Ar jusu vaikai valosi DANTUKUS?

Ar jusu vaikai valosi DANTUKUS?

Man, odontologei, idomu, ar jusu vaikuciai valosi dantukus?
Ar jie moka tai dayti? Kas juos to moko: ar jus, teveliai, ar odontologas (stomatologas), ar mokykloje yra vedamos kokios nors pamokeles? O gal vaikuciams patys isvalote dantukus (juk rekomenduojama kad iki 6 metu vaikuciams dantukus padetu isvalyti suauge)?

Įdomu butu padiskutuoti šia tema Šypsena

kai primenu valosi - bet mano vyresniNekaltas

Mano dukrytei beveik du metai tai bando pati valyti,bet kartais mano zmona padeda valyti.Mirkt

Mazoji visada prisimiena,kad po pusryciu reikia issivalyti.O vakare - visada turiu priminit.Vyresnioji - valosi tik vakare.
Mazajai vakarais as isvalau,o ryte ji pati.Niekas mokykloje nemokino.Buvo programa ten kazkokia,dave lipduku ir tiek Šypsena

Pats valytis dar nemoka ,bet nuo pat pirmo dantuko pradejom valyti ir dabar pats atnesa dantu sepeteli, kartais net keliolika kartu per diena.O vakare dantuku valymas kaip ritualas su padainavimais.Ar teisingai valom sunku pasakyti, nes tie dantukai tokie dar mazulyciai, bet stengiames.Labas

Beje,mazajai jau nuo pat gimimo valiau dantenas po kiekvieno maitinimo.Bet dantukai nuo to geresni netapo.Matyt,paveldeta. Šypsena

Tai jus tikri saunuoliai GeraiTaip. Gaila, bet dauguma teveliu vis dar mano, kad pieniniai dantys nera tokie svarbus, kad galima ju ir kruopsciai nepriziureti, kad ai, juk jie vis tiek iskris…

Mano sunenui 3,5 metai. Jis jau buvo pas dantu gydytoja ir ji ji pamokino valytis dantukus. Dabr vyksta vakarinis ritualas - zuikiukas valosi dantis (visa seima ziuri) Cha cha taip aip teta moke - i virsu, i sonus ir pan. Dar jis ir nat sesutes (1 metai) pasitreniruoja Girtas

Saunuolis Laimingas

Siokia tokia tikimybe del paveldimumo gali buti, taciau ne visada. Svarbiausia - pradeti valyti dantukus isdygus jau pirmajam dantukui. Is pradziu su marles skiautele pavalgius, o veliau, kai jau yra kokie 4 dantukai, reikia su minkstu vaikisku sepeteliu valyti, is pradziu net be pastos.

Tik va beda musu dantu pasta dingo is vaistiniu lentynu.Naudojom sterimar dantu pasta, o dabar nebezinom kokia naudoti, nes burnos skalauti dar nemoka ir ismokt nekaip sekasi.Tai gal patartumet ka galetume naudot.Labas

Tinka vaikiska dantu pasta, kurioje fluoro yra ne daugiau kaip 500 ppm. Tokios yra Putzi, Barbie Sensodyne junior vaikiskos dantu pastos. Jei vaikiukas dar labai maziukas ir nemoka visai iskalauti, tai tinka pastos be fluoro.

niu as toks jau labai didelis vaikas…Drovus bet tai vat pamenu, kaip valydavo dantukus teveliai… kazkodel labiau megdavau, kai tai darydavo tetis… be to dar pamenu, kai darzelyje visi valydavomes ir aukletoja priziuredavo… beje, turbut aukletoja ir ismoke pacia valytisŠypsena aciu jai uz taiŠypsena

Na man atrodo, kad jis jau didelis, bet is tikro tai 2m 3 men.Bando skalaut burna, bet pradeda juoktis ir viska nuryja.Jam tas procesas labai juokingas atrodo, tai as priversta isgert begales vandens rodydama kaip skalaut, bet naudos is to jokios.Labas

valomės Taip
manajai jau 5, bet pradedu aš, o paskui dar ji pati pabaigia Nekaltas
daržely valosi pati Nekaltas

savaitgalį buvom ryte vieną namie palikę, grįžtam, o ji ir pasakoja:
žiūrėjau televizorių. ten pasakė, kad tiems, kurie nesivalo dantų du kartus per dieną, visi dantys supūna Apakęs tai iškarto išjungiau televizorių ir ėjau valytis Cha cha

Mano sunui tik 3 metai, o valosi tai tikrai, dar ir kaip…vienos tubeles pastos vienam kartui kartais prireikia Šypsena
Kaip jis issivalo negaleciau pasakyti, stengiuosi pati padeti ir pamokyti teisingu judesiu.
Jei suaugusiam apie 3 min. O mazdaug kiek laiko vaikui reikia valyti dantukus ???

Mano vaikeliui jau 16m. Dantukus valosi, kai išsitraukiu pistoletą. Kartą per savaitę. RimtaiTaip

Vienos tubeles kartui Apakęs. Ziurek kad mazius pastos Nenesugalvotu valgyti. Apskritai, vaikeliui reikia deti ant sepetuko tik tiek pastos, koks jo mazojo pirstelio nagelio dydis. Auga vaikelis, dideja pirstelio nagelis, tai ir pastos vis daugiau reikiaŠypsena. Na, o valyti irgi reikia apie 3 minTaip, kad gerai butu isvalyta, aisku, jei mazulis leidzia tiek laiko buti “kankinamas”(juk daugumai tai tikrai kancia, ypac maziukams).