Baime kalbeti telefonu
sveiki gal kas zinot kaip nugaleti baime bendraujant telefonu?Problema iskilo man isvykus gyventi i kita sali, nors kalba moku, taciau, kai suskamba namie telefonas mane suima baime, atrodo, arba neviska suprasiu, arba jie mano kalbos nesupras, mat turiu nedideli kalbos defekta, taciau kai gyvenau Lietuvoj sios kliuties nebuvo dasiai bendraudavau tiek su draugais tiek svetimais,Gal kas turit ideju?
Buna, kai telefonu laukia nurodymu del darbo. Ijungia balso pasta po keliu skambtelejimu ir neatsiliepia, tipo dirba dabar. Paskui irasa klausyk nors 100 lartu
tai gal čia greičiau ne baimė kalbėti telefonu, o baimė likti nesuprastam? jei būtų baimė kalbėti telefonu, manau, ji turėtų būti ir bendraujant sava kalba
Man buvo taip prieš pirmą kartą šnekant angliškai, tik ne telefonu, o internetu balsu Bet viskas savaime išsisprendžia, pradedi šnekėt ir supranti, kad viskas gerai gaunasi, o jei ir kur susiveli tai per galvą niekas neduoda
Svarbiausia mažiau galvot, daugiau daryt.
Šitas dalykas turi net atskirą savo pavadinimą. Aš ir turiu panašių problemų, nes jeigu galiu nusukti pokalbį, tai nekeliu ragelio. O tas pasitaiko gana dažnai. Keista, bet kai susimąstau apie priežastis, rimtų nerandu. Mintyse sklando tik nenoras kalbėti ir kažkoks nesveikas jausmas suskambus telefonui. Šitą dalyką galima įveikti tik dviem būdais: *nuolat galvojant apie jį ir pamažu skatinant meilę telefonui . Tada jis taps įprastas ir nekels jokių baisių minčių. * ir žinoma, pats svrbiausias, kuo daugiau šnekėti su tuo aparatu
Tiesiog įveikti savo baimę, darant baimingus dalykus.
“Persilaužt”… Kitos išeities nematau Sėkmės
…
reikia elgtis priesingai baimei! t.y. kuo daugiau ir kuo drasiau kalbeti telefonu, neimant i galva to ar tave supras ar ne, jei nesupras paklaus dar karta svarbiausia negalvok apie sia baime
kuo čia susijusi sveikata?
Dekui uz patarimus!! Bandau sia problema iveikti,visgi labai norint galima persilauzti ir iveikti. Juk gyvenimas tam ir duotas…
nematau cia dideles problemos
Uzsienieciai labai puikiai viska supranta, tik mes kartais persistengiam bekalbedami. Juk tu supranti uzsienieti kalbanti lietuviskai, lygaii taip pat ir jis susigaudys, ka tu pasakysi. Jokios baimes neturi buti
labai geras patarimas, sakyciau (zinau is savo patirties) - pradzia gali pradet skambint i visokias informacijas, taxi bendroves, i parduotuves del menknekiu pasiteiraut ar pan. Svarbu, kad daug bendrautum. Tik pradziai pasirink tokias bendravimo salygas, kad njaustum kompleksu, t.y. su tais, kas taves nepazista, kur nekils problemos del nesusipratimo
o tu pati pagalvok
kad butu paprasciau, pries atsiliepdama, atsistok. Giliai pora kartu ikvepk, iskviepk… Kalbek stovedama. Neskubek atsakyti, gerai apmastyk visa sakini, kuri nori pasakyti… pamatysi - kaskart vis lengviau bus