Cia kazkas forume reikalavo pasakyti visa tiesa apie JAV. Tai va tiesa yra tokia, kad jei vaziuojate i JAV subiniu seniams plauti arba tualetu valyti, tai jus cia juodai vargsite. Jus zemins visokie buki ir nutuke amerikonai, su jumis elgsis kaip su tuscia vieta. Lietuviu kalba cia niekur mieste nesusisnekesi. Lietuvisko maisto niekur nenusipirksi. Visur tik sintetinis maistas, darzoves plastmasines, vistos ir mesa silikonines. Net ir oras sintetinis ir net kvepuoti cia nera kuom. O be lietuvisku giminiu ir lietuvisku pletku cia is vis neimanoma isgyventi.
Del smulkesniu detaliu apie subiniu valymo darbus kreipkites i ajai.
Sekmes tautieciai!
P.S. Kad nekiltu neaiskumu, patikslinu, kad cia yra surinkti nusiskundimai isgirsti is kitu tautieciu, kurie lankosi siame forume. Asmeniskai nuo manes nei vieno nusiskundimo cia nera.
Iš tiesų, ši nesamonė verta ištrynimo.
Beja, Siaip, apie 95 procentai važiuoja būtent subinių plauti, žolės pjauti, statybose dirbti ar namus valyti. Tokia jau ta realija. O kasd maistas š.ū.das, kad atmosfera ten nenormali, pabendrauti nėr su kuo - ir taip seniai buvo aišq…
O entertainmentas tai ryškiai nevykęs, nes pagrinde žmonės ten taip ir vargsta, o Tu iš jų tyčiojiesi, o tai jau negražu…
Shi tema verta visu JAV padlaizunu demesio ,bet ne Zajobos vargo istrinti
JAV yra mano bicas is kaukazo gyvena los andelese ,tai sako yra nu nuemigravo 1990 ,nusipirko gyvenama patalpa ir
nu blyn vargsta. vienas is simto prasimusa. bet paprastas zoves pjovejas gauna daugiau nei sekretore lietuvoj. jau vien tos pastangos lietuvoj kurias sudedi ieskodamas darbo plius islaikymas ir tt. nu padirbs zmogus keleta metu. atsikas savo. grys i lietuva kazkur isleis tuos pinigus juk lietuvai tik geriau nuo to. dar kas ateis tas sintetinis maistas ir i lietuva po kokiu 10 metu valgys visi ir nesiskus.
Vaikinas, tu man pasakyk, kas vercia zmones cia vaziuoti ir sitaip vargti kaip jie vargsta? As desimt kartu klausiau paneles ajai, kas ja laiko cia pririses ir ko ji cia vargsta. Ji net pati nesugeba i tai atsakyti.
Nesupranti esmės, kai grįžau iš štatų, tai į mane visi be išimties kaip į idiotą žiūrėjo, kai pareiškiau, kad daugiau nebevažiuosiu. Visi įsivaizduoja, kad ten galima užsidirbti pinigų, niex net nesvaixta apie prasimušimą į žmones, tik užsidirbti ir gyventi ten. Kokius aspektus belyginau,viskas pakrypo, kad ten yra blogiau čia. Neradau nei vieno rimto argumento, ko man pasilikti usa ir bandyti sukurti bent jau tą, ką palikau LT. O metų reikėję būtų arti tikrai daug. Kai žmonės, nesuvokdami kas jų laukia, kiša beprotiškus pinigus , kad papultų į usa, jie net negalvoja, kad tex šitaip nusivilti. O nusivilia beveik visi. Viskuo - neteisybe, kurios čia dar daugiau nei LT, beprasmišku gyvenimu, tuo nežmonišku gyvenimo tempu, norint išgyventi, pergyvena kultūtinį šoką ir t.t. Kai grįžus pasakoji apie tai - niex netiki, sako, nesamonė, ten yra labai, nes kaž kas sakė. O teisybės grįžę beveik niex nepasakoja, bent jau, kai girdžiu tų, kuriuos pažįstu, pasakojimus per atostogas LT, tai nepanašu į tai, ką jie kalba būdami ten. Tiesiog yra baisi gėda prisipažinti, kaip ten sunku ir kuo real ten esi…
nematau tikslo trinti visa tema. istikruju daug teisybes pasakyta ir nieko nesmeizianti ir neizeidzianti. ka jau padarysi jei yra toks vaizdas ziurint is blogosios puses.
nepykit bet istryniau asmeniskumus, kurie niekuo nesusije su forumo tema pasistenkit tai rasineti i privatus.
