Ar reiketu pasielgti slykciai
Zmogau,tiesiog tipinis atvejis-nori ysitikint draugystes pagrystumu-nusivesk drauga y kalnus arba paskolink pinigu patyriau kazkada beveik analogiska situacija,kiek friendship`as besitesia po panasaus incidento,jis jau nebe tox ,nei iki tol.Ir mes abu tai supranta,.Nors tiesa sakant ,man nuo to daba nei salta nei silta.Y kalnus kartu nebeiciau
As nesuprantu, kodel pasikalbeti apie skolos susigrazinima yra slykstu. Nepritariu minciai, kad jei negrazino laiku, reikia kaip nors atkersyti. Kad neskolinti - pilnai pritariu. Buvo proga isitikinti kaip zmogus ziuri i savo skola ir i savo pazadus. Nemanau, kad kita karta jis elgtusi 100% kitaip. Kitas dalykas - kazka jam blogo padaryti. Na, o jei jis uzmirso arba mano, kad jei anksciau jo neskubinote grazinti pinigu, reiskia dar galite laukti? Yra tokiu zmoniu, nenoriu ju teisinti, bet mintis kad reikia kazka blogo uztaisyti, kai zmogui nebuvo net priminta apie skola man nepatinka.
As pats beveik nesiskolinu, o paskolinus kitiems labai ivairiai budavo. Pries kelis metus vienos skolos paskolinus 1600 Lt dviem savaitem (tuo metu buvo 2 mano atlyginimai) teko laukti pusantru metu. Taciau dziaugiuosi, kad del to nesusipykom su tuo draugu, nes jis pinigus naudojo tikrai reikalingam dalykui, bet naiviai - patikejes kito zmogaus pazadu, kad va tuoj duos jam 2000 Lt ir tada man skola grazins. Tas zmogus pinigu draugui taip ir nedave, tai paskui tuos pinigus galu gale pats surinko. Dabar kartu kartais koki bizneli prasukam. Be to kartais neaisku ir ka galima skola laikyti. Pvz., atlikom kartu uzsakyma, uzsakovai neatsiskaito su jo imone jau kelis menesius iki galo ir jis man skolingas. Kelis tukstancius litu. Ka dabar tureciau daryti - reikalauti savo pinigu uz atlikta darba nutaises poza "nieko nezinau, savo darba padariau ir noriu savo pinigu, o is kur tu juos paimsi cia jau tavo reikalas"?
Dekoju visiems uz Jusu nuomones, bet visgi as ne apie pinigus…
Teks sutikt su kazkur girdeta fraze: Draugai ateina ir išeina. Priešai kaupiasi.
bet jeigu jis irgi mano, kad jūs tikri darugai, tikrai neturėtų tapti priešu, kai tu jam subtiliai apie skolą užsiminsi. O kaip tau nutylėti tuos 100 lt? Juk pinigai ant medžio neauga, tu juos uždirbai ir jam davei, tai lai ir grąžina. Jei būtų brolis ar tėvas, aišku, kad neimtum, bet jis tik draugas (kas, kad labai geras; aš irgi tokią turėjau, o dabar supratau, kas per žmogus buvo - paskaityk jei įdomu, kažkada rašiau ir klausiau, ką daryti).
Tokiu atveju, manau, tiesiog reikėtų priminti apie skolą ir tiek. Nesvarbu, kiek tu uždirbi, tačiau ir penki litai kartais yra daug. O karmos apsivalymas čia tikrai niekuo dėtas