Kaip visi matome kuro kainos pastoviai kyla ir ateityje greiciausiai nekris…Taigi man su benzu vazineti darosi brangu: lieka dvi alternetyvos- dyzelis ir dujos. Dyzelio kainos jau pakilusios ir skirtumas nuo benzo sudaro 20-30centu/litras, taciau nereikia pamirsti,jog masina dyzelio vidutiniskai valgo 6-7litrus mieste, kai benzinines 9-10 ir daugiau. AIsku yra alternatyvai dujos, bet karta jau turejau-tai dabar noriu dyzelio,visgi dujos buvo pigus kuras,taciau problemu vazinejant buvo. Noriu isgirsti Jusu nuomones ir komentarus. Mastau apie 9-12metu dyzeliuka,kurio kaina nevirsytu 2000e. Klausimas butu ne kokia masina pirkti,o ar verta pirkti dyzelini automobili per metus pravaziuoju ~15 000km, tai nera labai daug. kokios ateityje bus dyzelio kainos?
Buvau Svedijoje. Ten pvz. su dyzeliu brangiau vazineti nei su benzinu. Sis palyginimas netiesioginis, nes dyzelistai moka didesnius mokescius gamtosaugai, kadangi dyzelinis variklis labiau tersia aplinka. Todel pvz ten perka dyzelius tik tie kurie labai daug vazineja. Dyzelio litro kaina siek tiek mazesne nei benzo bet mokesciai… Skaiciuoja zmones… Ir mes jau istojom ir seksim bendromis europos mamutes pedomis
cia siaip pamastytmui
butent mokesciu aspektas mane ir domina-kaip bus pas mus?
Jei toki ivestu-turbut nebutu verta su dyzeliu vazineti?
Kitas aspektas naujos ir apynaujes masinos vartoja labai mazai dyzeliuko ir yra labai ekonomiskos , bet iki tokios man dar toli…
man irgi idomoka darosi nes zmones su karbiuratorinem irangom ipurskimuose be problemu vazineja as irgi jau nemazai laiko antra auto su dijukem ir korbu… tfu tfu tfu tuk tuk tuk be bedu
Teisybe sakant tai nera negerai-viskas yra ok,karbas+dujos turbut paprasciausias variantas su kuriuo maziausiai problemu kyla vazinejant dujomis taupymas buvo, taciau fordas neekonomiska masina. jei mano fiesta vasara mieste eme ~9l benzo, ziema iki 12-13 tai spek kiek ji valge duju? vasara ~12litru iseidavo,bet trauka buvo geresne prie zemu sukiu ir prie dideliu prastesne, ziema sanaudos buvo ~13litru,bet delto,jog sildydavau ant benzo. tada pastebi,kad labai greitai benzas dingsta… (ryte pasildai, vakare pasildai kol langus nusigramdai ir litro benzo nera,o atrodo,kad vazineji tik su dujomis). trasoje fiesta labai ekonomiska buvo 5-5.5litro vaziuojant vidutiniu 100-110km/h greiciu trasoje.
O rimtas meistras, buves lenktynininkas, dabar A1 serviso sefas, tevui yra sakes, kad visgi - geriausia vazineti ant benzo. Kodel?
Privalumai vazinejant ant benzino:
Saugumas - 80%. T.y. ivykus avarijai, labai maza tikimybe, kad sprogs.
Agregatu kainos - beveik 30% mazesnes nei dyzelio.
Kuro sunaudojimas - beveik kaip dyzelio.
(Pvz mano Renault 19 ramiai vazinejant sueda iki 6.5 l/100 km mieste.)
Trukumai - vienas brangiausiu kuru.
O dyzelio kuro sanaudos nors ir mazesnes, bet jos issilygina, kai reikia ta masina taisyti. Pvz. imam pati paprasciausia varianta - reikia daryti kapitalini 1989 metu VW Golf 1.6 karbas ir 1989 metu VW Golf 1.6d. Tai benzininiam gera kapitalke kainuoja iki 1500 litu, o dyzeliniam - min. 3000 litu.
Tad ant ko islosiama?
O del duju - taip. Tai pigiausias kuras. Betr ir nesaugiausias. Didesnes avarijos atveju, tikimybe, kad gali uzsiliepsnoti automobilis - net 95%. Tad, ar verta moketi vos vos maziau, bet vazineti su bomba gale?
keli draugai nuo benzo persėdo prie dyzelinių pasatų, tai vienas jau remontavo variklį, kitas skundžiasi, kad nors ir pigiai, bet triukšmingai ir su vibracijom važinėja. Dar vienas, po benzininio kadeto nusipirko golf 3 universalą dyzelį, tai sakė, kad jau teko visokias smulkmenėles palei variklį keisti, kai opel varikliui tik tepalus keitė. Aš pats dyzelį pirkčiau arba kraštutiniu atveju, arba naujesnį. Nors vektros 1998 2.0 di variklis įspūdžio nepaliko… Man priimtinesnės dujos
Tikrai yra daug masinu,kurios su dujomis labai gerai sugyvena,bet yra ir tokiu kurios visiskai ne (pvz mano vectra ), cia aisku kalba eina apie paprasta iranga,o ne tiesiogini ipurskima.
