Ar win2000 ar WinXp?
Noreciau kad parasytumet savo nuomone apie sias OS (jeigu naudojotes):
I.
1.Geros savybes (ar padejo SP sioms OS, stabilumas,zaidimai,taikomosios programos ir ju suderinamumas,ilgaamziskumas(tai stabilumas praejus kazkuriam laiko tarpui).
2.Blogos savybes ( kiek laiko praejus po suinstalinimo pablogeja darbas ar atsiranda problemos,ir visi kiti niuansai.).
II. KODEL JUS PASIRINKOTE SIA OS?
Nenoreciau nuomoniu apie Win9x/ME, nes ne tam skyriau klausima,bei ivairiu nesamoniu.Jei neteko susidurti arba teko tik labai trumpai as galvoju kad atsakymas nebus svarus todel geriausia nerasykite.Jusu apibudinimai tikiu bus naudingi daug kam ir jie pades apsispresti (jei daugiau tik sumaisties nesukels ).Todel nereikia tokiu apibudinimu: "…karta instalinau draugui WinXP ir ismete melyna langa, todel as galvoju kad ji nieko verta…".
Is karto dekoju uz protingas nuomones.
as uz XP, pas mane labai stabiliai dirba, melynu langu apart teletabiu - nemaciau dar. Peristaliavus is 2000 i XP - daug greiciau pasikrauna, filmai nebetrukcioja ir pan.
Filmai ir pas mane nebetrukcioja. nedekit mediaplayer 7 ir wiskas bus chiki (nors siuo metu esu isimetus).
be to gal tavo cpu silpnokas, arba siaip gal jau uzsitershus sistema buwo… Kuo daugiau instalioji visokio softo, tuo daugiau nesklandumu gali atsirast.
O koks tavo kompas "darbscios rankos"
oj,nenoriu pradet gincytes,bet…pasnekekim apie win 2000.kas liecian zaidmus:gyvate,klausyk ,turbut mazai zaidi ir neperdaugiausia zaidimu turi,nes pavyzdziui nuo 1996m iki 2000 m pagimtu zaidimu dauguma neina,o as ju daug bandziau,o a iki 96 metu pagaminti vobscie neina.daugiau nei puse softo neveike,kuri naudojau su win 98.nu aisku,viskas kas pagamta po 2000m,tai dazniausiai veikia.
apie xp:nu zaidimu cia jau daugiau veikia,veiki galima sakyt visi,kurie turi bent 16 bitu spalvu,jei zaidas sukurtas 256 spalvu pagrindu,jis gali neveikt.programos tai turbut visos veikia.bet man asmeniskai XP nepasizymejo stabilumo,nors buvo pas mane PROFESIONAL.su xp man kilo problemu,nusivyliau jais…
win98 ir winME tai jau aptarti daLYkai,bet trumpai galiu: ant ju veikia visas softas,visi zaidimai,ir galima suderint su betkokiu hardwaru!nu ju stabilumas nera labai rimtas,bet viskas normos ribose.
manau jeigu zmogau perrasinesi windose kas 3 menesius (o taip reiketu,as taip darau dazniausiai ) tai rinkis senuosius 98se arba ME ir dziaukis,nes jei nori win2000,tai turesi paaukot dau senojo softo (manau jei daug ka darai su kompu,tai pas tave yra softo 2000 metu arba senesnio,nors pasitaiko ir naujo softo,nesuderinamo su win2000). o xp yra grazu bet man asmeniskai nepatiko,del to kad susidurdavau su kokiu nors eroru,ir paskui pradejo jie kartotis,ir ant xp prastai veike zaidmas STARCRAFT:BROODWAR
wa
nu siaip wisokiu gejmu ziadzius. beje pradineshejmu versijos neveikia dazniausiai ant NT pagrindu sukurtos sistemos. Siaip dauguma gejmu kurie nepasileidzia - yra liewi ir neverti demesio. O quak’ai, CS, UT, outbreakas, warcraftai, starcraftai, AOE ir wisokie panasus ir nauji gejmai (newardinsiu gi wisu) tikrai ajna.
