.