Ar turejote kokiu rimtu negalavimu, kuriuos butu sukele kontraceptikai?

Ar turejote kokiu rimtu negalavimu, kuriuos butu sukele kontraceptikai?

Kazkada naudojau Novynette, bet trumpai, nes issireguliavo ciklas, o ir pilvo skausmai prasidejo, tai nuo to laiko - jokiu net nebebandau. Ne

Širdies ritmo sutrikimai… ačiū dievui atsistatė. Tai dažnas reiškinys rūkančioms + hormonines tabletes geriančioms ir + jei tau daugiau kaip 35 metai, bet kad man 23m. taip nutiktų… niekas neprognozavo. Bet kaip sakant, prognozės ateities nenumato… Ne

As gal kokius beveik 4 metus geriau “Cilest’a”. Jokiu salutiniu reiskiniu pirmus metus nejauciau…Po poros metu pastebejau, kad pradejo tinti blauzdos labiau, ypac i vakara…Niu, pas mane paveldejimas - bo tevai turi problemu su besiplecianciom kraujagyslem…Daugiau gal ir nieko nepastebejau…Isskyrus tai, kad palygint su iki vartojimo ir po - akivaizdziai skyresi plauku bukle…Is tankiu,storu, besibanguojanciu jie tapo plonesniais, tiesiais…Pati to net nepastebejau iskart, tik per laika, lygindama nuotraukas…

ir atsitiko, kad issiskyriau su tuometiniu draugu ir ryt Kt nebeliko reikalo…Po nutraukimo pirmus 3 men kaip ir nieko…Veliau pradejo riebet veido oda, pries mmm atsirasdavo spuogeliu, greiciau riebaluodavosi plaukai…Skausmingos mmm…Po pusmecio pastebejau, kad kazkiek sumazejo krutineMirkt Nu, zodziu, tas periodas, kai organizmas eme valytis nuo kt, buvo bjaurus - spuogai, plaukai, nuotaikos ir t.t. Dabar jau 1,5 nuo to laiko, oda jau susinormalizavo ir plaukai atsistato…

Dabartinis Vyras operuojantis medikas…Jis man ketegoriskai uzdraude gert kt - vien todel, kad turint problemu su koju venom - pas mane kol kas tik polinkis tinti, kt vartot negalima, nes taip kraujagyslem kt esanti kazkokia medziaga (progesteronas?Nekaltas) dar labiau kenkia…ir tuo budu skatina varikoze venu…Kalbejau tuo klausimu su solidziu angiochirurgu - jis ta patvirtino…Beje, draugas pasake, kad operuojant mato, kaip pakenktos moteru kraujagysles, kepenys…pooperaciniu periodu zymiai daugiau komplikaciju…prasciau gyja pjuviai…
Is ginekologines puses - esnat tam tikroms indikacijoms, kai kurioms sunkiai atsistato vaisingumas…Ir apskritai, skiriant kt, kruva tyrimu reik padaryt, o jau tada juos skirti…Zodziu, man artimu mediku nuomone tuo klausimu vieninga - kt - blogis, kurio del itin dideliu pinigu neina kaip nors apriboti…

o man kraupu skaityti, kai su medicina susijes zmogus tokias nesamones sneka. Pagal tokia logika viska reiketu uzdrausti. Ka tavo vyras sneka apie narkoze? Tiesiog vitaminai? Ne, tai grynas nuodas, BET ji reikalinga, kaip ir kiti vaistai, kaip ir KT. Geriau abortas, geriau stresas, prarastos pajamos ir t.t. KT blogis, bet uzdrausti…

ko čia kraupti? narkozę žmogus renkasi, kai kitos išeities nėr Nekaltas tuo tarpu kontraceptikai (dėl informacijos stokos) neretai pasirenkami lengva ranka, žinant tik jų pliusus Nekaltas būna atvejų, kai kontraceptikai - mažiausias blogis esamoj situacijoje, esant kai kurioms ligoms - netgi vaistas, bet informacijos apie jų neigiamą poveikį aiškiai per maža Nekaltas

Va ir visa esme, kad zmogus renkasi maziausia blogybe. O info sociai, kad ir informacini KT lapeli galima paskaityti, visi salutiniai poveikiai surasyti Mirkt tik beda, kad niekas netiki…
O dar didesne blogybe, kad musu gydytojai kaip is tundros. Dar neteko girdeti, kad kam israsytu KT ne is lempos… Blogai

Num jo… kazin ar daug tokiu, kurie israso juo po tyrimu kokie priklauso… kai man siule, tai padave keleta lankstinuku reklaminiu pasiskaityti ir nurode, kad vat pagal amziu tai vienas ar kitas tiktu ar netiktu. Daugiau nieko.