Pagrindines problemos:
1.Visa elekrtine dalis turi buti tvarkinga (man tai neproblema,nes tai savaime aisku)
2.Saudymai (oro sklendziu lankstymai,nusokimai. Problemos sprendimas-salto variklio vedimas benzu ir tik poto jungti dujas)
3.Nedirbimas ant laisvu sukiu (apsuku sokinejimas, masinos drebejimas ir pan)
4.“Nivalinimas” (man tai neaktualu, siaip iranga galima susireguliuoti,kad trauka beveik nemazetu,pariebinant misini)
5.Voztuvu pridegimas (dazniausiai del vazinejimo su per liesu misiniu taupumo sumetimais)
6.Duslintuvu greitesnis susidevejimas (blogos kokybes dujos,rugstys visokios. problemos sprendimas-nevazineti su dujomis tada procesas bus letesnis)
7.Pastovus reguliavimai (jei gera iranga, su kompu,eco sistema arba masina labai gerai sutaria su dujomis, tai daryti tenka reciau arba netenka, bet paprastai to neisvengiama)
8.Papildomai uzimta vieta bagazineje (na audi 100 tai gal ne problema, taciau fiestos puses bagazines jau nebuvo sprendimas- balionas i atsarginio rato vieta.prasme? nezinau,nebent jus atsarginio rato nesiveziojat )
kolkas tiek
nu nepyk bet as tikrai kapitalkes nei benzui nei dyzeliui nedaryciau tiesiog susirandi kita varikly ir ok ir tai per pus pigiai benzinis golpo kazkur 200lt o kapitalke sakai 1500
kalbant apie ekonomika… tajp dyzeliukas daug ekonomiskesnis, paziurekim naujus aftomobilius… dyzelis pakankamaj galingas… pagreitejimas iki 100km/h kajp benzininio, o kuro valgo 6litrus… na apie senesnius… nezinau dyzeliu varomas automobilis vistiek maziau srebia nei benzu… aisq turi susitaikyti su tokiom salygom:
netraukia
garsiau dirba
jai masina tvarkinga… nereiks ten daug prieziuros… o jaj nusiperki netvarkinga… taj ner ko noret kad kazkas genda xex kol dar gaunu dyzeli po 1.60 taj as tik uz dyzeli
Su viskuo sutinku isskyrus tai,ka isvardinsiu
Daliu skirtumas nera toks reiksmingas kai kalbam apie vaziuokles dalis, taciau kai kalbam apie variklio tada taip bet ar daznai jas keiti?
Yra ekonomisku benzininiu automobiliu, taciau ziurim ta pacia marke benza ir dyzeli: golfas 1.6 benzas 9-10l benzo mieste, 1.6d ~6l -skirtumas aiskus.
Kapitalinio kainos turbut A1 servise? iprastai dyzelio kapitalke kainuoja 1500-2000lt vw draugas pasidare uz 1500lt bet ilgam ramu.
Tu teisus-ta galimybe yra. bet pripazinkim ir tai,kad gali nusipirkti ir benzinini varikli uzdrozta,tik jo taisymas bus pigesnis bet kuriuo atveju su senesniais dyzeliais trauka yra prarandama, taciau juk ne visiems ji svarbiausia
Atsakysiu dabar vudziui - del remontu dyzeliu ir benzinu. Dyzelis net su labai nekokia kompresija dar vaziuoja… ir vaziuos… ziema aisku beda, bet siaip vaziuoja iki kapitalkiu jie ilgai nedaeina. Dabar dar toks pastebejimas - remontas brangesnis bet daug retesnis. Kad ir elektrine dalis - ant jos GILIAI px yra dyzeliui (bent senesniem apie kokius ir kalbam ) Viskas ten kazkaip paprasta… nu nezinau kiek kas pazystamu turi dyzelius tai dar apie matoru trukumus neteko girdeti, o va benzai tai… nu bet dujos valdo
Renault 19 tikrai mieste tau tiek neuzteksTu cia nurashei ish knygutesTeorishkai naujos mashinos sanaudos gal ir tokios,bet praktishkai to neraJei nusiperki mashina ir pradedi galvoti apie kapitalinius remontus,tai gal tada dvirati pirktiKiek turejau mashinu ir dizeliniu ir karbiuratoriniu,nei vienos variklio neremontavau.Pavazineji 2-4metus ir parduodi.Ir zmogus tokliau su tuom varikliu vaziuoja.O jei toks reikalas prispirtu tai ish lauzyno pigiau visa varikli nupirkti.