baime...

baime…

kuom sergi tuom ir gydaisi Taip tik taip nugalesi baime

Hm…reikia suvokti kad tai ko bijai,nera lb taip jau ir baisu.Tiesiog reikia tiket ir pasitiket savim Mirkt

Butu lengviau patarti, jeipasakytum ko konkreciai bijai. Mirkt

…Siaubo filmais… booo

zodziai zmogaus kuris nezino kas yra tikra fobija… as pvz suprantu kad NEBAISU, kad man nieko blogo NEBUS, kad tai KVAILA ir NEPAGRISTA, bet tai yra auksciau paprasto supratimo ribos…

Kovot su baimem reikia. Nieks tau nepades, jei pati nenoresi. Man paciai yra visokiausios fobijos. Tad galiu pasakyti, labai sunku Nekaltas

nusitverk už “bijau” ir nebijosi Mirkt (juokauju žinoma) kovoti prieš baimes, o ypač fobijas labai sunku. tam yra daugybė metodų, kuriuos gali pastudijuoti psichologijos vadovėliuose ir kitose psichologijos, psichoterapijos knygose. nerimas yra reakcija į neapibrėžtą, įsivaizduojamą, nežinomą grėsmę. o baimė visada siejasi su konkrečiu objektu aplinkoje. pirmiausia reikėtų suprasti to bijamo įvykio (ar daikto), sukeliančio baimės jausmą, prasmę, susigaudyti kiek ta reakcija yra suprantama bei pateisinama ir kokie reakcijos aspektai neadekvatūs esamai situacijai. gal iš tikrųjų visai nėra dėl ko bijoti… šiaip visi žmonės dėl kažko nerimauja ar kažko bijo. manau tai nėra labai blogai iki kol viskas neperauga į psichinius sutrikimus, trukdančius žmogui efektyviai gyventi.

Dazniausias patarims kuri esu girdejusi yra susidurti su savo baime, nugaleti save ir pamatyti kad tame kazkame, nieko baisaus ir nera. mano draugas turejo fobija voram, jam kildavo tokia panika vien pamacius vora (kad ir paveikslelyje), kad nezinojau kaip ji nuraminti. budas kuriuo jis ishsigyde buvo kompiuteriniai zaidimai su vorais, jis zaide ir zaide juos, kol apsiprato ir dabar tikrai gali ramiai praeiti pro gyva vora Taip

psichologas cia tikrai galetu padet, pati turiu panasia problema, tai jeigu uzeina toks didelis nerimas bandau valerijonu nusiramint arba skaiciuoju iki simto ir tada siek tiek praeina.

Man tai jokie valerijonai nepadeda…psichologe taip pat nesugebejo padet.

nenorėk, kad psichologas už tave viską padarytų…jis gali tik patarti, o keistis turi pats.

Padeti gali ne psichologija, o filosofija ir laikas Pavargęs

pritariu

Butent Taip Uztat, dabar kovoju pati uz save. Ir jauciuosi zymiai stipresne nei anksciau, pries terapijas. O terapijas meciau, nes pradejau nepasitiketi savo psichoterapuete.

nu tai valio… o as nebijau netikru voru - piestu, dirbtiniu (vienas ant kompo pukuotas tupi ir nieko, suprantu kad netikras), zaidimuose. tik gyvu. tai ka daryt??? kol kas gyvent netrukdo, stengiuosi vengti. bet labai nemalonus tas baimes jausmas susidurus. panika, veliau istampyti nervai ir sudirgimas. ir kokios cia psichologines priezastys? isvis kokios priezastys? gal kas prigasdino vaikystej, nzn, bet ar gali cia psichologas padet… realios baimes, kaip kalbejimas viesai… na bijai, bet padarai ka reikia be sutrikimu, nugali baime. o cia… joks sveikas protas nepadeda…

Vakar buvau pas psichiatre kaip tik del sio klausimo.Bandysiu gydytis… nes pasidare labai sunku gyventi.

As tik truputi bijau, bet ir tai ne visada. Cha cha

rasyk man i privata, zinau geru vaistu. Gerai

rasyk man i privata zinau veiksmingu vaistu. cia rimtai