*.bat - ping’as
Vat man labai rūpi vienas dalykas… kurio jau norėjau senokai … tirinėjau ten rastus batch failiukus… ir nesenai pasidariau štai tokį ptototipuką:
@echo off
Echo - -
Echo -------- Takas.lt pinging… --------
Echo - -
c:/windows/system32/ping.exe takas.lt -n 4
cls
Echo - -
Echo -------- Servas pinging… --------
Echo - -
c:/windows/system32/ping.exe 191.168.5.1 -n 4
cls
Echo - -
Echo -------- Gince pinging… --------
Echo - -
c:/windows/system32/ping.exe 191.168.5.6 -n 4 -w 1
cls
Echo - -
Echo -------- Kacka pinging… --------
Echo - -
c:/windows/system32/ping.exe 191.168.5.7 -n 4 -w 1
…
exit
na man dažnokai reikia susižinot kas Online… iš lan’iečių… tik visa bėda kad sunkiai kertu tuos bat failus … iš rastų pavizdėliu tai tikrai nelabai ką supratau… bet manau kad imanoma padaryti toki elementarų dalykėli kaip antai : paleidi bat failiuką… jis gražiai prapingina visus iš anksto nurodytus IP adresus… ir poto po "cls" komandos gražiai parodo… kas online ir kas ne … man labai būtų idomu pasidaryti tai toki dalykėli … na jei yra išmanančių šį reikalą ir jei manote kad tai nėra perdaug fantastinis užmojis… gal galėtumėte padėti … Ačiū
siaip spas tave viskas normaliai padaryta…
tu nori kad tau ismetu kazka typo "tas ijungtas, o anas isjungtas ?"
na norėčiau grazaus apibendrinimo … ka pasiekė paketai ir ko nepasieke…
nes ten žėt kaip pingai vaikšto net užknisa… nu pvz :
Online :
Servas
Takas
…
Offline: …
…
na kiek pamenu standartinem priemonem deja neiseina…
bet yra visokiausiu progrmulku : typo pinginimas trasavimas ir t.t. gal tai tau padetu ?
o kuo tau paprastas pingas netinka?
ten labai aiskiai matosi ar yra tinkle ar nera.
O jei naudojiesi IRC irgi yra notify
na jo… manyčiau kokio nors paprastučio "LAN/ping utiličio paieškoti"
arba seną gerą Delphi isijungt ir pamėgint jame rasti išeitį
na IRC tai labai jau nepatogu … nevisi juk jame sėdi… o dėl pinginimo tai viskas okay… bet kad vat sėdi ir žiūri kad konors nepraleisti… o dar tuos ping timeout’us ten žiūrėt kol praeina… juk manau kad galima panaudojus if ir then žodelius gražiai priskirti kintamiesiems true ar false reikšmes ir poto gražiai parodyti ping’inimo rezultataus… na tiekto… dar pasigilinsiu šioje srityje… bat failai labai sudėtingas bet labai naudingas dalykėlis windows terpėje
ačiū už komentarus
vienas is budu - ping’as plius jo duomenu rasymas i tekstini faijliuka , kai noresi pasiziureti kaip kas buvo , tau reikes sustabdyti ping’a , ire redaguoti ta tekstini faijliuk, su kokiu nors excel’iu arba access’u susikurti importavomo galimybe ir tu turesi daug geresne statistika…
@ECHO OFF
PING 192.189.189.2 | FIND "TTL" > NUL
IF NOT ERRORLEVEL 1 (
ECHO 192.189.189.2 gyvas! ) ELSE (
ECHO 192.189.189.2 negyvas!
)
WAIT 10
nu nezinau,bet man meta: bad command or file name
v0.2
@ECHO OFF
echo %TIME%
C:\Windows\system32\ping -n 2 127.0.0.1 | FIND "TTL" > NUL