balsavimo teise nuo 16m.

balsavimo teise nuo 16m.

kokia jusu nuomone?ar 16m.zmogus jau gali tureti siuo klausimu tvirta nuomone?

Ka ash zinau manau kad nelabai

Sia diskusija buvau pradejes klube iki 18. Na bet galiu pakartoti. Reikia, butina! Balsuoti bent jau renkant savivaldybes! Jie gali!

Cha cha

manau kad pilnaverciu pilieciu zmogus tampa tik nuo 21 metu. ateis laikas, sukakos 18 ir galesit balsuoti i valias Taip

Na taip atskirai balsavimo teises paankstinimo klausimas nesisprendzia. Mat balsuoti gali tik veiksnus asmenys, o pilnas veiksnumas pagal musu Civilini kodeksa paprastai igijamas tik sulaukus 18 metu. Jeigu paankstinti ir veiksnumo igijima, tada teks 18-os nesulaukusiems asmenims suteikti visishka laisve civiliniuose sandoriuose, o tai kazin ar pasiteisintu.

viiskai pritariu banguoliuiGerai. manau teisinis isprusimas dar nera Lietuvoje pasiekes tokio lygio kad pribrestu reikalas daryti tokias radikalias permainas Taip

As uz. Kuo daugiau balsavusiu tuo didesne DEMOKRATIJA Aš nekaltas

As pries.
Tokia teise galetu ivesti tik tada, jei mokyklose privalomai butu destomi pilietines visuomenes ar politologijos/teises pagrindai nuo 7-8 klases , t.y kazkur nuo 14 metu. Taciau ir tada dar labai abejociau.
Balsavimo teise visu pirma reiskia atsakomybe. O uz ka gali buti atsakingas moksleivis, gyvenantis su tevais? Nebent uz savo suni. Be to, tuomet neisvengtume politikavimo mokykloje.
Ir nereikia aiskinti, kad kai kurie 16 puikiau ismano politika nei ju tevai. KAI KURIE gal ir taip, taciau ar bent puse tokiu butu?? Net tie vadinami "subrendeliai" patys puikiai mato, kas juos supa, kokie buki ir riboti bendraamziai.

kai as buvau sesiolikos irgi masciau: - kodel as negaliu balsuoti? negi nesu vertas. o dabar mastau kad ir gerai kad neleidziama balsuoti nuo 16 metu, tai tada politikieriams tereiktu saldainiu paberti ir visi pultu balsuoti uz ta kuris daugiau pabere Taip

isgirdes shi klausima “ar leist balsuot 16meciam” pirma pagalvojau “taip, kodel gi ne?”. taciau paklausius argumentu, persigalvojau. Manau Lietuvoje dar per anksti. gerai, kazkas cia uzsimine “destykym shoolese politologija nuo 14 metu” Gerai Taip tada jau butu galima kalbet apie teise balsuoti nuo 16-os metu.

tai va,as irgi manau,kad galiu.ir kaip kazkas cia minejo,tai manes saldainiais nesugundys.

16meciu balsavimas yra nesusijes su politika - jie arba balsuos uz ta pati kaip ir tevai (jei geri santykiai su tevais), arba demonstratyviai priesingai nei tevai (jei nesutaria su gimdytojais)Cha cha
Tai ne politika bet tevu ir vaiku santykiu aiskinimosi formaMirkt

Manau, kad 16 metu per anksti, anksciausiai balsavimo teisie reiktu suteikti nuo 18, o geriausia nuo 21 metu.

Nuo 16 tai aisku per anksti, t.y nieko nereikia keist. Nuo 18 pats tas. 16 metu ne tokie dalykai galvoj… Taip

Cha cha neblgas gabalasCha cha

sutinku

tada kelk klausima gal leist balsuot tiem kas jau moka padet kryziukaCha cha nuo kokiu 4 metu (ot kiek balsuotoju prisirinktuCha cha visas darzelisCha cha )

nepritariu, nes dar nera susiformaves daugeliui sesiolikmeciu mastymo budas. Zmogus turi subresti, pries pradedamas balsuoti. Manau kad 18 - pats tinkamiausias amzius, bet ne 16

siais laikais tokiu darzelinuku buna Apakęs, tuo labiau 16-meciai…