Ar nuo triušių gali susirgti žmonės?

Ar nuo triušių gali susirgti žmonės?

Auginame triušius ir mums ištyrė, kad jie užsikrėtę toksiplazmomis. Girdėjau tai pavojinga ir žmonėms ar tikrai?

na nezhinau…ishvis nesu girdejus apie tokia liga…kas chia tokio?..Drovus

nu nezinauNekaltasbet manau, kad taipBaisu

Na ir nickas tavo. (atsiprašau, vėl mane kažkas gali užsipulti dėl to nicko).Baisu
Šiaip toksoplazmoze gali sirgti žmonės, na bet sveikam žmogui nėra ko pergyvent. Valgykit triušieną į sveikatą. Bet jei turi kačių, tai pasaugok savo nėščią žmoną (jei ir tokią turi), mat toksoplazmos pavojingos dar negimusiems vaikučiams. Bet tik galutinės subrendimo stadijos, tai yra tos stadijos, kurios randasi pas kates, bet ne pas kitus gyvūnus, tame tarpe ir triušius.

Deja taip.Jopamat kai mus uzpuole,tai mes viska dezinfikavom,net arbatinius saukstukus.Triusiai neissigelbejo,krito viens po kito.

O Jezau,vargsai jus…9ir triusiai ,ir zmones)

Tai čia ponuli triušiai gaišo nuo maro arba miksomatozės, ne nuo toksoplazmozės. Ar tau tas pats nuo ko?

toksaplazmoze galima apsikresti ir nuo kaciu. viena toksaplazmozes atmaina, jei taip galima pavadinti- igimta, kai vaikas jau is motinos gauna, kitu budu- igyta. Dazniausiai zmogus nejaucia jokiu pakitimu, taciau nesciosioms negerai. Vaisiaus apsigimimus skatina. Mano krauja tyre nuo toksiplazmozes.

Kol kas įrodyta, kad tik nuo kačių.

nezinau ar tik, bet nezinai ar tu neturi igimto Šypsena. Todel sunku pasakyti nuo ko ir kaip igyji

Taip, toksoplazmozė - bjaurus dalykas, ne be reikalo visų nėščių moterų kraują tiria.
Bet tai dar ne viskas. Jei aplink tuos triušius šmirinėja pelės ir žiurkės, tai lengvai gali užnešti leptospirozę - ji irgi užkrečiama žmonėms.

Tai va,kol vyko diskusijos,ko jie gyventi nebenori ,nutareme nelaukti finalo ir viska isdezinfekavome.Taip ramiau.

Pantera+ jaučia pakitimus ir žmogus, ypatingai, jei jau turi įgimtą toksoplazmozę. Metasi ji į nervų sistemą, į akis dažniausiai, bet gali prikibti prie bet kokios organo ir "gadinti jam gyvenimą". Jei apsikrės motina pradžioj nėštumo - didelė tikimybė, kad vaikas bus apsigimęs arba išvis neišnešios, jei pabaigoj - gims turėdamas tą bjaurybę.
Nėščiajai geriau kačių privengti, jos eksrementų dėžutės netvarkyti, nevalgyti pusžalės mėsos (ten kažkokie kepsniai būna nedakepti) (ir ko sakyti nereikia higienos laikytis)

gal mane blogai infomravo gydytojai kurie tyre, jog zmogus nejaucia jokiu simtomu. Kazkaip keista, kad skirtingi gydytojai ta pati tvirtino: ir klinikose ir vilniaus genetikos centre

Nu nejauti, kad bet kaip buvo man (nes turiu įgimtą tą zarazą), vaikystės prasidėjo neurozė, vienai akiai chana, tyrė daktarai (tuo laiku, kai gimiau dar niekas tų tyrimų nedarė nėščiosioms ir niekas nežinojo kas man yra) nustatė tuberkuliozę ir t.t. Kai jau rado kas yra, apgydė (iki galo neišgydama), akis susitvarkė savaime, tik liko randas, kuris man vaizdą užstoja ir jau nervai pakenkti… Va toks ir jautimas…

Jaučia tie kurie turėjo įgimtą. O įgyta retai būna, kai nusilpusi imuninė sistema, pvz sergant AIDS. Tuo tarpu nereikėtų maišyti nešiojimo toksoplazmų nuo ligos, kai pasireiškia klinikiniai požymiai. Nešiotoja moteris nieko nejaučia, tik perduoti gali parazitus kūdikiui dar įsčiose, o tuomet kūdikiui pakitimai labai rimti. Jei jau neturi įgimtos tai nėra ko pergyvent išskyrus tai, kad išsitirti kai laukiesi vaiko.

as irgi ja turiu. nors parasiusi suabejojau,nebeprisimenu Nežinau

As apie ta ir kalbu, tik netiksliai apibreziau, jog nesiotojai to viruso nieko nejaucia Šypsena

Bet reiktų prisimintiTaip Bent jau prieš ruošiantis pradėti vaikelį išsitirti ar nepaūmėjo, nes ji gali bet kada paūmėti. O paūmėjus vaikučių nebus Ne