ar legalu gyventi statyboje?

ar legalu gyventi statyboje?

leidimas statybai iki 2016m
jau gyvenu,be apdailos,vidaus durų,garažo,bet priduoti noriu kai prisijungsiu prie centrinės kanalizacijos ir vandentiekio,o ves tame rajone tik po kelių metų…
reikia gyvenamosios vietos deklaracijos,kur kreiptis(seniūnijose nuo 07.01 atrodo galės)ir ar iš vis tokią gausiu,jei namas neįteisintas?
ar reikia pirma į registrą įsiteisinti,tipo dalinis užbaigtumas?
didelių išlaidų dėl popieriuko nesinori?

Teoriskai, nepriduotame name gyventi negalima. Bet prktiskai gyvena. Svarbu, kad kokis "geras" kaimynas neiskustu, kad proto nepimpintu statybu inspekcija.
Del iteisintos nebaigtos statybos, ko gero taip pat negali gyventi, nes nebus visu tarnybu parasu…

gali deklaruoti gyv. vieta ir neregistruotame name. Jei neturi adreso, eini i seniunija su nuosav. dok. ir statybos leidimu, gauni pazyma apie adreso suteikima, tada eini pasu poskyri ir deklaruoji gyv. vieta.Patikrinta asmeniskai.

o kas trugdo priduoti nebaigta statyba pvz baigtumas 90 proc ???
kaimynas tai vis prasitesia statybu leidima ir jau 8 m gyvena taip Cha cha

taigi yra tokių gąsdintojų,kurie sako,jog tik pasisakysi,kur valdiškoje įstaigoje,kad neįregistruotame Registre name gyveni,tai praneš kur reikia, baudelę iš karto užsidirbsiApakęs

kiek zinau, tai turi buti tam tikras namo baigtumo %, kad butu galima gyventi,t.y. kad butu saugu ten gyvenentiems. Realiai musu niekas nieko neklausinejo, isdave reikiamas pazymas ir deklaravom gyv. vieta.Tiesa, namas buvo baigtas, bet dar ir dabar (praejo metai) neregistruotas.