Bankai palankiausiom slygom teikiantys būsto paskola
Bankai palankiausiom slygom teikiantys būsto paskola, gal domejotes,dekui ish anksto
Tos palankios salygos priklauso nuo to Koki buta pirksi (senuma), kiek pradinio inaso turesi, ant kokio laikotarpio imsi, nuo tavo pajamu pagaliau.
Daug kartų šią temą nagrinėjom. Vieningo atsakymo nėra. Visur yra savotiški pliusai minusai, be to labai daug kas priklauso nuo tavo finansinių galimybių, perkamo būsto, asmeninių pažinčių… Šiaip jei visi atvejai panašūs, rinkis vieną iš didžiųjų bankų. Mano reitingas būtų 1)Hansa, 2)Nord/LB, 3)VB. Blogiausia situacija su Nordea, taip pat nepatarčiau Snoro, Sampo
Man irgi Hansa atrodo patikimiausias. Kiek girdejau, Snoro tikrai neverta prasyti paskolos. Su VB imanoma deretis.
Kas blogo su Nordea Pagal čia pasigyrusius maržas jie duoda geriausias, netgi žadu pas juos eiti kad refinansuotų mano paskolą…
Ale man Sampo geriausias siulo
Matei Nordea paskolos sutartį? Žinai, kiek moka kitų bankų klientai už sutarties mokestį? Žinai, kiek atsiranda visokių papildomų mokesčių? Žinai, kad pas juos tik linijiniu metodu galima mokėt palūkanas? Taip, marža pas juos be abejonės mažiausia. Patarčiau nuo jų pradėt eit per bankus. Jie duos gerą maržą. O tada - į kokią VB, Sampo, Nord/LB derėtis. Bet tikrai nenorėčiau būt Nordea klientu. Bent jau kai tokios sąlygos. Kita vertus kiekvienas renkasi pats. Mano pasirinkimas nebūtinai turi būti lygus tavajam
Kuzmiciau - senokai nordea.lt puslapyje lankeisi. Jau senai ir linijinis ir anuitetinis galioja. O kas blogo sutartyje? Ir apie kokius papildomus mokescius sneki?
Nordea turi nesunkiai suprantama paskola gaunanciu asmenu diferenciavimo sistema. Jei tris menesius gauni pakankama atlyginima i ju banke esancia saskaita gali pretenduoti i geresnes, nei siaip is gatves atejus salygas. Mano akiratyje hansa ir nordea- priklausomai pas ka marza mazesne sutarsiu. Paskutineje vietoje snoras ir sampo.
Puslapyje tikrai nesilankiau Buvau pas juos, kai ieškojau finansavimo. Tada nepatiko. Be to rekomendacijų prisiklausiau (trijuose skirtinguose bankuose geri pažįstami dirba). Taigi, rinkausi palankiausią banką mano akimis. Nordea sutartis praktiškai nepalieka jokių teisių klientui. Ir per daug laisvių palieka bankui. Aišku, jei rinka nepatis jokių staigių didelių pokyčių, tai jokio skirtumo. Bet jei kas nors nutiks… O kas žino, kas gali atsitikt per 20-40 metų sutarties laikotarpio…
Kuzmiciau - dabar supratau. Kadangi esu subjektyvus (kaip ir tavo mineti pazistami), tai i gilesnes diskusijas/palyginimus nesileisiu. Tik pasakysiu, kad Nordea sutartis nesiskiria nuo konkurentu, o kai kuriais atzvilgiais yra geresne (pvz nera baudos uz paskolos refinansavima ar isankstini grazinima palukanu fiksavimo diena). O imantiems paskola is tiesu siulau apeiti kelis bankus, paprasyti sutarciu variantu, ikainiu ir ramiai atsisedus viska palyginti. Tada ir rasite palankiausia varianta.
