Astru.
Patarkit tikrai astru chili padaza. Atsibodo viska is eiles pirkti ir nerasti pakankamai astraus.
tabasco viskas paastina,o siaip astriausias daalykas pasauly yra “ghost pepper” - turi 1000 000 astrumo balu.megabiteslouisville.com.s141150.gridserver.com/wp-content/ uploads/2011/11/chiliheatmap1.jpg
Stalaktitai kur perki?
ne maximoj tikrai nu tai sumesk cilius, pomidorus, druska ir dar kanors i blenderi, nezin ar bus nepakankamai astru…
tris minutės guglike ir man parašė kad rimi būna
Namu gamybos laza nieko astresnio dar neesu valges net ir man per astru
o kas ta laza?
as receptu neisdavineju
Leiskite pasiteirauti perb.Shiwa, koki astriausia cili pipiriuka yra teke valgyti (ne ragauti,o valgyti). Tada bus lengviau patarti,ka issirinkti ar ka pasigaminti Jeigu Tamstai Jolokia,Habanero ar Scotch Bonnet yra “prie sirdies” ir reikia padazo is ju -t.y. dar astresnio varianto,tada einu ieskoti pernyksciu lapu ir slepsiuosi po jais,nes nebeturiu ka bepatarti.
Kas link visu tu parduotuviniu cili padazu : apart kvailo atsrumo ir rugstumo ,kuris ten yra nezinia kokios kilmes, as juose nieko kitko nejauciu ir man yra v-padlu jais gadinti patiekalus.Jeigu man reikia kazka pasigardinti ,kad ugnis is nasru raitytusi,o kita diena ta pati ugnis laizytu unitaza, gaminuosi padaziukus is dziovintu cili,kuriu visada turiu namie.Man atrodo,kad tokiu budu,galima pasigaminti ka tik nori: galima vaisiu pagrindu,galima darzoviu pagrindu,galima aromatiniu zoleliu pagrindu…ar su riesutais.Karoce,variantu yra begale ir tereikia tureti noro pasigaminti paciam!Ko ir linkiu ismokti!
na gi kulinarai tie musu vyrai, tokiais pavadinimais zarstosi, o ir rasyti graziai moka
Pašilus orams ir man atsirado nenumaldomas potraukis aštrumui. Kasdien su įvairiais valgiais suvalgau po 4-6 džiovintas čili ankštis, baigiu jau visas atsargas suvartot, iki šviežių niekaip nedatrauksiu. Valgau prisikąsdamas, be jokių perdarymų, tik sėklas iškratau - man skanu ir tas aštrumas labai malonus, bet pakraupus nuo tokio vaizdo
Arsai, o paskui ugnis laizo unitaza kaip Zhulikas sako? ))
Mano senai užfiksuotas pastebėjimas yra toks - čilis antrą kartą kanda tik kai jis suvalgomas šviežioje būsenoje, arba į kažkokį tai patiekalą pakliūva šviežias. Nei džiovintas, nei džiovintas ir į adžiką ar miltelius perdirbtas pipiras antrakart nesikandžioja Na gal tik biškį, nepiktybiškai…
Jami pomidorus, nulupi odelę, susmulkini iki tyrės, raudona paprika, džiointi čiliukai, ir uoginės paprikos prieskonius, raudonas svogūnas, patroškink ir vualia. Galėsi spajudytis ugnimi.
Zulikai, valgau vienus marinuotus spilvos astrius pipirus, savu jau nebera, parduotuvini chili padaza galiu gerti, nevengiu ant atitinkam patiekalu daug cili milteliu. Net ir zemes riesutus su cili apvalkalu apipilu ciliais kol pakeicia spalva.
SHIWA, pilnai tikiu,kad Tamstos organizmas tai toleruoja.As nesneksiu apie jolokia valgyma,nes tokiu zmoniu tiesiog nera Pasaulyje,bet netikiu,kad galetum ir kapoti habanero ir nejusti jokiu pasekmiu.Suvalgyt viena habanero,gal ir suvalgysi (mano zmona irgi tai bande),bet kokios bus to pasekmes?