Atostogu planas: ka patartumet kuriant tinkla kokiems 5 kompams?
nereikia ish vis tu repliu, uzhtenka paprasto atsuktuvo, sukishi laidukus ir su atsuktuvu sustumi varinius kontaktus, o po to ten istumi plastmase, kad ifiksuoti pati laida… ir viskas…
ok jasna tuomet man tuu repliu net neprireiks… o.k. dekui uz patarimus bandysim daryt ka nors…
Kabeliai buna standartiniai 1,2,3 ir 5 m.Jei tau reikalingas nestandartinis ilgis pvz. 12 m
reikalingos reples ,kad uzspausti kistukus.
vukis rašė:
nelabai suprantu kaip ten su toms replem nes kiek esu mates tai chebra nusiperka tinklo plokstes ten buna detas lan laidas su kistukais jau gatavas kurio vienas galas kisasi i lan korta kitas i huba…Taip visi kompai padaro ir yra pakuriamas tinklas…Nieko neesu girdejes apie kazkokkias reples gal galit biski placiau pasakyti kuriam tinklo pakuurimo etape reikes tu spec repliu?
nelabai suprantu kaip ten su toms replem nes kiek esu mates tai chebra nusiperka tinklo plokstes ten buna detas lan laidas su kistukais jau gatavas kurio vienas galas kisasi i lan korta kitas i huba…Taip visi kompai padaro ir yra pakuriamas tinklas…Nieko neesu girdejes apie kazkokkias reples gal galit biski placiau pasakyti kuriam tinklo pakuurimo etape reikes tu spec repliu?
Hmmm, rimta firma kuri parduos kistukus+kabeliuka paklaus ir nenori tu ju prijungt prie kabeliuko, free prijungs ir patestins ir garantuos 100%, kad veikia. O Del koaksalo tai gal ir nelbai verta prasdet, standartiskai greitis 10 mbit/s ( spec. atveju su spec kab. ) paskutines laidos plokstes nebeturi jungciu koaksalui, O del tinklo ploksciu ir switcho, kiek suprantu lanas bus mazas, nevirsys 100m, tai svarbu, kad veiktu.
bet jei replės padėvėtos ne visada gerai užsispaudžia, kai tokį broką namie pastebėsi, reiks vėl eiti į parduotuvę.
arasc rašė:
taciau sujungti bus sudetingiau, nes reikes spec repliu, su kuriomis uzmaunami kistukai ant laidu. Deja, nepigios…
O kam tu repliu? Nunesi laida i kokia firma, ir uzh koki lita uzhdes tuos kistukus… Cia maziausia problema
Viskas kaip ir gerai tik man atrodo kad tinklas per koksa jau praeitis ir neverta su juo net prasideti.
arasc rašė:
Na to Acorpo pilnai uzteks. Korta Realtec pati paprasciausia ir pigiausia, jei nauja galima uz 25Lt paimti su garantija. Manau tiksNa konfiguruoti nesudetinga, taciau sujungti bus sudetingiau, nes reikes spec repliu, su kuriomis uzmaunami kistukai ant laidu. Deja, nepigios…
Na pigiausia jungti BNC tipo tinkla: be hub’o.Tiesiog nuo vieno kompo laidas iki kit, is to i trecia.Pigiausiai iseina.Tik tinklo kortu tuomet reikia su BNC jungtimi (tokia apvali issikisusi). Na konfiguruojant bet kuri tinkla - susinstaliuok TCp/IP, NET-BIOS, IPX protokolus ir turetu to pakakti (IP duok pvz 192.168.0.x, Subnetmask visiem PC vienodus,pvz 255.255.255.0)
Na to Acorpo pilnai uzteks. Korta Realtec pati paprasciausia ir pigiausia, jei nauja galima uz 25Lt paimti su garantija. Manau tiks
Na konfiguruoti nesudetinga, taciau sujungti bus sudetingiau, nes reikes spec repliu, su kuriomis uzmaunami kistukai ant laidu. Deja, nepigios…
Na pigiausia jungti BNC tipo tinkla: be hub’o.Tiesiog nuo vieno kompo laidas iki kit, is to i trecia.Pigiausiai iseina.Tik tinklo kortu tuomet reikia su BNC jungtimi (tokia apvali issikisusi). Na konfiguruojant bet kuri tinkla - susinstaliuok TCp/IP, NET-BIOS, IPX protokolus ir turetu to pakakti (IP duok pvz 192.168.0.x, Subnetmask visiem PC vienodus,pvz 255.255.255.0)
Nu cia ilgokai masciau kaip posto topica parasyt noredamas padaryti kad topicas butu ir informatyvus ir pabreztu tai ka zadu veikti per velykuu atostogas…Nezinau kaip cia man gavosi taciau nenukrypstant nuo temos noreciau pasikonsultuoti…
Taigi moksleiviam artinasi velyku atostogos savaite (tik savaite bet geriau negu nieko ) ir as bei 4 klasiokai sumastem susinest kompiuterius pas mane susipirkt visi lan kortas (nors kai kurie turi) ir susimetus nusipirkti huba ir smagiai praleisti atostogas pazaidziant ir failus pasisharinant vieni su kitais…Info apie OS: pas visus win xp. Taigi dabar ishkilo pora klausimu nes niekada neesu susidures su tinklais ir ju konfiguravimu:
- koki huba (5portu) patartumet pirkti tokiam dalykui kad butu ir pigu ir patikima?(man siulo nauja acorp pati pigiausia uz 80lt sako kad turetu uztekt)
- kokia man LAN korta patartumet? (man siulo nauja realtek rtl 8139 chipu kainos dar tixliai nezinau)
- ir svarbiausia konfiguravimas…(zinokit kompa turesiu nuo interneto atjungt ir neshtis i kita namo kampa todel jei kils nesklandumu su konfiguravimu to tinklo negalesiu taip paprastai i interneta uzshokti ir pasiziureti kaip tokia ar anokia problema spresti…) Taigi gal galetumete apytiksliai papasakoti arba duoti info bent mazdaug kaip ten ka mums reiktu mazdaug susikonfiguruoti? Nes kaip ir supratot bus neblogai zaidimai grajinami o man pasakojo kad kyla nemazai problemu…;] tai vat…labai noreciau kuo ishsamesniu atsakymu kad kai kils nesklandumu galeciau ka nors paorganizuoti…
- gal kokiu programu zinot kurios bent ish dalies padetu valdyt ir konfiguruot ta tinkla ar siaip ka nors idomaus ten nuveikti?
Siaip dar vienas dalykas tik parasius si posta man i galva atejo…Tai, kad gali buti jog panasi tema jau daug kartu aptarineta(as kaip kiaule patingejau bangos paieska naudotis)…Todel gerb. moderatoriai jeigu trinsite shai tema, tai bukit malonus nukreipkit mane tinkama linke i tuos postus kurie nagrineja shita klausima apie tinklo konfiguravima… Ir siaip bukit zmones ir supraskit mane kad niekada nieko bendro neturejau su tinklais ir ju pakuurimu, todel bukit prasau tolerantiski…