Bendrine kalba ir visi "nukrypimai"

Bendrine kalba ir visi "nukrypimai"

Nukrypimai - tai ne iskrypimai, tikiuosi nenuvyle tema Cha cha Pati esu vilniete, vartoju bendrine kalba, kartais pasinaudoju ir vietiniais "isradimais"-zargonu. Jei bunu kur kaime-man grazu ir idomu, kaip kalba seni zmones. Bet kai jaunu zmoniu (ypac esanciu didziuosiuose miestuose) kalboje girdisi tarmiu itaka - man negrazu. Man tai atrodo provincialu. Pagalvojus, gal reiktu saugoti ta musu lietuviskaji palikima ir t.t. Aš nekaltas Bet man tokia kalba su moderniu musu gyvenimu kazkaip nesiderina. O ka jus manot?

Dėkoju, Boba, už gerą temą. O tai pastaruoju metu vyrauja vien erotika . išprotėjote jūs ar ką?
Taigi, kaip senas inteligentas noriu atkreipti dėmesį, kad Lietuvos elitas neturi savo prononso ar tarties. Kiekviena subrendusi tauta mokslina savo elitą atskirai nuo plebėjų. Tas elitas gauna absoliutų išskirtinumą, netgi savo tarme. Pvz. Oksfordo anglų kalba.Kietas

jes ,as busiu trojaus menezdmentas . reik pagalvot . sere ,prasau leisti …Šypsena

Taip, sviesto nevalgom ir elitą atskirsim nuo plebėjų.

mergos ,baikit ,siandien vyru diena Aš nekaltas su visais nukrypimais Gerai

oi elva , mano meile tyra ,kiba isdangaus nukritai … koki tu ten zargona zinai ??? Šypsena

nu ,faking ze doiclend , Elva Šypsena haroc, buk mano bangos meiluzeŠypsena

oj, nustebinai Boba… pats mokiausi ten, kur buvo destoma kalba ir geram lygy, todel su atsakomybe galiu pasakyt, kad vilenska kalba yra oi kokia tolima nuo tikrosios bendrines… toli jum ne tik iki suvalku, kurie kalba taisyklingiausiai turbut, bet ir iki dzuku… ypac tarties poziuriu Liežuvis
P.S. negaliu patiket, kad taip sureikshminai paprasciausia miescionishkuma…
Boba rašė:

Pati esu vilniete, vartoju bendrine kalba, kartais pasinaudoju ir vietiniais "isradimais"-zargonu. Jei bunu kur kaime-man grazu ir idomu, kaip kalba seni zmones. Bet kai jaunu zmoniu (ypac esanciu didziuosiuose miestuose) kalboje girdisi tarmiu itaka - man negrazu. Man tai atrodo provincialu. Pagalvojus, gal reiktu saugoti ta musu lietuviskaji palikima ir t.t. Aš nekaltas Bet man tokia kalba su moderniu musu gyvenimu kazkaip nesiderina. O ka jus manot?

evalita rašė:

Nu jei apie tarmes cia, tai as viena klausimuka turiu.Gal kas zinos Aš nekaltas
Kas yra KAPCIAI (c=tsh) ? Kontekste buvo -reikia kaupt kapcius. Tai as sakau gal kokia darzove…

Kapčius - tai toks daržovių saugojimo būdas. Rudenį atvirame lauke pragilinama grunte duobė kokių 0,2-0,5m gylio ir supilami runkeliai, bulvės ar kitokios panašaus plauko gėrybės. Kaupą arba kapčių apdeda šiaudais ir apipila 20cm storio grunto sluoksniu. Kaupti kapčių - reiškia apipilti tą ""slėptuvę"" gruntu.
Ar aiškiai išverčiau iš kaimiečių kalbos.

Valiau aiškiai

Kaimiečių kalba akirati praplecia.

Na Boba,nuvylei mane savo zinute, pakeiciau nuomone apie tave totaliai.
"…esu vilniete
…tai atrodo provincialu …"
Ajajaj… bukim robotai ir kalbekim vienodai, o tai neduok Die, pasirodysim didziuosiuose miestuose provincialai. Visi mes nuo vienos zhagres, ir nera cia ko keltis, net ir vilniete bunant.

Neodime rašė:

Visi mes nuo vienos zhagres, ir nera cia ko keltis, net ir vilniete bunant.

Nesamone, visi mes nuo vienos bezdziones.

Nesamone, nuo bendru zhmogaus ir bezhdzhiones proteviu Šypsena

ShowDown rašė:

Mazhdaug priesh 5 mln. metu pietineje Afrikoje hominidai pradejo vaikshchioti dviem kojomis ir per mln. metu ishsivyste iki dabartinio homo sapiens-sapiens Šypsena Iki to laiko karstesi medzhiais ir gausiai dare ‘tai’.

Vadinasi jau penkis milijonus metu lietuviai ne kiek nepasistumejo evoliucijos pakopomis Liūdna . Turbut ipuoleme i uzdara genetini rata, nereikejo senoves lietuviams tiek daug daryti "tai". Homo lithuanicus pavojuje !

Va, va Boba nuvaziavau as i nedideli miesteli, kalbu savo idealia bendrine kalba. Nieko nesuprantu, ka aplinkiniai sneka. Bandau pagaut minti. Toleruoju ju nebendrines kalbos vartojima, o jie… i sunio dienas mane isdejo. Uz tarme bloga. Te Tau Boba, kad nori.

abejoju tokia zodzio ‘pilniot’ reikshme…
dzukishkoj aplinkoj vartojamas zhodis ‘pilniavoti’ reishkia prieziura, saugojima…
Pvz. pilniavoti vaikus, gyvulius…sako "papilniavok, kol ‘nuveisiu’ (nueisiu) paziuret, kas ty darosiCha cha

Neseniai ishgirdau viena zhodi 'pilniot" (dzukija), kas reikshtu ta kapchiu apkasti, apkauptiŠypsena

elva,snukin duok ,kai nesuprant.Apakęs
Elva rašė:

Va, va Boba nuvaziavau as i nedideli miesteli, kalbu savo idealia bendrine kalba. Nieko nesuprantu, ka aplinkiniai sneka. Bandau pagaut minti. Toleruoju ju nebendrines kalbos vartojima, o jie… i sunio dienas mane isdejo. Uz tarme bloga. Te Tau Boba, kad nori.

man as taikaus budo. Beto sostine atstovauju. (Nelaikina)