Bendravimas
Ar kartais neatrodo,kad musu bendravimas pamazu nyksta…Tik nedaugelis pripazita tikrus laiskus,nes juos pakeite elektroniniai.
Nedaugelis suseda vakare ir aptaria praejusia diena,nes musu vakarus uzkariavo televizorius ir kompiuteris…Ar tokio bendravimo mums gana?
biski nesutinku, kad nyksta nuosirdus bendravimas.
negi elektroniniais laiskais nemokame perteikti jausmu? abejoju…
o tai, kad vakarai leidziami prie kompo ar televizoriaus, irgi nieko nereiskia kai jauti poreiki, gali bet kada ir bet kur is dusios pasisneketi
O as sutinku… Atsiranda konkurencija: pokalbis seimoj prie arbatos puodelio ar pasirasinejimai su virtualiais draugais, pvz… O kaip keista rasyti "tikra" laiska Pabandykit
bendravimas yra labai svarbus dalykas, net tox diedukas kaip Maslav sudares poreikiu hierarchija (kurioje taip pat yra bendravimas) mane, kad bendravimas yra vos ne gyvybiskai svarbus, kitaip zmogeliukai isdurnetu. O sedejimas prie tv ar pc manau taip pat veda prie tam tikros durnejimo formos. Nos kas ten ji zino, as tv jau 4 metai kaip neziuriu, tik kokias zinias ar pas koki drauga nuejes i svecius turiu ziureti ka rodo… tv bendravimo fonas. o pc tai darbo priemone, ir sutinku, kad per pc irgi galima perduoti jausmus ir pan. O laisku rasymas yra siek tiek banalokas ir jau atgyvenantis dalykelis. Bet jei kam patinka tai gerai. Tik reiktu tureti galvoj, kad daugumai laisku rasymas nera nei malonus nei patogus dalykas, tai jei negausi atsakymo neturetum labai nustebti
Hm siaip jau sakyciau, kad tikri laiskai nuo elektroniniu skiriasi tik savo forma Ir tiek vieni, tiek kiti tera gyvo bendravimo pakaitalas, kai skiria atstumas. Kuo gi tie "tikrieji" laiskai geresni?
Mano nuomone - niekuo… na nebent, kad gali paciupinet
(ale tai niekas nedraudzia atsispausdinti elektronini, jei jau labai reikia
Juk svarbiausia ne bendravimo forma, bet jo kokybe. Siaip jau kompas (pastaruoju metu) ir TV (cia greiciau anksciau) turi neigiamu pusiu tik tada, jei mieliau pasirenkamas "bendravima" internete nei realybeje, kai salia yra su kuo bendraut… Na bet manau, kad tokiu tikrai nera labai daug.
manau,kad elektroniniai ir tikrieji laiskai skiriasi…Juk tikrame laiske tu gali is zmogaus rasto nuspeti jo nuotaika,nes rastas nuo to priklauso.Tu gali laiska iskvepinti ir ji skaitantis zmogus jaus tave salia.Netgi laukimas,kada gausi ta laiska,yra savotiskas malonumas…
Bet gi niekur neprapuolė ir telefonai
manau, kad tik keiciasi bendravimo forma ar budas… seniai seniai laishkas keliaudavo gera menesi ar kelias savaites… o dabar - pora sekundziu… tiesiog pasikeite gyvenimo tempas
Jooooo įsivaizduoju- išmečiau butelį su rašteliu,už kelių dešimtmečių jį SURADO, o gal ne.
Laišką popieriuje gali rašyti kelis kartus vis sugrįždamas, papildyti.Man, pvz., elektroniniai laiškai kažkokie ne tokie nuoširdūs išeina.Aš nedrįstu labai atvirai ko nors papasakoti.Taip, tai daug patogesnis bendravimo būdas-e-meilai, bet…O pats “tikriausias” bendravimas yra bendravimas akivaizdžiai, kai žmogaus nuotaikas matai ir jauti, ir žmogus negali savęs nusipaišyti kitokio nei yra, kaip tai dažnai atsitinka kad ir Bangoje.
Va todėl Dievas ir išrado meetus. Kur susirenka žmonės pabendrauti žmoniškai.