Ka tik i duris paskambino, nuejau atidaryti ir pamaciau stovinti vaikina (gal apie ~15m).Jis varganu, baimes, skausmo, asaru kupinu zvilgsniu pazvelge i mane ir tyliai paklause, gal galeciau jam duoti centu, ar bent jau duonos riekute? Daviau as jam lita, jis mane dar paprase, gal turite nereikalingu rubu, batu senu? As paziurejau i jo batus ir pamaciau beviltiska vaizda- jo batai buvo apiplyse Deja, kokia ziauri bebutu ta tikrove, bet ji yra… Antro prasymo as jam negalejau ispildyti, nes visus nereikalingus rubus isvezam i proeglaudas ir pan… Tai wa ir norejau jusu paklausti, ar jus atsiliepiate , atkreipiate demesi i tokius prasymus?
p.s. tai tikrai nebuvo apsimetelis.Apsimeteliu daznai irgi ateina, bet jie praso tiktai vieno- pinigu, ir buna geriau apsirenge nei sitas…
Jo dazniausiai duodu… siaip viena karta, einant is kavines, kazkokia moteris paprase kad duotume jai pinigu, tai su draugem susimetem , ir 5 davem, labaj dekojo mum, ir siaip mes buvom isitikinusios, kad ji ju nepragers…
Siaip tai as uzjauciu, netgi duodu pavalgyt dazniausiai, nes tuomet isitikini, kad jiems tikrai to reikia, o del lito tai labai daznai susimastau ir neduodu, nes man atrodo maistas svarbiau nei tas litas… gal as ir neteisingai galvoju…
…Nu shiaip tai jei jam tikrai blogai tai tada tikrai uzhjauchiu …bet zhiauriai nervina tie visi bomzhai…kurie prasho tik pinigu …Ish mano gyvenimo :atejo viena kart tokia bobulyte apiplyshus ir t.t…prashe pinigu …buvau viena namie,pinigu neturejau …tai sakau: ash galiu duot ko nors kito,uzhvalgyt ar shiaip… o ji sako: B*** kam man to maisto… tai vat …tokios tokeles…
cia gal buvo tik antras kartas, kai manes paprase ne apsimetelis…aisq daznai gatvej papraso kokie alkocholikai padeti, bet dazniausiai i tokius demesio nekreipiu.Ir aisq, visiems juk nepadesi, bet kam gali,tai kodel nepadet? Pernai metais per kaledas nesiau dovanu i vaiku namus, ir mylimiausias zmogus pasauly pasake, “UZ gerus darbus atsilyginama gerais”…Laukiau as to gero darbo, kaip kokio isganymo ir sulaukiau…Tikekit tuo ka darot.
…vat ir man tokiu pasitaike zmogeliu,kai gyvenau dar lietuveleje…
…bet dauguma ju prasydavo pinigu…,kiti siaip rubu,ar ko nors valgyti…
…bet ne visi yra tokie kokie atrodo… dazniausiai jie apsimeta… kelis kartus teko pagelbeti tiems zmogeliams ir kai kurie is ju, tiesiog uz duotus pinigus pirko alhogoli… nuo to karto ne vienam negelbejau… tiksliau neduodavau pinigu…
…dazniausiai nupirkdavau,ar duodavau ka nors…jai ateidavo tokiu vargsu zmogeliu…(arba kaip sakant apsimeteliu )…
…istikruju gaila tokiu zmoniu… …bet kai jie taip elgesi…perka alhogoli…ir jo tikslas yra kiekviena diena isgerti ar prisigerti…ne taip jau ir gaila pasidaro… vien tik pagalvojus…kiek susirinko pinigu dar pries tave…
…ir siaip jie patys kalti…del to…jog tokie yra dabar…
aleliumas> as irgi visuomet mieliau duodu pavalgyt nei lita, nes tas litas nezinia kur nukeliaut gali (pvz tevai is jo atimt gali ir pan. visko gi buna).Paziurejau per langa, tai buvo, kurie dave ir valgyt ir rubu.
Buvo visai nesenai. Skambutis i duris, o ten gal kokiu 6 metu mergaite stovi,prase pinigu nes neturi ka valgyt, o kazkas is artimuju mire,daviau kelis litus, tikrai nemanau, kad ji juos pragere
…na tai galima iskirti tokius atvejus… …bet tu juk nzn kur ji nuejo…
…pasitaike keleta tokiu atveju…vilniuje…jog mazi vaikai renka pinigelius…o po to juos atiduoda…suaugusiems… maciau ne viena karta…ypac…prie smc…vat…
…taigi…nelabaij duodu…ir pasitikiu…zmogumi…geriau jau nupirkti…