Lyginti reikia ne tik idetus pinigus,varga kol ichvaziuoji bet ir dirbama darba , aplinka tarpusavio zmoniu santykius. Koks lietuviu procentas dirba intelektualu darba chtatuose? Dauguma atvaziave i uzsieni (tame tarpe ir ach ) dirbam nekvalifikuota darba, kurio LT su universitetiniu ichsilavinumu jokiu budu nebuciau dirbusi. Perspektyva prasimuchti? Per daugeli , daugeli metu gal. Tai ir lt per daugeli daugeli metu taip pat. O aplinka kai nuo darbo nusivares griuni kaip akmuo? Juk santykiai tarp zmoniu neitiketinai shalti, nenuochirdus. Tai priech vaziuojant reikia gerai pagalvot: ar istversiu nezminichka tempa, ar priimtinas zmogichko bendravimo vakuumas kai aplink zmoniu pilna o zmogaus nera t.y. nera bendravimo , pagaliau kalbos , mastymo barjerai ir skirtumai? Vietiniu poziuris i tave. Tai nera paprasti dalykai ir ne kiekvienam ji "naplevat" Zmogus zmogui nelygu ir nereikia rekt " a ko cia sedi?" Atvaziavau tai ir sedziu, reikia gi atidirbt uz kelione pinigus. Bet kad geriau nei LT- man ne. Dirbant tiek kiek cia -galima ir LT gyvent, zinoma gal ne tiek kiek vaikinas turi bet… Perspektyvos? Aichq yra bet ir tai daugiau amerikonichkos demokratijos psicholocine propoganda- dauk musu lietuviu ICH TIKRO ichnaudojo perdpektyvas? 2-3%? O kiti , ka jie durnesni uz mus.
makavelli, surinkau lietuviu nusiskundimus apie JAV ir sudejau i viena tema. Asmeniskai nuo manes nera nei vieno nusiskundimo. As cia nevargstu ir neverkiu kaip ne kaikurie kiti Ir gana kliedeti, jei nesupranti kitu zmoniu, tai nebuk prejudistas ir nesok i akis, ok
Hmmmm… tai sakai, tema (pagr. zhinute) nieko neizheidzianti ir pasakanti daug teisybes Nekalbant, kad minimi konkretus Bangos
nickai… Kad mano zhinute ishtrynei, ash nepykstu (buvau labai susibiesijes, kai rashiau), bet IMHO shi tema yra ir verta istrynimo …
ajai > kokios perspektyvos priziurint senius ? gali but pati geriausia tame darbe, vistiek niekur nepajudesi.
taip , kad reikia kazka daryt norint pakilt auksciau.
2-4 metai, pabaigi koledza (ar univera) ir perspektyvu turi n…
paprastu paprasciausia ir nereik sakyt, kad reik daug daug laiko. pirmiausia reikia DARYT kazka, ne tik verkslent ir varyt, kad cia nera perspektyvu.
buti legalu nera jokiu problemu - tik vel - reik DARYT, o netiketis , kad ant lekstutes kazkas atnes.
========
lietuvoje taip pat niekas neduos gerai mokamo darbo be issilavinimo, patirties ar darbo ismanymo.
Visiškai teisingi pastebėjimai, 2 Siaip, kaip nesupranti, kad Tau pasisekėgal būt, didžiai daugumai - ne, o ir prošvaisčių nedaug, aš nesakau, jog kiekvienas gali uždirbtiLT, kiek uždirbu, bet vis tik taip gyventi, kad nereiktų skūstis gyvenimu - gali kiekvienas su smegenimis ir normalios sveikatos. Supranti, tik vienetai gali ten gauti normalų darbą, ir no exclusions, todėl, kad ten reikalinga nekvalifikuota darbo jėga, arba kvalifikuota, bet sunkiam darbui. Amerikoj už švarų ofisinį darbą real mažai moka ir nereikia bele ko šnekįti, 8-10 žalių - tai lubos. Kai kur gal ir kitaip, bet kalbame apie visumą. Visiška nesamonė, kad atvažiavę emigrantai turi bent mažą šansą per 5 pirmus metus dirbti nors kiek padoresnį darbą. Aš nekalbu apie gerai besimokančius 22m studentus, kalbu apie suaugusius žmones, turinčius šeimą, vaikus, ir kuriems reikia gyventi jau šiandien, o ne po kelių metų. Kada aš tą nukruštą kredito istoriją usa susikursiu, jei visko man jau reikia šiandien, jei usa net mano vairuotojo stažo nepripažįsta, jau nekalbu apie aukštąjį moxlą, ir nereikia kalbų ,pabaixi koledžą, užskaitys moxlus ir tt", mano moxlai yra daug krootesni, nei jų, bet aš paprasčiausiai esu ten [B]NEREIKALINGAS, aš net prezidentu tos kvailos