Ar kas bandėt iš kauliuko užsiauginti Avokadą ?sorry lyktai neten papuoliau
As prieš kelis metus bandžiau anksti pavasarį pasodinau kauliuką ir išdygo , pavasarį vasarą jinai man labai graziai augo , bet žiemą lapuose atsirado tokios rudos dėmės ir visi lapai nukrito liko tik kotas, kažkaip neišmeciau tuomet taip ir prastovėjo ant palangės , pavasarį pradėjo vėl augti , bet toj dalyj kur buvo nukritę lapai taip ir neatsprogo nors atrodė kad kažkokios užuomazgos yra .Bet žiemą vėl tas pasikartojo,nukrito lapai, vienu žodžiu nesisekė man jos augyti ir dabar as jos jau neturiu. Būtų įdomu suzinoti kaip ją reikėjo prižiūrėti, gal kas auginatės?
Mano padruske taip citrinos medeli ir uzsiaugino Jam jau 4 metukai ir labai grazus medelis
Tik vaisiu neduoda, nes reikia pirma paskiepyti…
tai citrinos,jinai auga ir pas mane iš sėklos išauginta,irgi panašiai kaip 4 metai .o vaisių jei neskiepinant kokia 10m. jei ne daugiau dar reikės laukti.o va avokada nepavyko auginti, turbūt žiemą taip aš galvoju jei per šalta,ir gal temperatūros kaita vistiek žiemą kambaruose šilčiau negu naktį.
Kaip tik netyia pastebėjau žurnale aprašymą, kaip išauginti. Tai trumpai perrašysiu.
Kauliukas daiginamas vandenyje smailiu galu į viršų. Pusė kauliuko turi būti apsemta, todėl į jį smeigiami trys degtukai ( taip parašyta, ką aš žinau). Taigi, sėkla daiginama lyg ant kojyčių.
Švitriniu popieriuku reikia nutrinti luobelę nuo kaulavaisio. Kai šaknis jau maždaug 1 cm, kaulavaisį reikia sodinti. 2/3 jo turi būti žemėje. Kai su augalu jo nebesies jokia ataugėlė, pašalinkite iš vazono.
Maždaug 60 cm stiebas nupjaunamas, kad šakotųsi. Pražysta po 4-9 metų. Šaknys auga į gylį.
Tai vat tiek ir buvo parašyta Mažylio žurnale, rugsėjo mėn. Daugiau nieko. Nors skamba viskas ir keistokai, reik tikėtis, taip ir yra iš tikrųjų. Sėkmės auginant!
Klubas “Mamos kava”
http://groups.msn.com/mamoskava
As tai papraščiausiai kauliuką įkisau į žemę ir man išdygo.
Nu aš nežinau, aš pati nebandžiau, tik sukonkspktavau, ką žurnale rašė, tikiuosi, pravers.
Avokadą paprasčiausiai įkišau į žemę ir išdygo. Pripažinsiu nieko gražaus. Todėl patrumpinau. Niekas nuo to nepasikeitė - išleido vieną šaką, kuri stiebėsi toliau. Todėl problemą išsprandžiau gana drastiškai - išroviau ir išmečiau… Tiesiog baigiau bandymą ir tolesnis procesas manęs nebedomino.
O dėl citrinų, tai man prieš keletą metų pavyko gauti dvi šakeles nuo skiepytos citrinos. Įkišau jas į žemę ir viena prigijo. (Tik vėliau literatūroje paskaičiau, kad tokiu būdu dauginti citrinas itin sudėtinga). Tai va, pas mane problema priešinga negu pas kitus čia rašiusius. Poros sprindžių medelis ištisai stengiasi žydėti ir vaisius mezga, bet sveikatos nepakanka, tai po to ne tik vaisius numeta bet ir visus lapus.
Ir taip porą kartų per metus.