Siaip manau, kad stabilumas dar priklauso ir nuo gelezhies konfiguracijos. kai gelezhis susiderina, taj ir luziaku maziau. Maniske matyt geraj susisneka, o su xp - biski nekajp…
Water, slabnas mano kompas Pentium II 300 Mhz 256 RAM
Gyvatuk, del trukciojimo kaltint winplayer 7 galima butu - anas daug resursu valgo, bet win2000 jo nenaudojau
nu tu turbut nebandei starcrafto ant xp,tiesiog trecdalis ekrano juoda ir taip pas visus
tarpine tarp monitoriaus ir kedes svarbiausia. Mano manymu W2K visiskai neatitinka namu vartotojo poreikiu, o XP atvirksciai. W2K ofise
taj pas mani matyt namie ofisas
…"tarpine tarp monitoriaus ir kedes svarbiausia. Mano manymu W2K visiskai neatitinka namu vartotojo poreikiu, o XP atvirksciai. W2K ofise …"
Nelabai sutikciau nes win2000 isejo SP3 kuris kompensuoja ivairius trukumus o ant nelegaliu WinXP SP1 visai ne instalinasi, tai galime sakyti kad suinstalinus SP3 Win2000 atsinaujina daugiau nei XP.
Na ash uzh win2k naudoju jau senai. Shiek tiek problemu su senu hardwaru yra video voodoo 3500 ir sb live platinum veike nevisai taip kaip turetu…, bet pabandzius suinstaliuot winxp tas hardwaras ish vis neveike… Ir apskritai viskas loozhinejo galvojau nesukonfigurinta… bet po menesio knisimosi atsibodo ir vel ikishau win2k.
Kas link programu tai visos veikia (bent man) po win2k, na seni zhaidimai dos’iniai kai kurie veikia. O ish naujesniu nepastebejau jokio kad neveiktu gal mazhai zhaidziu
Ash uzh win2k
Pusmetį dirbu su W2K ir jokių lūžių, jeigu pats neprisidirbu, nors nukilinti procesą nesunku, nereikia net kompo perkrauti, įsimečiau SP3, kol kas viskas liuks, kiek teko žaisti, dar nebuvo, kad nesisuktų, tiesa, dosinės foksinės programos kartais užknisa, kol lietuvybę suderini, spausdinimą, reikia pažaisti su autoegzeku ir konfigsysu, na bet Liras padeda tai sukasi šiaip taip, o šiaip W2K geri. Dėl XP - 2 mėnesius turėjau, vaizdelis neblogas, visiškas ryšys su internetu, t.y updeitai, dainų pavadinimai ir kt., bet kartais atsibosta internetiniai pasiūlymai ką nors už mane padaryti. Žodžiu, dar žalioka sistema. Nu nežinau, kaip su SP1 suktusi, nebandžiau. Gal mažiau draivų pačiam ieškoti reikėtų, bagų mažiau būtų, gal. Po kiek laiko XP gal ir visai nebloga sistema bus, kai visi dirbs su pentiumais ketvirtais (ir aukščiau )ir RAM virš 1 gigabaito. Žodžiu, man kol kas užtenka 2000. XP dar palauks
xp jei home ir ne kazka veiki…na o jei atrodo kad zadi kazka super veikt 2000…bet siaip siuliciau xp prof nei win2000 nes pastarieji NE NAMAMS!! …kaip kas sugeba teip tas ir naudojas…
xp naudoju daugiau nei puse metu, deja… jau viena karta teko periinstaliuot, o taip tai xp labai stabili sistem, o kas del zaidimu suderinamumo tai zaidimai eina kuo puikiausiai tik kai kurie nenori leistis. Del softo, viskas veikia puikiai, tik nereikia persistenkt ir prirasyt labai daug ir ivairaus softo, tai labai stabdo xp, nes ir taip xp ryja labai daug ramo
isvada: win2000 Professional - profesionalams :]
Windows XP - eXPertams
o tai kam windows 98… ?
Cia ir vel tarpines beda instalinasi tas SP1 ant korporatiniu XP tik reikia su galva,o ne su uzpakaliu dirbti.
arba rinkimes ateiti,o ne praeiti.