šalies netapsiu, nes nesu ten gimęs. Tai kokie mano šancai, jei kiekviename žingsnyje man badoma ,you are new mooved to USA", tai nesamonė, jie nevertina ir visiškai nesupranta to, ką turėjau Europoje, nes jiems niekis mano žinios, mano patirtis, mano sugebėjimai, todėl, kad jie ne amerikietiški. Jei jie į mane žiūri su tokia panieka, jei turiu įrodinėti, kad nesu pusprotis valkata, kad namie turiu 4 kambarių butą, kuris yra mano, o ne banko su išsimokėjimu per 30 metų, o garaže stovi 7 BMW, kuo jie, suprantama, netiki, netiki ir tuo, kad turime internetą, kad sugebame daugybę dalykų, apie kuriuos jie net nenutuokia - tai ką aš toje šalyje palikau? Pažeminimus, nuoskaudas, žalius dolerius, juodą darbą be prošvaiščių į geresnį gyvenimą? Ką dar, debilišką išsilavinimą mano vaikams? Nu jau ne, aš visą gyvenimą dirbau LT normalų darbą, o ten reikalingas esu tik kaip žolės pjovėjas, stogdengys, gamyklos valytojas ar dažytojas. Negi esu tik tiek vertas? Nemanau, čia, sugrįžus į LT, vėl esu žmogus, kad ir nelabai didelis, bet pakankamai gerbiamas, turiu firmą, esu jos vadovas, turiu darbuotojų, sugebu aprūpinti juos darbu, galų gale, nors kaž kaip save realizuoju, o ten neturėjau net mažiausios galimybės to padaryti. Tai kur mano žodžiuose teisybės trūkumas? Siaip, čia Tau daugiau taikyta…
praeitoje temoje dauguma nepritarianciu pasilikusiems amerikoje lygiai taip pat apibudino shtatus. tai gi Siaip tik atkartojo truputi pagrazinusi
nors ir paminetas konkertus nickas, taciau ajai pati ivardinus kuo uzsiima , todel nemanau , kad tai smeiztas. ka jau padarysi, kad kiti taip uzvadina si darba. ( jei smeiztas duok zinot)
del darbo - tai cia grynai asmeninis reikalas, jei jai tinka - ji dirba. nors ir ne pats fainiausias , taciau vistiek darbas. be to gerai mokamas, galima dirbt nelegaliai. ypac geras tiem kas tik trumpam atvaziuoja uzsidirbt, nes sutaupoma ant gyv ploto, maisto ir pan.
shis darbas jum atrodo zeminantis ? tai prisiminkit, kad jusu pasenusiem tevam, ar netgi patiem kazkada, gali prireikt tokios pacios pagalbos.
kaip sako nespjauk i shulini, nes paciam gali tekt atsigert.
PS. nesivelkit i asmenishkumus. nes ir siuo atveju norit istrinti tema, tik todel , kad nepatinka temos autore. ash asmeniskai temoje neiziuriu nieko neatitinkancio forumo temos.
( jei autore pati to nores - kitas reikalas )
PSS ir nenukrypkim nuo temos nes jau kalba linksta nuo forumo temos link moderavimo…
Vaikinas, nepradek is naujo senos temos, kuria jau baigem Radai sau pasnekove ajai, kuriai tu pritari ir kuri kalba tomis paciomis idejomis kaip ir tu. As net nenoriu i jusu pokalbi ir veltis.
O kas liecia mane, tai niekas man cia nepasiseke ir is dangaus nenukrito. Viska ka turiu dabar pasiekiau savo triusu, kantrybe ir darbu. Tik as niekaip nesuprantu kodel kiti 20+ metu lietuviai negali pasiekti nors ir tiek. Yra begale perspektyvu, tik reikia jomis naudotis (cia turiu omeny studentinio amziaus zmonems). Kaip Zajoba sake, keli metai koledze arba universitete (kas turi zalias kortas, tiems dar valstybe ir moksla apmokes), o paskui pabaigus galimybiu per akis. O tie kas neturi cia jokio leidimo darbui ir legaliam gyvenimui, o nori gyventi kaip ponai, skinti nuo medziu pinigus ir nieko neveikti, tai gal nebereikia apie tai perdaug fantazuoti ir nebereikia kurti nerealiu iliuziju.
Zajoba, tu manes nesupratai… Kalba eina ne apie tai, ar tai teisybe , ar ne. Su daugeliu minchiu ash sutinku (pats pradirbau JAV 1.5 metu), bet
ash nesutinku su FORMA, kuria tos mintys yra pateikiamos (ir chia ne asmenishkumas) o tiesiog elementarios kulturos reikalavimas (kas mano
nuomone, ieina i moderatoriaus pareigas)