Ar pastebejote,kad rusakalbiai vel kelia galvas?
Jei as isvykciau is salies i kita,tai stengciausi laikytis tos salies istatymu ir reikalavimu.Daugelis kitatauciu(daugiausia rusakalbiu) to nenori pripazinti.14 metu praejo po nepriklausomybes,o jie nesistengia ismokti lietuviu kalbos.Kai kurie ir cia esantys bangoje vartoja rusiskus barbarizmus ir net temas kuria su klaidomis.Kodel as turiu skaityti visokius rusakalbiu barbarizmus budama tos salies gyventoja ir piliete nuo gimimo.Tai gal jie tegul prisitaiko prie musu istatymu ir reikalavimu.Musu tautieciai isvyke gyventi i kitas salis tu reikalavimu laikosi. Kalba,ir raso tik tos salies valstybine kalba.Kodel leidziama naudoti rusiskus barbarizmus? Zinau net mokytoju,kurios jau Lietuvoje gyvena koki 20 metu ir nesistengia ismokti lietuviu kalbos.Kadangi rusakalbiu vaiku mazeja,tai mazinami etatai,o jos paduoda mokyklu vadovus i teismus,nes yra atleidziamos is darbo.Kaip gali jai leisti dirbti su lietuviskomis grupemis,jei ji nemoka arba sunkiai kalba lietuviskai.Buvo metas,kai visi rusakalbiai dirbantys valstybinese istaigose turejo laikyti valstybines kalbos egzaminus.Tada mazai i tai kreipe demesio ir visiem israse tuos pazymejimus.Dabar jie isdidziai pakele galvas visiem rodo,kad turi tokius pazymejimus ir laksto po teismus jais mojuodami ir skusdamiesi,kad jiems neduoda darbo. [moderuota thaddeus]
Labai gerai yra ishsireishkes filosofas Arvydas ŠLIOGERIS: “Man atrodo, ateina laikas vėl įvesti tam tikrą cenzą. Kai prancūzų revoliucija paskelbė tokį idiotizmą, kad visi yra laisvi ir lygūs, apribojimų buvo atsisakyta. Kiek dabar Prancūzijoje ar Olandijoje yra arabų? Milijonai? Ar jie gali būti tų šalių visateisiai piliečiai? Negali. Kalbėkime atvirai. Ar gali Lietuvoje būti visateisiai piliečiai rusai? Nebent vienas kitas, nes rusas žiūri į Maskvą. Tai yra potenciali penktoji kolona. Tai ir buvo ne kartą įrodyta. Nesu rasistas ir Lietuvai gal dar kol kas prancūzų problemos negresia. Tačiau esu už cenzą nebaigusiems, pavyzdžiui, vidurinio mokslo.”
na as ne rusas ,bet manau kad reikia moket kalba tuos salies kurioje ilgai gyveni ir dirbi o tokiu kurie 20 metu gyvena ir nemoko tai as nesuprantu
nors ir nera ko ant ju vazynet
jau ir nenoredami galima ismokt. Pats mokausi lietuviu kalbos apie 10 metu, ir pasakysiu kalba fantastiska
,labai grazi,nesigailiu kad ja moku
Misele, nepastebejau… O siaip panasi tema, su komentarais, tinkanciais siai temai: [bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/350455.50 1-=(1802422345](http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/350455.501-=(1802422345) O sia (Miseles)tema siulau rakinti.
Nepasizymi proteliu…matosi.Gerai,kad tavo balsas i dangu neina.
Nu ka… matosi ir ash nepasizymiu proteliu . Ui, kaip cia dabar prisipazinau
P.S. pasiulyma del rakinimo moderai visgi turetu pasvarstyti.
