Bausmės vagims

Bausmės vagims

Nusisausiu Liūdna parasiau atsakyma ir ziuriu nera ir mano nicas dinges vietoj jo- vartotojas-demo… idomu ar banga sutvarkys ar pagaliau savo keima ?
Princese uzjauciu. Musu masinai buvo isdauztas langas su plyta Liūdna Nieko nepaimta nes laikomes patarimu ir nicnieko nepaliekam automasinoj. Bet kiek vargo buvo kol gavom stikla … ir masina ne prestizine paprasta eiline…
galeciau prirastyt cia pamokslu apie netobulus istatymus socialine padety, AIDS plitima narkomanija (viskam gi reikia pinigu-paprasciausia plesti ir vogti) ech… Nukirsi vagiui pirsta ES sauks pazeistos vagies teises. O musu teises kur? A? Mums palikta 1 teise- moketi mokesciu ir necypti Liūdna

mūsų mašiną irgi bandė pavogti, bet kadangi neužvedė (mat vyras žino vieną triuką), tai tik patampė, kelis daiktus pagrobė ir viskas. Nemalonu.
Aš irgi pasisakau už tai, kad jei pagaunamas vagis apsivogia ne pirmą kartą, jam už tai nukirsti vieną pirštą, jei dar kartą pagaunamas, dar vieną, paskui gal ir ranką. Ir viešai, kokioj aikštėj, kad visi matytų, ypač bandiūgos. Gal tuomet kiti pabijotų.
O vą ką kirstume tiems, kurie moteris ir vaikus prievartauja? Cha cha Nereikėjo, oi kaip dar nereikėjo panaikinti mirties bausmės Lietuvoje.

Karma yra karma, bet reikia teisybė šiam pasauly. Kam nuo to lengviau, jei žinosi, kad tas bandiūga bus nubaustas ne dabar, ne šiam gyvenime, o kitam, kai jau nei jis pats, nei mes nebeprisiminsim, už ką? Būtų gerai, jei mes atsimintumėm anuos savo gyvenimus, tai dabar nedejuotume, kad mums blogai, nes žinotumėm, už ką.

Sunku rasti žmogų, nenukentėjusį nuo vagių. Bet ar pišto nupjovimas išspręs problemą. Prisigaminsime luošių, nesugebančių dirbti.
Palaikau vieno mėginančio tapti populiariu politiko nuomonę. Bausmė neturi būti per griežta - ji turi būti neišvengiama.
Tik kaip šitai pasiekti???

Ash tai ko gero vagi jei pati pagauchiau - gyva sudraskychiau.
Nekenchiu ju visu visa shirdimi. VAgys yra pavoge man tris mobiliakus, pinigine klubuose pora kartu. nebezhinau jau kaip nuo ju saugotis, bet jei butu koks referendumas, matyt uzhbraukchiau pachios grieshchiausios bausmes langeli Piktas

Viena iš rimtesnių priežasčių, kodėl civilizuotos Europos šalys netaiko mirties bausmės ir galūnių kapojimo, yra šių bausmių neatšaukiamumas, kuris turi rimtas pasekmes teisminės klaidos atveju. Sakykime, jus klaidingai apkaltino ir nuteisė dėl vagystės. Jei jus išteisins ar susilpnins bausmę, kas prisiūs jums ranką atgal? Prarastus metus iš principo gal dar galima kompensuoti materialiai (žinau, žinau, kad Lietuvoje to nesulauksi, todėl sakau - iš principo), bet abejoju, ar galima kompensuoti organų netekimą. O kur dar tikimybė, kad piršto nupjovimas sukels stabligę, po kurios tapsi nenoromis myriop nuteistu kaliniu?
Manau tai, kad mūsų skriaudikams norime didesnės bausmės, negu skriaudos mums dydis, yra mūsų pykčio, bet ne noro įtvirtinti teisingumą apraiška. Keista, kad žmonės pateisina žiaurią fizinę bausmę suaugusiems, nors yra tikri, kad fizinės bausmės vaikams yra amoralios. O šiaip, sutinku su pakalusio nuomone, kad bausmės neišvengiamumas yra svarbesnis už jos sunkumą.