Vat vat - šioje vietoje aš visiškai pritariu Šiuo atveju aš taip ir rinkausi. Tiesa, vis tiek ne viską sužinai pasirašydamas sutartį, visokie nuskaitymo mokesčiai išlenda tik pradėjus mokėt palūkanas, bet kai palygini bent 4 bankų sutartis, kainas, ir dar žodžiu sužinai galimybes keisti sąlygas, tai rizikuoji kur kas mažiau
Pvz. nors Hansa yra praktiškai brangiausias (ypatingai, jei neturi sutarties su statybų bendrove), bei sutarties sąlygos pakankamai griežtos, vis tik požiūris į klientą, ir galimybės netgi po metų pasigerinti sąlygas yra labai didelės. Tuo tarpu įvairiuose Nordea, Sampo, geriau jau net nebandys refinansuot paskolos. Po metų atsibus, ir pareikš pretenziją visai palūkanų sumai, esą kokio tai popierėlio nepasirašei…
Nus, tai i kokius pasleptus mokescius reikia atkreipti demesi? O kam tas refinansavimas aktualus, jei pasirasydamas issideri pakankamai gera (maza) marza - tarkim 1.2 proc.
Siaip jau bankas turi visus mokescius/baudas itraukti i oficialius ikainius arba sutartis. Negali mokestis atsirasti ‘is niekur’. Reno - ok, dabar ishsideri 1,2, bet o gal po 3 metu marza bus kaip skandinavijoje 0,5%. Tada ateisi pas banka ir sakysi - pamazinkit. O jis sakys - ne. Ir tada pamatysi, kad pas tave sutartyje bauda uz refinansavima 3% nuo sutarties sumos.
Nu kad ir pvz. Sampo bankas mano žiniomis nuskaito po 2 Lt už… nuskaitymą. Žodžiu, maža to, kad moki už visokius tarpbankinius pavedimus (tiek iš, tiek į banką), konvertavimą į eurus, tai dar geraširdžiai paima ir už nuskaitymą. Apie 1,2 proc. maržą Boeing’as gerai pasakė - niekad nežinai, kas nutiks per 20-40 metų
kas butu, jei butu. tai ziurim geriau kas bus su musu spakolom kaip visokie LIBORAI, EURIBOr’as bent vienu procentiniu punktuku pakils… o siaip skaitom sutarti ir skaiciujam lituka prie lituko
Nežinau, ėmėm iš Nordea banko paskolą. Sutarties parengimo mokesčiai kaip ir visur (berods 300 Lt mokėjom). Marža man patiko. Apie anuitetą nežinau, bet man jis ir neaktualus. Baudos už anksčiau gražinamą kreditą kaip ir daugelyje bankų – jei gražini palūkanų keitimo dieną, tai jokios baudos, o jei bet kurią kitą dieną, tai kažkokie kaštai paskaičiuojami. Kaip ir visuose bankuose yra reikalinga turėti sąskaitą jų banke, pranešti apie pasikeitusius rekvizitus, šeimos sudėtį, kas metai pranešti apie gautas pajamas. Berods reikia gauti jų sutikimą jei imi kreditą ar perki išsimokėtinai už didesnę nei 20 tūkst. sumą - kituose bankuose griežtesni reikalavimai, vos ne dėl kiekvieno kredito turi prašyti sutikimo. Taip, yra daugybė saugiklių, kas būtų jeigu būtų. Bet jūs parodykit man banką, kursi tų saugiklių nebūtų pridėjęs. Kiekvienas banaks paruošia sutartį taip, kad neprarastų nei vieno cento.
Apsvieskit mane chebra kas ta marža, ir kaip paprastam mirtingajam gaudytis visokiuose sutarciu vingrybese
Palūkanų marža yra metinis procentas, kurį nustato bankas virš tarpbankinio paskolų procento (LIBOR arba EURIBOR - priklauso nuo to, kokia valiuta imi paskolą). Bankui tai yra uždirbis (tokį procentą jis uždirba, nes LIBORu arba EURIBORu pats bankas skolinasi iš kitų bankų). Klientui tai nekintama paskolos dalis. Pvz. jei pasirašai 1,6% tai ir turėsi tokią maržą. O LIBORas bus kintamas, priklausomai nuo laikotarpio, kuriam pasirašei. Gali būt ketvirčio, pusės metų ir metų laikotarpio. Pvz. dabar pusmečio LIBORas yra 2,18%. Bendrai klientas mokas 3,78% metinių palūkanų. Bet po naujų LIBORas keisis, vadinasi visiems klientams perskaičiuos įmokos dydį pagal pakitusį procentą.