O shtai gerbiamas Paladis turetu ish viso susilaukti grieztos sankcijos (pvz. bano bent kuriam laikui) uz svetimu minciu pateikima be jokios nuorodos i autoriu. O gal Paladis - tai p. A. Shliogeris? delfi.lt/news/daily/comments/article.php?id=5461265
Negalima nesutikti su temos autore…
Dar viena nesamone is serijos “Nemusiskiai kelia galvas”. Man tas pasakymas “kelia galvas” duoda tiesiogine nuoroda i temos autoriaus Murzos lygio intelekto koeficienta. Norejau pasakyti, labai zema. Jaunatviskas nekantrumas. Senieji sovietiniai “nelietuviai” po truputi ismirs, o naujieji tures tik rusiskas pavardes ir tautybes grafoje anketose rasys “rusas”. O kodel jie turetu kelti galvas…? Nebent kadanors lietuviai kitataucius butu ant keliu parklupde. Kiek atsimenu nesena 50 metu istorija, taip nebuvo. Beje, paradoksas. Lietuviai Lietuvoje labai pyksta ant lenku uz musu ne 10000 neturincios mazumos “skriaudima” Punske. O tuo tarpu bet koks kulturinis 200 tukst. rusu judesys priimamas kaip priespriesa Lietuvos valstybingumui. Sunku su tolerancija. Dar sunkiau, kai bijomasi kazkokio baubo…
sėkmės
kai man trūksta lietuviško žodzio, kuris mano mintį perteiktu kuo tiksliau, skolinuosi iš kitų 4 man žinomu kalbų
yep
o mane dar nervina patriotes vaidinančios debiliukės, kurios net lietuviško raidyno savo apgailėtinoje rašliavoje panaudoti nemoka
čia tai jau tokie paistalai, kad net juoktis nėra jėgų - Ispanija, Portugalija, Vokietija, Anglija…- išvardinau tik tas šalis, kuriuose pats buvau ir mačiau, kokia padėtis yra iš tikro. Dar galėčiau paminėti JAV, bet apie tai žinau tik iš mano draugų bei pažįstamų pasakojimo…
Tai keli galva, Zaborek ?
Jauciamas priesiskumas kitoms tautoms… O tam yra pavadinimas. As esu baigusi rusu mokykla, nes gimiau Rusijoje, ten augau. Kadangi mano mama yra lietuve, skaitau save 50/50 lietuve. Bet kadangi gyvenu, mokausi ir dirbu Lietuvoje manau privalejau ismokti valstybine kalba. Cia as sutinku su temos autore. O del visos tautos (siuo atveju rusu) taip kalbeti nedrysciau - yra zmoniu kurie net nenori ismokti lietuviu kalbos, bet juk yra zmoniu, su kuriais pabendraves net nepasakytum kad jie rusai - kuo puikiausiai kalba lietuviskai. Tai priklauso nuo paties zmogaus nepriklausomai nuo jo tautybes.
mano visalaik pakelta…
…o kieno dar reikia pakelt…?
…bet gal dar ir prie Mein Kampf prieis…
bravo
oho, pasirodo ir filosofai banguoja …
Na as dabar kremtu aukstaji moksla Vilniuje. Atvykau is mazo miestelio todel anksciau su rusakalbiais zmonemis neteko daug bendrauti. Is esmes esu tolerantiskas ir man netrukdo rusakalbiai pvz yra rusakalbiu grupioku, jie tarpusavyje kalbasi rusiskai, su manim lietuviskai, negalima sakyti kad ju lietuviu kalba bloga, ar netaisyklinga, ir man netrukdo tai kad asmuo kalba kita kalba negu as. Bet pavyzdziui senesne karta, konkreciai - destytojai (tokiu yra keletas) nemokantys lietuviu kalbos tikrai nepatinka. Kai per paskaitas tenka girdeti “nuuu niisivaiduoju”, “nisupraantu kas ci niaisku” tai tkrai nervina… Norejau tik pasakyti kad jaunesnio aumziaus rusu/lenku ar kitos kilmes zmones tikrai gerai alba lietuviskai ir skustis nederetu.
gyvenk kur nori, daryk ką nori, tik kad kitiems netrugdytum…
Atleiskit, ponai, gal ir siek tiek kategoriskai temos autore issireiske, bet nereikia skiest, kad visi 20meciu kartos rusu jau turi tik rusiska pavarde ir puikiai snek lietuviskai - ne velnio. Ir tai rasau is patirties, o ne is bendro ispudzio “kaip turetu buti”. Vilniaus rusakalbiai jaunuoliai, jie netgi diktuoja savo kalbu madas, stengiasi visur sneketi rusiskai ir specialiai visur kalbina zmones rusiskai. Kodel? Ats.: Nes as rusas, ir zmones TURETU sneketi su manim rusiskai. SSRS sindromas persimetes is tevu, mielieji. Ps.nenoriu nieko izeisti.