automobilio draudimas Vokietijoj
padovanosi lietuviam kad i lietuva parsivežtų…
as nesenai ziurejau ikainius zalios kortos draudimo vaziuojant i salis pan i vokietija, tai draudziantis kad ir 2 -3 men, gana apvali suma susidaro, gal geriau apsimoka man auto palikti cia, ten kita nusipirkti ir apsidrausti ir vazineti su D numeriais?
Na ten draudimas irgi ne kapeikas kainuoja, plius vokiečiai kiek žinau dar turi mokėt mokesti už auto, kuris priklauso nuo jo senumo, variklio, yra ar ne katalizatorius…žodžiu tas mokestis senom auto yra pakankamai nemažas…ar ne geriau tau butu pirma nuvažiuot ten su sava išsipirkus draudima kokiem 2-3 men, vietoje viska tiksliai išsiaiškinti ir tada kažką nusprest…
turbut taip ir darysiu, tik va, kur paskui ta sena auto reikes deti…
Man atrodo geriau čia apsidraust…pigiau bus…
Pas mus žalia korta dviem savaitėm kainuoja apie 100 Lt, o Vokietijoj apie 150 DEM…čia tiek mokėjau kai praeita vasara nusipirkau ten auto, ir reikėjo ją parsivaryt į Lietuvą…
Ir manau jei ten sėdėsi legaliai tai galėsi ir auto nusipirkt…
zadu ilgokai (keleta metu, o gal ir ilgiau) pabuti Vokietijoj. Ar man apsimoka cia lietuvoj draustis (tipo zalia korta) auto trumpam laikui, o ten is naujo poto, ar is karto cia.
Ir dar. Jei ten rasciau auto, ar gali auslanderis vazineti su vokiskais numeriais, ar kazko dar reikia.