Na man tyrimus visus kokius tik reikejo atliko Nekaltas Ir KT tiko, nors ir reikejo poros menesiu, kad priprasciau.

o narkozę kasdien daraisi Kvankt?

drisciau teigti, kad renkamasi ne maziausia blogybe, o patogumas/galvos nesukimas Mirkt

Lengviausiai prieinama ir brukama info, deja, nurodo praktiskai vien pliusus. Vat, kodel daznai ignoruojamas paklodes ilgio infolapelis ir man idomu Cha cha, bet gal todel, kad ir patys ginekologai daznai jas nusviecia vos ne kaip vitaminus Blogai, netgi salutini ju poveiki, toki, kaip padidejes apetitas, nurasineja mol valios stokai Baisus

man niekas neįrodys, kad bet kokios tabletės yra nekaltos

Ner istirtas ju poveikis antrai treciai kartaiNekaltas tai jei mum matomo plika akim blogio nesijaucia tai nereiskia kad musu vaikai ar anukai nekentes del musu patogumo saugiai myletis Nekaltas

Ir kaip kazkas ciaz sake…netikiu kad kokios nors tabletes neturi blogo poveikioŠypsena

P{ati geriau metus su pertraukom,isbandziua keleta(diane35,logesta,novynete) tai vienas ar keletas salutiniu poveikiu buvoTaip galvos skausmai,pykinimai,svoris auga/mazeja,krutine padideja(kas moterim budinga nestumo metuNekaltas) na ar tai normalu???
Tiesa apie venu varikoze(pleistrai KT),tiesa apie pazeistas kepenis(tabletes) ir t.t.t.t.t.t. glogi blogis blogi Velniūkštis

kažkur skaičiau, kad KT paveikia būsimus vaikus, ypač berniukus Nekaltas

bet tai tėra nepagrįsta medikų prielaida… maždaug: "kaip gali būti, bet kaip yra išties… nežinia"

Įžvelgiu paskutiniuose postuose analogijų tam tikrų…UK mokslininkai paskelbė, kad Temzėj maždaug ties Londonu nuo moterų šlapime esančių KT patenkančių į upę išnyko/baigia išnykt vyriškos lyties žuvelėsMirkt

O kas dėl kt poveikio kraujagyslėm - tai yra įrodytaTaipTaip…pvz, VU universitetinės ligoninės angiochirurgijos skyriuj moterų, vartojančių kt bei turinčių problemų su kraujagyslėm operacijos atidedamos - siekima sumažinti daromą kt poveikį ir tuo pagerint pooperacinę būklę.

manau, kiekvienai tai labai individualus dalykas, as vartojau kontraceptinius pleistrus beveik 3 metus ir jokiu negalavimu ar svorio priaugimo nebuvo, dar net maziau sveriau, 50 kgLaimingas

As vartoju “Regulon”, is pradziu skaudedawo galwa ir wemdawau, o paskui wiskas praejo, issityriau ir gydytoja leido toliau wartoti Šypsena dabar normaliai Šypsena
siaip noreciau rasti koki kita patogesni warianta Taip

Džiaugiuosi, kad iš savo asmeninės patirties negaliu nieko pasakyti apie kontraceptikus Nekaltas - nei mane kas nuteikinėjo, nei švietė šia tema (nors šeimoje yra medikų), tiesiog nuo pat jaunystės turiu vidinį įsitikinimą, kad chemijos naudojimas reguliuojant pastojimą-nepastojimą yra blogis ir tiek Nekaltas Tiesiog visada turėjau įsitikinimą, kad betkoks chemijos krovimas į organizmą gali vėliau atsiliepti būsimų vaikų sveikatai Nekaltas Kažkaip moku susitvarkyti savo seksualinį gyvenimą ir be chemijos vartojimo ir kol esu vaisinga ir žinau, kad dar norėčiau susilaukti vaikų, nerizikuosiu jų sveikata Nekaltas
Gal aš ir neteisi, bet jeigu įmanoma nenaudoti, tai kam naudoti Nekaltas

…o dar draugių istorijos tik sustiprino mano nusiteikimą PRIEŠ Nekaltas Nors daugumai buvo skirtos tabletės, kad išgydytų kitas problemas - spuogus, skausmingas iki samonės netekimo mėnesines ir t.t., turėjo skausmingų pasėkmių - kraujagyslių trombai (teko operuotis kojas), migreniniai galvos skausmai…jau nekalbant apie svorio padidėjimą ir celiulitą Nekaltas

geriu cilesta gal jau du metai…jau pora menesiu ji nutraukus…bet nei pries nei po netuirejau jokio salutinio poveikio…jis man idealiai tinka…kazkokius geriau priestai tai visa isberdavo bet greit nutraukiau(dabar net ju pavadinimo nebepamenu)