Balsavimas kompiuteriais?

Balsavimas kompiuteriais?

Ar jums atrodo, kad tampu virtualia mergina? O man atrodo, kad esu racionali… Kiek popierizmo ir kokios galimybės apgauti lapukus skaičiuojant… Kai tokios technologijos dabar, tiesiog visiška kvailystė ir toliau balsavimus (ir net tokiose šalyse kai JAV) rengti popierizmo forma… ką manot? Juk galėtų kokia programinė firma sukurti programą balsavimams?

Dar pamirshai pamineti, kad ta pati firma (arba kita), i kiekviena vienkiemi atvestu interneta, ir kiekvienai bobutei po kompiuteri padovanotu. Arba laptopa su gprs telefonu… Cha cha

kam tos nesąmonės - tiesiog tuose balsavimo centruose, kur dabar daug ant lapelių rašinėja, ten balsuotų kompiuterių pakalba. Ir suskaičiuotų labai greitai ir labai tiksliaiTaip

Galetu bet viskas remiasi i pinigus o popierizmas kolkas pigiausias

Taip

Tai kad nėra pigiausias - kiek žmonių, kiek popieriaus, kiek laiko…

idealu,bet nerealuŠypsena

Ir dėl ko gi? jeigu kompiuteriu galima užsisakyti bet kokią prekę, atsiskaityti, šaldytuvas gali pasakyti, kokių produktų jame trūksta ir ką iš esamų galima pagaminti, tai kodėl negalima balsuoti?

per kitus rinkimus jau taip balsuosi,nes shiuo metu rengiamas projektas,svarstomos galimybes ie saugumas…

Ishtikruju, tai ash tavo klausima taip ir supratau Mirkt O dabar pagalvok, kaip 80 metu bubute galetu prabalsuoti kompiuteriu? Ji vos sugeba pieshtuku ant popieriaus kryzhiuka padeti. Pastatyt shalia zhmogu, kad paspaustu reikiama knopke? Negalima, kadangi balsavimas slaptas. Nebent tam reikalui reiketu pagaminti terminala, kuriame butu tik kandidatu nuotraukos ir po didele zhalia knopke. Bet tai jau kainuos zhymiai brangiau, negu uzhpirkti pora sunkvezhimiu popieriaus ir pasaamdyti pora tukstanchiu skaichiuotoju.

[quote]Emily rašė:
kam tos nesąmonės - tiesiog tuose balsavimo centruose, kur dabar daug ant lapelių rašinėja, ten balsuotų kompiuterių pakalba. Ir suskaičiuotų labai greitai ir labai tiksliaiTaip
[/quote]

Kompiuterinio raštingumo lygis neleidžia to padaryti. Kai 99% balsavimo teisę turinčių piliečių mokės bent minimaliai naudotis kompiuteriu - bus galima apie tai pasvajoti.

Niekas nekalba apie Access programą (čoa kol kas sudėtingiausia su kokia aš susidūriauCha cha) - tereikėtų įvesti asmens kodą iš aiškiai matomu skaičių ir pasirinkti prezidento rinkimuose vieną iš “snukelių”, o savivaldybių… nežinau - dar nesu balsavusi, bet ir kažkas aiškausTaip.
Beje, jei sekančiai taip tikrai bus, tai fainai… o dar Amerikoje, kai rinko Bušą, rinko su popieriais…

[quote]Emily rašė:
Niekas nekalba apie Access programą - tereikėtų įvesti asmens kodą iš aiškiai matomu skaičių ir pasirinkti prezidento rinkimuose vieną iš "snukelių", o savivaldybių… nežinau - dar nesu balsavusi, bet ir kažkas aiškausTaip.
[/quote]

Ar matei kada, kaip elgiasi pirmą kartą prie PC pasodintas vyresnio amžiaus žmogus? Nelinkiu pamatyti.Cha cha Iš 10 bandymų pataikyti į reikiamą fizionomiją, 11 baigsis nesėkmingaiNeBlogai

Apie technologinę projekto pusę net nekalbu.Aš nekaltas

Gal dar ir šaukimus Laiškas siuntinėti užsimanysi? Cha cha

ai, ką tu šneki - čia kaip televizorius, radija, dvd… jais naudotis tai išmoksta, ir čia reikėtų sukurti visiškai paprastą su elementaria instrukcija… be to - mano močiutė sėdėjo prie kompiuterio, nors šiaip per gyvenimą nieko panašaus nemačiusi, ir nieko tokio - nepanikavo…

Aš nekaltas Some grandmas are quicker than others…Cha cha

Viena močiutė ne rodiklis. 99%

And some grandmas are even more quickerLiežuvis

gal ir butu galimas dalykas, bet pagalvok ar visoje lietuvoje visi kompus turi?

ne iš namų balsuotų, o iš ten, kur visada balsuoja…Liežuvis