Automobilinės sėdynės vaikams. Ar Jūs jas naudojate?
Norėčiau sužinoti ar naudojate automobilines sėdines vaikams? Ar Jums jos praktiškos? Ar tikrai įsigaliojus naujoms KET Jūs puolėte jas pirkti? Juk jos gan brangios, ir vaikas jas išauga per 1-3 metus. Čia stengiesi net "civilinę" kaip galima ilgiau prastumti, o ką jau bekalbėti apie kokius min. 250 Lt.
Suprantu gal tai yra saugu, tačiau tik saugus vairavimas gali apsaugoti mus.
Turime vaikiska kedute.As manau,kad tai butinybe,net jei KET nebutu ivede sios naujos taisykles.Aisku,kedutes tikrai nepigios-tas labiausiai erzina.Bet sveikata svarbesne uz pinigus.
Kas liecia saugu eisma,net taisyklingai vaziuodamas,nepazeisdamas eismo taisykliu,tau gali kas nors atsitikti,del kito kaltes-musu lietuviai megsta lakstyti.
Ten parašyta kaip naudotis, o čia bandau panagrinėti ar iš viso jos jau tokios ir būtinos. Aš 30 m. sulaukiau nė akyse nebuvau matęs vaikiškos kėdutės ir nieko dar gyvas. Jūs manu taip pat. Nuo kėdutės niekas protingesnis netampa juk…
mastant “o man tai tikrai nenutiks” galima daug dalyku ignoruoti ir sutaupyti nemazai pinigu
Nu nu.
As, <><, uz kedutes:
- KET taip reikalauja, niekur nedingsi;
- Issivysciusiose salyse automobiliu avarijos - viena is pagrindiniu kudikiu mirties priezasciu. Nustatyta, kad, deja, daugiausia jie buvo neitaisyti arba netinkamai itaisyti kedutese.
- Kedutes yra patogu. Mano mergina ir pazaidzia, ir pamiega. Neisivaizduoju, kaip reiktu be kedutes nuvaziuoti didesni atstuma.
<><
Vat, prasideda:
Didesni atstumai, vairavimas, kai automobilyje tik vairuotojas ir vaikas, o jei automobilyje 2 suaugę ir 2 vaikai, o jei dar daugiau, o jei į ilgas keliones retai važinėji, o jei važiuoji mažo eismo intensyvumo keliais? Kaip tada?
4 ilgesnėm kelionėm +~300 Lt.
Mes patys savo noru pirkom vaikui kėdutę. Kai mažą kūdikį porą kartą pavažėm lopšy nuo vežimėlio, patiems pasidarė aišku, kaip būtų nesaugu net staigiau pastabdyti. Ir jokių KET nereikėjo, nužygiavom į parduotuvę ir nusipirkom.
Beje, tikrai iki 200lt galima gauti, žiūrėk adidas nuorodą.
Seniai jau reikejo grieztai ta reikala padaryti su tom kedutem. Pagaliau ir lietuviai susiprato, kad tai naudingas ir saugs reikalas! Reiktu dar ir istatymo papildyma ivesti kaip US, gimdymo namams, kad jei neturi kedutes(tiksliau to nesiojamo carseto) savo automobilyje, kai isvaziuoji is klinikos i namus- vaikas su mama neisleidziamas, kol nenusipirksi!
Tiktais perkat ir netaupot, nebe tie laikai kai visi lietuvoje tik su arkliais ar senais Maskviciukais vazinejo, kur greiciai buvo 60km/h ir masinu lietuvoje buvo skaiciuojama tik simtais!
Kai mano vaikai buvo mazi( ir dar KET nebuvo parasyta kad automobilines kedutes privalomos) - pirkom tokia kedute, ir ka…? labai geras daiktas. tada jos kainavo apie 600-800 lt. bet uztai pasodinai 5 men vaika i kedute, pririsai ir ramu. mums ta kedute atstojo vezimeli. kadangi esu mobili mama, taigi man kedute buvo geriau nei pirkti vezimeli
kedute pirkom vaikui nuo 6 men. iki 3 metu. kad jau ilgam. be to ji labai praverte ir gimus antram vaikui. o dabar ivedus taisykles ja atidavem giminiu vaikams… taigi nuejo per rankas… geras daikatas manau
D.
[quote]Žvėriūga rašė
Beje, tikrai iki 200lt galima gauti, žiūrėk adidas nuorodą.
[/quote]
Bet ten kalba apie Vilnių.
Ką man dabar varyti į Vilnių? 150 +~100 Lt = 250 Lt. ir t.t.
O gal paspirkit pati atlėks…
As tikrai uz vaiku sauguma
Bet pasakykit jus man, kaip toje keduteje islaikyti judru vaika ???
Suprantu, kad iki 1 m. vaikutis gal ir issedi ramiai, bet ka daryti su vyresniais, kurie jokiu budu nepripazista KET? A?
As tai pasimetusi…
Durnas klausimas: ar galiu pavezt draugo, kaimyno, netgi nepazistama vaika, jei neturiu kedutes? Ar turiu palikt juos vidury lauko lietui pliaupiant vien todel, kad neturim kedutes? Na, nebent vaikas turi saujoje 200 lituokliu baudai susimoketi Ar galima vaikus vezti taxi, jei jis nepasieme kedutes? Ir dar kelios situacijos…
Kedutes isigyaju daug anksciau negu isigaliojo istatymas ir galiu pasakyti, kad be ju neisivaizduoju savo bet kokios keliones. Vyresnioji anksciau budavo sokineje, nenusidi vietoje, dabar ji buna prisegta ir galima ramiai vaziuoti. O mazesniai dukrai penki menesiai, ji savo keduteje jauciasi patogiai, dazniausiai miega. Man kedute reikalinga netodel kad reikalauja istatymas,o del patogumo.
Buvau šindei turguj, tai lenkiškos kėdutės kainuoja ~140 Lt. Ko gero aš būsių iš gelbėtas, bet patarkit ar lenkiškos aut. kėdutės geros, patvarios ar apsimoka
Na taip, dazniausiai nusiperka zmones tas kedutes turguj uz 10-50 lituokliu ir patenkinti. Masina juk irgi greiciausiai nenaujomis sedynemis, dargi isskalbt nesiduoda
Aš iškart nusipirkau vaikui gimus kėdutę, prieš keturis metus, nors dar nereikalavo. Bet labai džiaugiuosi, kad ją turėjau, kelionėse jokio vargo. O dabar kai didžiąjam jos nebereikia, liko mažiukui, o didysis 4 m važiuoja prisegtas diržu ir bent jau nesukinėja langų, neatidarinėja durų ir pan. važiuojant.
Tik problema taksi - ką su savimi bisur kėdutę vežiotis?
Manau, kad taksi firmos turi tuo pasirpinti, tik tada kviečiant taksi reiktų pasakyti, kad bus keliaujama su mažu vaiku ir paprašyti, kad atvažiuotų su kėdute. Nemanau, kad taksi firmoms, besirūpinančioms savo klientais, būtų problema turėti bent po 1-2 ekipažus, kurie bagažinėj turėtų vaikišką kėdutę.
Beje, laikrašty kaip tik skaičiau, kad Martono taksi nusipirko gal 50 specialių kėdučių kūdikiams siūlau ją ir kviestis.
Klubas "Mamos kava"
Kai mus nubaude 50€ bauda nusipirkom ir mes ta kedute. Tiesa, musu vaikis jau 5 metu neilgai reiks, bet sunenas auga-pravers.