Matai, referendumas kiek skiriasi nuo anketos ir ten gali buti tik teigiamas ir neigiamas atsakymai…

dabar tik ir kalba apie humaniškumą, dėl to ir panaikino mirties bausmę, kad tik į ES priimtų. Bet gal per anksti panaikino? Visokie iškrypėliai tik išbujojo, bu žino, kad niekas jų į elektros kėdę nepasodins, na, pasėdės kokius 10 metų maksimum ir išeis į laisvę. O tada jau vėl savo blogus darbus darys. Tai kodėl jiems reikia taikyti humaniškumą, jei tie patys nusikaltėliai to jausmo net neįsivaizduoja?
Kai parodo per TV kokią vargšę mamą, kurios vaikui ką nors koks iškrypėlis padarė, tai taip ir norisi pulti ir pačiai jam akis iškabinti. Kam tokie reikalingi šioje žemėje?

Pirmiausia, nepamenu, kad būčiau teisinęs blogus poelgius. O kiek aš suprantu apie teismo procesą, jau pats faktas, kad žmogus buvo nuteistas, reiškia, kad teisėjui kaltė yra akivaizdi. Tačiau abejonės ir nauji įrodymai gali atsirasti jau po teismo ir kasacinių skundų svarstymo. Amerikoje mirtininkams šis procesas trunka vidutiniškai 9 metus, ir maždaug apie 7 procentus nuteistųjų pripažįstama nekaltais per kasacinį procesą. Čia kalbant apie akivaizdžias kaltes…

Vargu ar yra žmonių Lietuvoje, kurie neturėjo reikalų su nusikaltėliais. Pažįstu aferistų, kurie sugebėjo pavogti šimtus tūkstančių, ir nieko - visai padoriai bendraujantys žmonės. Be to, teismai skiria bausmę už nusikaltimą, o ne už tai, kokiomis akimis kas į ką pasižiūrėjo. Ar tu tikiesi, kad pirštų pjaustymo rojuje tavo pagautas vagis tau bučiuos kojas?

Tu nepatikėsi, bet pilnai su tavimi sutinku. Gėlės ir Taurė tau Šypsena

Paprasčiausias atsakymas, kuris ateina į galvą: nes mes - tai ne jie.

Šypsena Aišku, kad ne dėl žvilgsnių, o už nusikaltimą baudžia Cha chaCha chaCha cha

Bet aš norėjau akcentuoti, kad iš principo tie nusikaltėliai-vagys yra supuvę iš vidaus, o kad jie pasikeis, jeigu su jais gražiai elgsimės, drįsčiau abejoti Aš nekaltas Nes, dar kartą kartoju, ką sakiau ir anksčiau, tai jų gyvenimo būdas, kuris kas bjauriausia jiems patinka Apakęs

Baimė, kad keršys už tai, kad jam neatleidai, egzistuoja Liūdna
Bet juk negalime mes jiems atleisti vien tik dėl to, kad bijome Aš nekaltas Tada visai bardakas pasidarys Aš nekaltas

O už Gėlės ir Taurė dėkui Mirkt

Na cia jau visa filosofija iseinaŠypsena

1. ka jus sakytumet jei jusu vaika pagautu vagiant ir uz tai nukirstu ranka?
  2. ka jus sakytumet jei vagys pavogtu visas jusu gyvenimo santaupas?
  3. ka jus sakytumet jei kas nuskriaustu jusu vaika?

badai, manau, kad mes tik daugiau kalbame, o kai reiktų, tai gal ir nepultum tų akių drąskyt, nors ką aš žinau, jei mano vaiką kas nuskriaustų, tai gal tikrai taip ir padaryčiau. Ir nemanau, kad vaikas tai pamatęs, suprastų, kad taip reikia visada elgtis. Manau vaikai atskiria, kas gerai, kas blogai, ką daryti vienu metu, ką kitu. Jei kovoju už savo vaiką, juk nereiškia, kad ir kitiems už bet kokį menkiausią blogą žodį akis drąskau. Čia jau kova už teisybę.

