ar kas nors esat patyre rasistini (nacionalistini) priekabiavima?
cia gal daugiau lietuvius S.Airijoj liecia…
airijoje kazkada restorancike vieno airio apie S.Airija neprisimeno ko paklausiau …kazkur 20 zmoniu i mane atsisuko ir pradejo ziureti …kazkaip nejauku pasidare , bet cia ne priekabiavimas …
Pats gyvenu Belfaste jau 7 metai, dauguma cia normalus zmones. Is tu kur susiskalde (kurie vis dar jaucia pykti vieni kitiems, tokiu dar irgi uztektinai), dauguma kaip nekeista pabreztinai geri uzsienieciams: sneki su airiu/kataliku - bus kaip silkas su tavimi ir keiks anglus/protestantus: kokie jie ‘tokie ar anokie’… ir atvirksciai. Tikrai tas krito i akis. Jiems svarbu gi ‘tarptautine nuomone’ Del ju kovos tarpusavyje cia is vienos puses ir nera ‘naciu’ ar panasios galvosenos tipu daug, arsieji elementai per daug ‘savo’ reikalais uzsieme. Is kitos puses del tu kovu, s airijos ‘vardo’ cia nera daug ir svetimtauciu palyginus su likusia UK ar Airija. kiekvienas incidentas su kitatauciais buna placiai apskelbiamas ir smerkiamas (racial equality ir panasiai agenturu koncentracija/valdzios parama joms cia tikriausiai didziausia pasaulyje). Bet gi nera tautos be padugniu (tuo labiau kad cia vis bandoma sutaikyti tuos kariaujancius, tai reikia kazkur energija nukreipti) - tai paskutiniu metu tikrai vis daugeja pranesimu kad kiniecius sumuse, juoduku namus akmenimis apmete ar panasiai. Sio savaitgalio lietuviu uzpuolimas tikrai pirmas kuris nuskambejo kaip rasistinis/tautinis (neskaitant pasidauzymu pub’uose - cia jau privaziave nemazai ir lietuviu ir visko teko girdeti, bet tai cia normalu, s airijoje placiai paplitusi tradicija tarp vietiniu
) . Ziniasklaida-politikai dabar tikrai verciasi is kailio smerkdami, kaldami i galvas kad ‘vaikai gyvenkim draugiskai’, ateitis parodys kaip cia bus… Visur yra si problema, cia bent jau bandoma ja spresti tikrai. Tik tai sizifo darbas… Asmeniskai dar nieko panasaus neteko patirti.
dar gryztant prie aprasytu ivykiu - seima kur Armagh mieste buvo uzpulta (pradzioje vyra sumuse, paskui molotovo kokteili numete i namus) - tikrai keistai skamba, gal istorija kai ka ir nutyli, nes siaip cia retai kas prasideda be ‘priesistores’. Del ivykio Belfaste tai daugmaz aisku - Donegal Road gatve kur apmete akmenimis yra ‘proprotestantiska’, gaujos vaiku vakarais/naktimis slampineja be uzsiemimo (na nera ten zaidimo aiksteliu, ne viskas grazu ir tuose uzsieniuose ), uzkalbino - atsake - ne Belfasto slenga isgirdo ir prasidejo… Greiciau mokyklos laikas prasidetu, gal nors iki 12h jie nueis miegoti, nes dabar skalambija varpais net vietiniai apie tuos jaunuosius nuotykiu ieskotojus ir kad kaikuriuose rajonuose nebesaugu…
manes, aciu dievui, dar niekas niekur nesumuse ir nepriekabiavo…
siaip, mano nuomone, daugumoje atveju kaip elgsies, taip ir bus atsakyta. Nors ne visada, taciau nera taip, kad kazkas butent lietuviams neapykanta jaustu.
Fainiausia , kai rusais isvadina…
man dar tokiu bajeriu nebuvo, nebent kas nors tyliai pagalvojo ir nepasake
Man va darbe grasino (Airijoj) kad uzvers mane IRA (ce tie kur S.Airijoj kariauja) ,o siaip tai n atveju tingiu pasakot…
ozzy>>>tai jau gerai prisiskes buvai,jei tokiais dalykais tave gasdina? Siaip normalus airiai tokiais dalykais nejuokauja Visokie scumbags,kurie pavadindavo mane rusu,gaudavo viena atsakyma-"…o tu su**tas britas…"Darydavo taip
ir
Kai kurie megindavo kazkuo grasint,bet dazniausiai juos pacius ju draugai ir apramindavo.