1. Aš norėčiau patikslinti, kad formuluodama temą, turėjau galvioje suaugusius žmones, kurie per savo gyvenimėlį jau turėjo suvokti, ką galima daryti ir ko ne. Vaikus tokiomis drastiškomis priemonėmis bausti nereiktų - manau, jiems užtektų parodyti suaugusį su nukapotais pirštais ir pgrąsinti, kad jeigu vogsi ir tave taip nubaus Aš nekaltas
  2. Kas liečia santaupas - esu nekompetetinga atsakyti į šį klausimą, nes mano santaupos telpa įmano piniginę, kuri kaip žinia, serga džiova Cha cha
  3. Jeigu kas nuskriaustų mano vaiką, pasiimčiau šautuvą, peilį ir nugalabyčiau, nes mano vaikas mano gyvenimo džiaugsmas ir prasmė. Taigi, jeigu nebeturėčiau vaiko, neliktų prasmės gyventi ir man Liūdna

a tai kodėl tada islamo šalyse nėra tokių baisių nusikaltimų, kaip moters ar vaiko išniekinimas? Nors pati nebuvau te, tik girdėjau. Gal todėl, kad būtent ten ir kirsdavo tuos vagišių pirštus? Užtai dabar tvarka (nežiūrint į religines kovas).

Na, esu ir as patyrusi skriauda, panashiai kaip Larsen. Zhiauriai skaudu buvo. Bet po kurio laiko pagalvojau, kad neapykanta kenkia tik man pachiai.
Tik labai skaudu del dukros, praejo metai, bet vis dar prisimena, labai didele psichologine trauma. Bet labai apsiramino po vieno pokalbio. Paprashiau ja isivaizduoti, koks yra vagies gyvenimas. Jis eina nakty, bijo, kad nesugautu, neturi nieko savo-viskas vogta, visa gyvenima ji lydi apvogtu zhmoniu prakeiksmai. Gyvena pastovioj itampoj. Kalbejau, kalbejau, tik girdzhiu - verkia mano mazhoji. Paklausiau, kas yra. Sako - gaila man tu vagiu, nereikia man to televizoriaus, as vistiek laimingesne uz juos.Šypsena
Kas gali nuspresti, kaip bausti tuos vagis? As nemanau, kad turiu tokia teise.

?Princesė raše: [..]jeigu mano vaikas būtų padaręs kažką bloga ir jam už tai atkeršytų, palaikyčiau keršytojo pusę, nes už blogus darbus turi būti baudžiama

O jeigu kerstojas nuspres kad jo kerstui realizuoti reikia nukirsti vaikui ranka? Juk negali tvirtinti kad tavo kaimynas kersta supranta taip pat kaip ir tu. Isivaizduok, jog "kazkas bloga" = "pavogta braskiu pintine", o "atkersytu" = "nukirstu ranka". Ar dabar viskas gerai?

Esme ta, kad kerstas - tai dar nera teisingumas. Ir netgi jeigu kaimynas manys jog ne kersija, o vykdo teisinguma, jo teisingumo supratimas gali skirtis nuo tavojo. Stai kodel civilizuotoje varstybeje teisinguma gali vykdyti teismas ir tik teismas. Ir jau kitas klausimas, kaip teismai susidoroja su sia uzduotimi. Bet jeigu teismas nesusidoroja, dar negali saukti "velniop istatymus, dabar bus MANO istatymas".

akis už akį, dantis už dantį…

vaje, skaičiau skaičiau ir galvoju: dieve, tai ką gi daryti? Kaip pažaboti tą nusikalstamumą Lietuvoj? O juk viskas eina tik blogyn. Reikia kažką daryti.
Badai, kiek supratau, čia niekas nekalbėjo apie pirštų ar rankų kapojimą kaip kerštą iš atskirų asmenų pusės, o kaip apie tokį teismo sprendimą. Teisėtvarkos organai ir nuspręstų tokią bausmę vagiui skirti, o ne atskiras individas. Ir sakau, gal geriau viešai įvykdyti? Kaip viduramžiais.

Ir tu dar kartais abejoji, kad esi gera motina… Nuostabus paaiskinimas Gerai